Вт, 2024-04-23, 08:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 27 » Більшість батьків в Україні не знають про проблеми своїх дітей - опитування
14:44
Більшість батьків в Україні не знають про проблеми своїх дітей - опитування
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Половина українських дітей мало спілкується зі своїми батьками і вважає за краще не ділитися з ними своїми проблемами, свідчить соціологічне опитування, проведене Українським інститутом соціальних досліджень імені О.Яременка.

Згідно з результатами опитування, які публікує газета "Дзеркало тижня. Україна", 50% опитаних дітей спілкуються з батьками мало, причому у вихідні дні значно менше, ніж у будні. З чого можна зробити висновок, що основною своєю функцією батьки бачать не стільки виховну (про що дитина думає, чим живе, з ким спілкується і як витрачає гроші), скільки контролюючу (де був, яку оцінку отримав і т. д.).

При цьому 20% батьків, за словами дітей, не знають, де вони бувають після закінчення уроків, а більше 30% не знають правду про оцінки (чим старша дитина, тим менше батьки знають про неї).

На питання "Чи знають батьки про те, які проблеми хвилюють тебе?" більше 50% дітей відповіли: "Знають чи погано, або не знають зовсім". Єдине, що батьки добре знають про свою дитину, це про її здоров'я - про це говорять більше 90% дітей. При цьому лише 50% дітей називають спорт і активні заняття своїм основним хобі.

Найменш реалізовано, на думку самих дітей, їх право бути почутими. Варіант відповіді "Моя точка зору нікого не цікавить" обрали 15%. При цьому відсоток вибрали таку відповідь дітей вище в школі (до 20%), ніж у сім'ї (чим молодша дитина, тим менше до неї прислухаються). Незважаючи на це, довіра до батьківського слова найвища: майже 90% дітей найнадійнішим джерелом інформації вважають батьків. Газетам довіряють 76% дітей.

Майже 40% дітей критично оцінюють матеріальне становище своєї родини. З цієї точки зору 30% взагалі не хотіли б жити так, як живуть їхні батьки. Зате духовно успадковувати приклад батьків готові 75% дітей. Батьки ж оцінюють матеріальне становище і стосунки в сім'ї в два рази вище, ніж їх діти.

Опитування дітей від 10 до 17 років, а також батьків і експертів, які працюють з дітьми, проводилось з 15 по 30 квітня 2012 року за замовленням уповноваженого президента України з прав дитини Українським інститутом соціальних досліджень імені О.Яременка за технічної підтримки БФ "Розвиток України "і представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Діти - 4083 респондента: учні 5-11-х класів загальноосвітніх шкіл, студенти 1-2-го курсу ПТНЗ та ВНЗ I-II рівнів акредитації та 1 курсу ВНЗ III-IV рівнів акредитації, а також діти, які не навчаються або не відвідують навчальний заклад.

Як повідомлялося, в Україні присутня сумна практика застосування насильства в родині: 10% батьків б'ють своїх дітей і 57% використовують нецензурну лайку під час критики.

Зазначимо, що плекання довірливих стосунків і повноцінне спілкування, дружба, набувають все більшої цінності. Особливо на тлі повідомлень про шкоду віртуальної комунікації в соціальних мережах. Так, у Великобританії соцмережу Facebook називають однією з причин збільшення числа розлучень.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 935 | Додав: abel | Теги: Більшість батьків, Україні не знають, проблеми своїх дітей
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ