Чт, 2024-04-25, 05:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Жовтень » 27 » Більш ніж удвічі збільшити армію планує Польща
08:53
Більш ніж удвічі збільшити армію планує Польща
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Через "імперські амбіції" Росії та проблеми із біженцями правляча партія "Право і справедливість" воліє "готуватися до війни" і зміцнювати свою армію, заявив Ярослав Качинський.

Віцепрем'єр-міністр Польщі та голова правлячої партії "Право і справедливість" (ПіС) Ярослав Качинський у вівторок, 26 жовтня, анонсував законопроєкт про "захист вітчизни", який, за його словами, буде спрямовано на"радикальне" посилення збройних сил країни.

Качинський не став розголошувати багатьох деталей ініціативи, яка ще потребує схвалення парламентом і президентом. Втім, чи не головна його особливість - збільшення чисельності збройних сил з нинішніх 110 тисяч солдатів до 250 тисяч професійних військових і 50 тисяч бійців територіальної оборони. При цьому вдаватися до відновлення обов'язкової строкової служби Польща не планує.

Такі кардинальні зміни в оборонній доктрині віцепрем'єр аргументував погіршенням ситуації у світі. Як приклад він навів "імперські амбіції Росії" та "гібридну війну", яку Білорусь веде проти Польщі та інших країн ЄС з використанням біженців, інформує агенція AP.

"Якщо ми хочемо уникнути найгіршого, тобто війни, ми маємо діяти за старим правилом: "Хочеш миру, готуйся до війни", - зазначив Качинський під час пресконференції у Варшаві.

Східний форпост НАТО

Попри те що, Польща з 1999 року є частиною Північноатлантичного альянсу, на думку Ярослава Качинського, вона повинна мати змогу "ефективно захищатися протягом тривалого часу самостійно". Це неможливо без зростання витрат на військо в майбутньому, хоча вже й нині Польща є однією з небагатьох країн НАТО, яка інвестує щонайменше два відсотки ВВП в оборонну галузь.

Качинський також анонсував закупівлю американської військової техніки, але при цьому не відмовився від зброї європейського виробництва.

Реформа оборонного сектору, який живе за старим законодавством, ухваленим ще за часів Варшавського договору, проанонсована на тлі тривалої суперечки Польщі з ЄС. Минулого тижня прем'єр-міністр Матеуш Моравецький навіть порівняв його із Третьою світовою війною, викликавши обурення офіційного Брюсселя.

До того ж Польща оголосила надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю через наплив біженців з Близького Сходу через територію сусідньої республіки. Нині кордон укріплюють колючим дротом, на допомогу прикордонникам відправлені військовослужбовці , які, за повідомленнями правозахисників, буквально виштовхують мігрантів на територію сусідньої держави. Уряд Польщі також планує побудувати високий постійний паркан із датчиками руху на кордоні з Білоруссю.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 430 | Додав: adminA | Теги: збільшення армії, Польща
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ