Пт, 2024-04-19, 13:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 16 » Бойовики намагаються "посунути" сили АТО. Масові обстріли. ВІДЕО
16:06
Бойовики намагаються "посунути" сили АТО. Масові обстріли. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ситуація в зоні АТО загострюється. Бойовики почали масові обстріли українських позицій поблизу Горлівки, погіршується ситуація в районі Донецького аеропорту. Про це повідомив на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

На Луганському напрямку вчора встановилося затишшя. Було зафіксовано лише 2 короткотривалі збройні провокації противника із застосовуванням гранатометів у районі Бахмутської траси – йдеться про село Кримське та село Новотошківське. Ворог вів вогонь зі східного напрямку.

На Донецькому напрямку вчора ввечері бойовики розпочали масовані обстріли наших позицій на північ і захід від Горлівки. Перестрілка тривала близько 2 годин, але була надзвичайно інтенсивною: ворог вів вогонь щонайменше з 5 точок і застосував усі зразки наявного озброєння – від стрілецької зброї до танків і гармат. Також під потужним артилерійським вогнем опинилося с. Кодема Артемівського району, де щонайменше один мирний мешканець загинув.

Також тривають ворожі мінометні, танкові і артилерійські обстріли Новгородського, причому на цій ділянці фронту важке озброєння відкрито застосовується за денного світла. Аналогічна ситуація південніше – у Верхньоторецькому, хоча там рівень напруження дещо нижчий.

Погіршується ситуація в районі Донецького аеропорту. Бойовики вкотре намагаються відсунути українських військових з позицій у сел. Піски та Опитне. Також зафіксовано роботу ворожої артилерії, що розташована у сел. Спартак: бойовики стріляли у бік Авдіївки.

Поблизу Мар’їнки та Красногорівки фактів застосування важкого озброєння з боку НЗФ не зафіксовано – лише одиночні провокації ворога. На південь від Донецька перемир’я дотримується повною мірою.

Натомість дещо активізувалися бойові дії на Маріупольському напрямку. Вчора рано-вранці ворог провів серію потужних обстрілів наших позицій зі 122-мм гармат в районі Старогнатівки, а ввечері додатково застосував танки. Також неспокійно було у селах поблизу Кальміуського водосховища та у Широкиному, проте там провокації мали епізодичний характер.

За інформацією Державної прикордонної служби, вчора в зоні АТО зафіксовано 7 польотів ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах сил АТО немає, 11 – було поранено.

Раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ висловило глибоку стурбованість через істотне погіршення останнім часом безпекової ситуації в зоні АТО внаслідок значної активізації діяльності підтримуваних Росією бойовиків.

Спостерігається постійне нарощування обстрілів українських збройних сил та об’єктів інфраструктури, при цьому на порушення Мінських домовленостей бойовики широко застосовують важке озброєння, наголосили в МЗС.

Зокрема, тільки упродовж 14 липня українська сторона зафіксувала 100 обстрілів позицій підрозділів сил АТО з використанням систем ракетного залпового вогню, артилерії, танків; унаслідок обстрілів вісім військовослужбовців Збройних сил України загинули, 16 зазнали поранень різного ступеня тяжкості, нагадали в міністерстві.

Раніше в середу, 15 липня, про один із найінтенсивніших обстрілів території України від моменту підписання Мінських угод, що став грубим їх порушенням, заявляли в Раді національної безпеки і оборони України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 837 | Додав: adminA | Теги: масові обстріли, бойовики, посунути сили АТО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ