Сб, 2024-04-27, 05:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 2 » Бойко хоче продати чверть "Нафтогазу" і пообіцяв не підвищувати тарифи на електроенергію
11:02
Бойко хоче продати чверть "Нафтогазу" і пообіцяв не підвищувати тарифи на електроенергію
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко обіцяє, що чергового підвищення цін на електроенергію в Україні не буде. Про це він сказав у п'ятницю в Донецьку, передає УНІАН.

- Бойко: 25% акцій "Нафтогазу" продадуть

Міністр пояснив, що останнім підвищенням Україна виконала зобов'язання перед МВФ щодо підписаних угод про вартість електроенергії.

"Насправді, ми виконали в повній мірі програму: Меморандум, підписаний з МВФ, який стосується вартості електроенергії, і почали виконувати програму щодо комунальних тарифів за участю національного регулятора. На сьогоднішній день меморандум з МВФ виконується в повному обсязі, ми не плануємо подальшого підвищення вартості енергоносіїв", - заявив Бойко.

Як відомо, 1 квітня набрала чинності постанова Національної комісії регулювання електроенергетики від 17 березня 2011 року, якою для населення підвищено тарифи на електроенергію. Усі тарифи, встановлені для населення, підвищаться на 15%.

Бойко: 25% акцій "Нафтогазу" продадуть

Українська влада прийняла рішення продати до 25% акцій національної компанії "Нафтогаз України", повідомив у п'ятницю в ефірі одного з українських телеканалів Юрій Бойко.

Президент Віктор Янукович минулого тижня заявив, що не виключає часткову приватизацію "Нафтогазу для оптимізації його роботи. Голова "Нафтогазу" Євген Бакулін на початку березня говорив, що компанія може провести IPO в 2012-2013 роках.

"У нас дійсно прийнято принципове рішення про те, що до 25% акцій "Нафтогазу" продати", - сказав міністр.

"Проект дуже масштабний, я не думаю, що ми його закінчимо до кінця року. Але до середини наступного року це реально", - сказав Бойко.

За його словами, влада розраховує отримати за міноритарний пакет акцій "Нафтогазу", за найпесимістичнішими прогнозами, 5-6 мільярдів доларів.

На думку Бойка, сам "Нафтогаз" коштує на порядок дорожче, ніж 10-12 мільярдів доларів.

"Нафтогаз коштує значно дорожче. Тому що один бізнес - транзит російського газу по нашій території - дає доходу приблизно 3 мільярди доларів на рік", - сказав міністр.

У той же час він відмовився оцінити точну вартість компанії.

Він також відкинув припущення, що російський "Газпром" може купити ці акції "Нафтогазу" на біржі для злиття з українською компанією. "Це неможливо", - сказав міністр.

Раніше, 22 березня, повідомлялося, що Україна сподівається отримати 5-6 млрд доларів за продаж під час IPO "міноритарного" пакету акцій держхолдингу "Нафтогаз", йдеться в повідомленні Міністерства енергетики.

Слід зазначити, що президент України Віктор Янукович не відкидає можливості продажу частини НАК "Нафтогаз України". Кажучи про енергетичну стратегію розвитку України, президент зазначив, що цей документ має містити комплекс заходів для надійного забезпечення споживачів природним газом і продуктами нафтопереробки.

"Для отримання цього результату нам необхідно залучити кошти на зовнішніх і внутрішніх ринках для забезпечення фінансової стабілізації НАК "Нафтогаз України" і реалізації інвестиційних проектів компанії, створити на її базі прозору і ефективну вертикально інтегровану компанію. Якщо для цього необхідно поступитися частиною компанії і продати на міжнародних біржах певну частину акцій, на це треба йти", - сказав він.

Чистий збиток НАК "Нафтогаз України" за 2010 р. становив 21 млрд 431 млн 345 тис грн проти прибутку роком раніше. Про це повідомила прес-служба "Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України" при Державній комісії з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР). Чистий прибуток "Нафтогазу" у 2009 р. становив 1 млрд 258 млн 645 тис грн.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 953 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ