Вт, 2024-04-23, 17:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 20 » Бойовики не залишають спроб просунутись під Мар’їнку. ВІДЕО
16:03
Бойовики не залишають спроб просунутись під Мар’їнку. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу в зоні АТО не загинув жоден український військовослужбовець, семеро бійців зазнали поранень. Про це на брифінгу 20 червня заявив речник АП з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає інфоцентр РНБО.

За його словами, найгарячіше було на Донецькому напрямку.

"Бойовики не залишають спроб просунутись углиб території України під Мар’їнкою – в цьому районі відбулося два бойових зіткнення. Бойовики активно використовують важке озброєння - 120-мм міномети та 122-мм артилерію, а також бронетехніку", - зазначив він.

Зокрема, в районі Мар’їнки зафіксовано обстріл з БМП. Також бойовики застосували танки біля населенних пунктів Березове, Авдіївка і Опитне. Усього зафіксовано 7 танкових обстрілів з боку бойовиків на цьому напрямку. Неспокійно також було поблизу н.п. Новгородське, де бойовики застосували 120-мм міномети і 122-мм артилерію.

На Маріупольскому напрямку спостерігається зниження кількості збройних провокацій з боку проросійських бандформувань.

"Бойовики один раз обстріляли позиції сил АТО з АГС та стрілецької зброї поблизу Широкиного. Також в цьому районі працював ворожий снайпер. Неподалік с. Лебединське відбулося бойове зіткнення, обійшлося без втрат", - повідомив Лисенко.

На Луганському напрямку бойовики активізувалися в районі Сокільників і Золотого, де у хід пішов широкий спектр озброєння, включно з 120-мм мінометами і артилерією калібром 122 і 152 міліметрів.

Українські військові дали відсіч ворожій ДРГ біля Лопаскіного та у зіткненні біля Щастя.

Крім того, учора близько 4.50 ночі, бойовики вдалися до обстрілу Попасної з ракетних систем залпового вогню "Град".

"Місто було обстріляно з двох напрямків – н.п. Первомайськ і Клинове. З кожної точки було випущено по 20 снарядів. Українська сторона у СЦКК задокументували факт обстрілу – кілька снарядів влучили у житловий квартал, зруйнувавши дві квартири. Обстріл є кричущим порушенням перемир’я та демонстрацією, як бойовики нехтують життями мирних жителів", - заявили в штабі.

За останню добу було зафіксовано 4 польоти ворожих безпілотників.

На окупованій території Донбасу зростає невдоволення мирного населення

На тимчасово окупованих територіях поширюється невдоволення незаконними збройними формуваннями та їхніми ватажками, зазначає спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"Учора в місті Донецьк відбувся мітинг жителів, які вимагали припинити війну і не використовувати населення Донбасу як "живий щит", - розповів він на брифінгу в суботу в Києві.

Лисенко зазначив, що і серед самих бойовиків поширюються внутрішні розбрати. "У під'їздах багатоповерхівок в Донецьку почали з'являтися листівки, які негативно висвітлюють так звану "ДНР" і лідерів бандформування, з підписом бандитського угруповання "Всевеликое войско Донськое", - повідомив він.

Спікер АП заявив, що у відповідь бойовики посилюють репресії проти жителів Донбасу. За його словами, вони проводять обходи приміщень мирних жителів, погрожуючи розправою у разі участі в протестах. "Також члени незаконних збройних формувань проводять роботу в місцевих службах таксі, щоб ті інформували про так званих "ворогів ДНР", - сказав він.

"Водночас бойовики намагаються виторгувати свободу в української влади. Таким чином, члени так званої "ДНР" продовжують вимагати амністії для своїх бандитів. Це свідчить, що бойовики все більше бояться відповідальності за свої злочини, а Росія, яка вже використала їх із своєю метою, навряд чи прийде на допомогу", - зазначив Лисенко.

Зазначимо, бойовики на Донбасі не припиняють обстрілів з важкого озброєння. Про це 19 червня на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента по АТО Андрій Лисенко.

На Маріупольському напрямку основні бойові дії протягом цілого дня велися у с. Широкине. Окрім застосування стрілецької зброї та мінометів, противник здійснив щонайменше 3 обстріли наших позицій зі 152-мм гармат, які розташовані у с. Саханка. Також вчора ввечері ворог здійснив кілька збройних провокацій у Чермалику, відкривши вогонь зі східного берега Павлопільського водосховища.

Минулої доби, 19 червня, бойовики 72 рази порушували умови припинення вогню в зоні проведення АТО, при цьому застосовуючи 152-мм гаубиці і реактивні системи залпового вогню "Град". Російсько-терористичні бандформування діяли в районі Донецька та Луганської області. Там зафіксовано 38 і 16 обстрілів позицій українських військ відповідно.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 963 | Додав: adminA | Теги: бойовики, спроби, Мар’їнка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ