Пт, 2024-04-26, 06:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 20 » БЮТ залишив засідання Погоджувальної ради парламенту
12:56
БЮТ залишив засідання Погоджувальної ради парламенту
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

БЮТ обіцяє адекватну відповідь у випадку арешту Юлії Тимошенко. Про це заявив заступник глави фракції БЮТ у Верховній Раді Сергій Соболєв, відповідаючи на запитання, чи допускає він арешт Тимошенко під час її сьогоднішнього візиту в Генпрокуратуру, передає Ліга.нет.

- БЮТ залишив Погоджувальну раду ВР, а НУ-НС вимагає заслухати Пшонку
- Єфремов: у парламенті розберемося "по-сімейному", без міліції

"Від цієї влади можна чекати чого завгодно. Але, виходячи з тих так званих обвинувачень, за яких одна політика й більше нічого, я не думаю, що в них вистачить розуму на арешт", - сказав він. "У випадку, якщо заарештують, дії БЮТ будуть адекватними. Ми такого не вибачимо. Ті, хто це зробить, потім дуже про це пошкодують", - підкреслив нардеп.

"Тимошенко - це не український Ходорковський. Вона людина, яка матиме долю всіх тих, хто після таких дій мав можливість "віддячити" владі. Це буде останній крок Януковича перед його політичною смертю", - сказав Соболєв.

Нагадаємо, Тимошенко у понеділок о 14:00 викликають у Головне слідче управління Генпрокуратури, де їй, імовірно, висунуть обвинувачення. Деякі політики припускають можливість арешту. 15 грудня Тимошенко вже була на допиті, де їй повідомили про порушення кримінальної справи у зв'язку з нецільовим використанням коштів її Кабміном, які були отримані за Кіотським протоколом. Пізніше стало відомо, що Тимошенко перебуває на підписці про невиїзд.

БЮТ залишив Погоджувальну раду ВР, а НУ-НС вимагає заслухати Пшонку

Фракція "БЮТ-Батьківщина" покинула Погоджувальну раду Верховної Ради, повідомляє "Українська правда". Перед тим лідер фракції Іван Кириленко озвучив вимоги опозиції і сказав, що в разі їх невиконання "БЮТ не бачить сенсу як у засіданнях Верховної Ради, так і в засіданнях Погоджувальної ради".

"Ми вимагаємо порушення кримінальних справ проти депутатів та міністрів чинного уряду, які безпосередньо били людей. У випадку відсутності результативних кримінальних справ, ми наполягатимемо на відставці генпрокурора", - сказав Кириленко.

За словами Кириленка, БЮТ також вимагає відставки міністра екології Миколи Злочевського та керівника Укрспецекспорту Юрія Саламатіна, які брали участь у нападі на депутатів.

Крім того, Кириленко нагадав про попередні вимоги БЮТ, зокрема, щодо закриття кримінальних справ проти Юлії Тимошенко та Олександра Турчинова, "які сфабриковано виключно для політичного переслідування Тимошенко та інших представників опозиції".

"Негайно мають бути звільнені всі політв’язні, єдина провина яких полягає в тому, що вони повертали державі майно, яке в сумнівний спосіб було приватизоване", - сказав він.

Також БЮТ вимагає ухвалення у цілому закону про опозицію, який би забезпечував дієвий механізм контролю над владою "і не перетворював би блокування на єдину можливість, завдяки якій опозиція може привернути увагу влади до своїх умов і взагалі бути почутою".

Крім того, після виходу фракції БЮТ, лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко запропонував у вівторок заслухати у сесійній залі генерального прокурора щодо побиття депутатів минулого четверга у парламенті.

"Фракція буде завтра збиратися і приймати рішення, чи буде вона працювати в сесійній залі, чи ні. І таким чином буде дана належна оцінка подіям, які відбулися 16 грудня ввечері", – сказав Мартиненко.

"Тому наша фракція пропонує завтра (21 грудня) заслухати інформацію генерального прокурора щодо подій 16 грудня, тим паче, що з перших годин цих подій працювали відповідні слідчі групи, є фото- і відеозйомки", - наголосив він.

16 грудня Верховна Рада не проводила засідань через блокування трибуни депутатами від БЮТ-"Батьківщина". Близько 19.30 депутати від Партії регіонів з боєм прорвалися до президії парламенту.

Внаслідок побиття шістьох депутатів від БЮТ-"Батьківщина" - Володимира Бондаренка, Михайла Волинця, Юрія Гнаткевича, Євгена Суслова, Василя Кравчука і Миколи Петрука було госпіталізовано.

Єфремов: у парламенті розберемося "по-сімейному", без міліції

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов тим часом закликає депутатів не залучати правоохоронні органи до вирішення внутрішнього конфлікту в парламенту. Про це він сказав на погоджувальній раді парламенту в понеділок.

Єфремов запропонував спікеру Володимиру Литвину зібрати лідерів фракцій. "Треба провести дуже відверту розмову щодо процесів, які відбуваються в Верховній Раді. Ми повинні спробувати самі знайти відповіді на питання, як нам далі будувати свою роботу", - заявив лідер фракції Партії регіонів.

"Ні прокуратура, ні СБУ, ні міліція, ані хтось інший не прийде до нас з вулиці і не розповість, як нам тут жити, якщо ми самі не облаштуємо свою сім’ю", - запевнив Єфремов.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1124 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ