Сб, 2024-04-20, 17:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 6 » Бойовики активізувалися по всій лінії фронту. ВІДЕО
13:17
Бойовики активізувалися по всій лінії фронту. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Протягом минулої доби в зоні проведення антитерористичної операції загиблих серед українських військових немає, поранень зазнали четверо бійців.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в результаті активних бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, четверо були поранені", - сказав Лисенко.

Під Авдіївкою бойовики активно використовують міномети для обстрілів позицій українських військових.

"Епіцентром бойових дій залишається Авдіївка, на яку припадає близько половини всіх обстрілів на Донецькому напрямку. Тут ворог активно застосовує міномети. Зокрема, в ході ворожого мінометного обстрілу в Авдіївці пошкоджено будинок, загинуло кілька домашніх тварин. Бойові дії починаються ще до світанку і тривають до пізнього вечора", - сказав Лисенко.

За його словами, також вчора неспокійно було у Луганському, Зайцевому та районі Донецького аеропорту. У Пісках мирний мешканець підірвався на вибуховому пристрої.

"Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 55 ворожих обстрілів: з них 18 мінометних, під час яких окупанти випустили близько 100 мін", - зазначив речник.

Також загострилася обстановка і на Маріупольському напрямку. Найгарячішою точкою вчора було Широкине, де відбулася низка мінометних обстрілів. У Мар’їнці двічі відкривав вогонь ворожий снайпер. Окрім цього, у Красногорівці відбувся мінометний обстріл, а в Новотроїцькому бойовики застосували БМП.

"Низка дрібніших провокацій відбулася і на інших ділянках фронту. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбувся 21 ворожий обстріл (з них 6 мінометних)", - додав Лисенко.

Водночас, зауважив він, на Луганському напрямку вчора було тихо.

Раніше повідомлялося, що двоє українських військових потрапили в полон в районі Горлівки. У прес-центрі також попереджали, що очікується провокація бойовиків у Зайцевому.

Напередодні в штабі АТО повідомляли, що ситуація на Донбасі знову загострилася, на ключових вузлах оборони, де відстань між нашими і ворожими позиціями мінімальна, бойові дії знову ведуться в цілодобовому режимі.

У "ЛНР" розробляють "абхазьку схему" мобільного зв'язку

Бойовики активізувалися на всій лінії зіткнення і зазнають втрат.

Про це повідомляє у середу, 6 квітня, Головне управління розвідки Міноборони.

Зазначається, що найбільша активність зберігалась на Донецькому напрямку.

Бойовики здійснили 76 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів, зенітних установок ЗУ-23-2, БМП, 120 та 82-мм мінометів.

У повідомленні розвідки йдеться про чергові втрати у частинах та з’єднаннях 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ.

"4-5 квітня ц.р. загинуло три та отримало поранення п’ять російських військовослужбовців 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка), що діяли в складі диверсійно-розвідувальних груп у районі н.п. Авдіївка", - сказано у заяві.

Водночас зазначається, що після оприлюднення у світових ЗМІ планів представників російської влади у так званій "ЛНР" щодо передачі місцевого оператора мобільного зв’язку "Лугаком" (унітарне підприємство "Луганські комунікації") в оперативне управління ЗАТ "Вайнах Телеком" (м. Грозний, Чеченська Республіка), до відповідальності за зрив контракту притягнуто безпосереднього керівника цього проекту "першого заступника міністра зв’язку "ЛНР" Андрія Єрьоменка.

Встановлено, що фахівцями компанії "Ростелеком" розглядається альтернативний "чеченському" варіант, що передбачає створення спільного підприємства на території невизнаної Республіки Абхазії.

У відомстві нагадали, що відповідно до Меморандуму про співпрацю у галузі зв’язку між Росією та Абхазією від 28.09.2009 р., абхазька сторона отримала безоплатно в довгострокову оренду коди стаціонарного та стільникового зв’язку, що належать до російського сегменту номерів сьомої всесвітньої зони нумерації.

"При цьому, формальне визнання незалежності Абхазії самою Росією, а також державами Науру та Нікарагуа не дозволило Російській Федерації змусити Міжнародний союз електрозв’язку виділити цьому анклаву унікальний міжнародний код. На думку російських фахівців у сфері телекомунікацій, використання "абхазької схеми" дозволить уникнути міжнародних санкцій та запустити у т.зв. "ЛНР" повноцінний стільниковий зв'язок з послугою міжнародного роумінгу", - сказано у повідомленні розвідки.

Як відомо, про передачу місцевого луганського оператора мобільного зв'язку "Луганом" в оперативне управління Чеченській компанії "Вайнах Телеком" стало відомо наприкінці березня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: вся лінія фронту, бойовики, активізація
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ