Сб, 2024-04-20, 10:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 19 » Битва за голоси: Тимошенко обіцяє Тігіпку посаду прем'єра і половину Кабміну
16:15
Битва за голоси: Тимошенко обіцяє Тігіпку посаду прем'єра і половину Кабміну
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Кандидат на посаду президента Юлія Тимошенко має намір вступити в переговори з Сергієм Тігіпком, який зайняв у першому турі виборів президента третє місце. Щоб отримати публічну підтримку і частину електорату Тігіпка, Тимошенко запропонує йому посаду прем'єр-міністра, а на додаток квоту в 50% під час формування уряду, пише газета "Дело".

"На менше він (Тігіпко - прим. ред.) не погодиться", - так, за словами джерела видання, радив Тимошенко її найближчий соратник Олександр Турчинов. Розмова між ними відбулася пізно ввечері 17 лютого в готелі "Хайят", де розміщувався передвиборчий штаб Тимошенко. За словами свідка бесіди, найближчими денями Турчинов має намір підготувати угоду і направити її потенційному партнерові.

- Дані ЦВК щодо голосування в першому турі виборів Президента України
- Тимошенко замінить керівництво обласних штабів, де вона втратила електорат
- ЦВК почала приймати перші протоколи з мокрими печатками
- Другий тур стане "лакмусовим тестом" демократичності України, вважає депутат Бундестагу

Проте навіть якщо Тимошенко вдасться переманити на свою сторону Тігіпка, це зовсім не означає, що прем'єр-міністрові вдасться сподобатися його електорату.

Як пише видання, опитані соціологи сходяться на думці, що на вибір населення серйозно вплине географічний чинник. Так, наприклад електорат Сергія Тігіпка (всього за нього віддали понад 3 млн голосів) в Західній Україні віддасть перевагу Тимошенко, а в Східній Україні - Віктору Януковичу.

"Все вирішиться в центрі, тут розвернеться найсерйозніша боротьба", - впевнений Микола Чурілов, генеральний директор Центру соціологічних і маркетингових досліджень Socis. З ним погоджується керівник Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, яка зазначає, що на сході Сергій Тігіпко "відбирав" голоси у Віктора Януковича, а на заході - у Арсенія Яценюка. Відповідно, і там, і там вибір населення з високою ймовірністю відбуватиметься за "кольоровим" принципом: між біло-блакитним і помаранчевим кандидатами.

Куди важливіше за електорат Тігіпка - здатність Тимошенко продемонструвати готовність до змін. Прем'єр повинна послати ті месседжі, які Тігіпко використовував в ході виборчої кампанії, зазначає видання.

Разом із тим оразу ж після оголошення результатів екзит-полів Тігіпко, який, до речі, до виборів рахувався радником у Тимошенко, заявив про свій намір дотримуватися нейтралітету в другому турі президентської гонки. "Мій виборець - розумна людина. Такій людині я радити не буду, виборець сам визначиться. Нікого я підтримувати не буду", - переконував Тігіпко.

За його словами, основним завданням після завершення виборів президента стане підготовка його партії "Сильна Україна" до місцевих виборів у травні 2010 року.

Соратники Тігіпка менш категоричні. Вони стверджують, що їх лідер узяв паузу на 10-12 днів, щоб обдумати всі можливі варіанти.

У штабі Тимошенко не приховують свого розчарування заявами потенційного партнера. Народний депутат від БЮТ Сергій Міщенко визнав, що за таких умов посада прем'єра - це мінімальна ціна, яку потрібно платити Тігіпку за співпрацю. "Йому зараз потрібно золоті гори обіцяти, інакше він і розмовляти не буде", - констатує Міщенко.

У Партії регіонів як і раніше розраховують лише на власні сили. "Ми, звичайно, дали нашому лідерові Януковичу карт-бланш на ведення переговорів з усіма, проте зосередимося на поїздках кандидата і на спілкуванні з виборцями", - зазначив один із керівників партії Володимир Рибак.

Перший віце-спікер Олександр Лавринович (Партія регіонів) стверджує, що його політсила готова розглядати можливість залучення кого-небудь з кандидатів-аутсайдерів до команди нового президента, проте лише після другого туру. "Партії Тігіпка і Яценюка "Сильна Україна" і "Фронт змін" - технологічні проекти, а не сильні політичні структури, які здатні вплинути на вибір виборця до другого туру", - упевнений Лавринович.

Зазначимо, що 7 лютого в другому турі президентських виборів зустрінуться лідер опозиції Віктор Янукович і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Згідно з електронними даними, обробленими Центральною виборчою комісією, за підсумками першого туру розрив між ними становить 10%.

Підводячи підсумки першого туру, глава ЦВК Володимир Шаповал повідомив, що істотних порушень під час його проведення не було. Між тим БЮТ звинуватив Партію регіонів у фальсифікаціях, через які Юлія Тимошенко недоотримала 3% голосів виборців. Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал вчора заявив, що вважає вибори президента такими, що відбулися.

Вчора протягом дня члени ЦВК обробляли електронні дані підсумків президентських виборів.

Дані ЦВК щодо голосування в першому турі виборів Президента України

Оброблено протоколів по Україні – 99.93%

Кількість виборців, які взяли участь у голосуванні - 24 млн 580 тис 663

Визнано не дійсними – 1.64%

Не підтримали жодного - 2.20%

Кандидати

% ЗА

Голосів ЗА

Янукович В.Ф.

35.33

8 684 811

Тимошенко Ю.В.

25.05

6 157 586

Тігіпко С.Л.

13.05

3 209 492

Яценюк А.П.

6.96

1 711 199

Ющенко В.А.

5.45

1 341 141

Симоненко П.М.

3.54

872 558

Литвин В. М.

2.35

578 666

Тягнибок О.Я.

1.43

351 631

Гриценко А.С.

1.20

296 280

Богословська І. Г.

0.41

102 414

Мороз О.О.

0.38

95 130

Костенко Ю.І.

0.22

54 366

Супрун Л.П.

0.19

47 341

Противсіх В.В.

0.16

40 206

Пабат О.В.

0.14

35 379

Ратушняк С.М.

0.12

29 794

Бродський М.Ю.

0.06

14 985

Рябоконь О.В.

0.03

8 329

Комітет виборців України, підводячи підсумки першого туру виборів, відзначив відсутність "істотних і системних порушень під час проведення виборів".

Попередні результати, оприлюднені ЦВК, обурили керівника виборчого штабу Юлії Тимошенко Олександра Турчинова, який заявив, що їх фальсифіковано. "У першому турі наші опоненти змогли зробити локальні фальсифікації на багатьох дільницях в Східній Україні, які привели до зменшення на 3% результатів Юлії Тимошенко і на 3% збільшили результати Віктора Януковича", - заявив журналістам пан Турчинов.

При цьому він послався на паралельний підрахунок голосів представниками штабу на дільницях, згідно якому розрив між кандидатами Януковичем і Тимошенко становить не 10%, а близько 4%. Проте, не дивлячись на всі звинувачення на адресу ПР, в БЮТ не мають наміру оскаржувати в суді результати першого туру.

"Результати цих виборів свідчать про те, що виборці проголосували проти діючої влади, - заявив вчора кандидат у президенти Віктор Янукович.- Юлія Володимирівна не хоче бачити реалії життя. Вона так і не навчилася визнавати свої помилки. І найголовніше - їх виправляти. Люди це відчувають. Вони їй не довіряють".

У ПР упевнені, що після такого результату у пані Тимошенко немає шансів перемогти в другому турі. "Виходячи з даних опитувань, які у нас є, і враховуючи показники тих претендентів, які потрапили в шестірку і мають понад 3% голосів, соціологи віддають перевагу Віктору Януковичу, - сказав перший заступник голови парламентської фракції ПР Олександр Єфремов.- Голоси, які віддали за Сергія Тігіпка в східному регіоні, за нашими даними, перейдуть Віктору Януковичу", пише "КоммерсантЪ-Украина".

Вчора в другій половині дня Центрвиборчком приступив до обробки оригіналів протоколів з комісій. Перший - з мокрою печаткою - надійшов з виборчого округу №148 (Кременчук).

Згідно закону про вибори, остаточний термін, коли комісія повинна оголосити результати голосування першого туру виборів, - 27 січня.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1317 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ