Пт, 2024-03-29, 02:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 12 » Бойовики обстрілюють міста з танків. ВІДЕО
08:23
Бойовики обстрілюють міста з танків. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Ситуація в зоні проведення АТО характеризується як стабільно напружена. Про це йдеться у повідомленні пресс-центру АТО в Facebook.

Найгарячіше було на Донецькому напрямку. По Пісках ворог 8 разів бив із 120-мм мінометів, артилерійських систем калібром 122 мм, гранатометів, стрілецької зброї та озброєння бойових машин.

У цьому ж районі неодноразово потрапляли під обстріли бойовиків шахта "Бутовка", Опитне.

По міській забудові Авдіївки та Водяного ввечері били ворожі танки. Мар’їнку обстрілювали зі стрілецької зброї.

На Луганщині під обстріли гранатометів, 82-мм мінометів та великокаліберних кулеметів загарбників потрапляли Щастя, Нижньотепле, Сокільники, Новотошківське, Кримське та Донецьке.

Опівночі з мінометів калібру 120 мм бандити обстріляли Майорськ, що на Артемівському напрямку.

Під ранок 122-мм артилерія російсько-терористичних військ гатила по наших позиціях поблизу Луганського.

В районі Маріуполя ніч минула тихо.

Підконтрольні російській владі гібридні бандформування продовжують активну повітряну розвідку. Зафіксовано прольоти 15 ворожих безпілотників.

Місто Авдіївка знову потрапило під удар бойовиків. Поранено двох мирних жителів. Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в Донецької області.

Один зі снарядів терористів влучив у житловий будинок. Постраждали два чоловіки, обом трохи більше 40 років. З осколковими пораненнями їх доправили до лікарні.

Також, як повідомляє "5 канал", поблизу шахти "Бутовка" осколкових поранень зазнали двоє бійців "Правого сектору", їх теж ушпиталили. А близько 5:00 ранку бойовики пошкодили газопровід у Красногорівці. Через це там спалахнула масштабна пожежа. Проте через можливість поновлення обстрілів з боку терористів, рятувальники та фахівці не виїжджають на місце події.

Раніше повідомлялося, що бойовики активізували обстріл і провокації по всій лінії зіткнення. За даними штабу АТО, на Донбасі перебуває понад 8 тисяч російських військових і близько 33 тисяч бойовиків.

В артгрупах бандформувань збільшилася кількість фахівців ЗС РФ, - ІО

Російсько-терористичні війська на Донбасі перейшли від одиничних випадків використання в ході обстрілів 122-мм і 152-мм артилерії, РСЗВ і бронетехніки (що спостерігалося останнім часом) до масового їх використання. При цьому перекидання важких озброєнь до "лінії фронту" здійснюється бойовиками вже без будь-якої скритності і дотримання заходів щодо маскування. Про це свідчать оперативні дані групи "Інформаційний Опір", які оприлюднив Дмитро Тимчук в Фейсбук.

Фіксується зростання кількості фахівців ЗС РФ в артгрупах бандформувань. Одночасно на ряді напрямків відзначається нанесення артилерійських ударів російсько-терористичних військ по другому ешелону сил АТО (раніше удари завдавалися по передньому краю).

За даними групи ІО, впродовж 12-14.06.2015 очікується активізація формувань російсько-терористичних військ на напрямку Горлівка-Артемівськ, Донецьк-Курахове (спроби захоплення низки об'єктів) і північніше Луганська (спроба "вирівняти" лінію розмежування сторін).

На Приморському напрямку протягом доби терористи активно обстрілювали позиції українських військ у районі н.п.Чермалик і Широкино. Обстріли здійснювалися в основному з 122-мм артилерії і 120-мм мінометів (зрідка наносилися удари з 82-мм мінометів по передньому краю). Крім того, зафіксована кілька артилерійських ударів по об'єктах в районі н.п. Бердянське і Лебединське.

На Донецькому напрямку відзначається активізація формувань російсько-терористичних військ з активним використанням артилерії, танків та ББМ. У районі н.п.Піски, Дослідне і Водяне терористи протягом доби кілька разів завдавали потужні артилерійські удари з 122-мм артилерії і (на передньому краї) з танків, БМП і БТР.

Зафіксовано приблизно з десяток одиниць бронетехніки (включаючи 4 танка), які вели обстріл позицій українських військ. У ході артударів бойовики висували до переднього краю піхотні групи (кожна - до посиленого взводу), які намагалися вести обстріл з гранатометів і стрілецької зброї з "нейтральної смуги".

З мінометів і артилерії 152-мм були обстріляні Новомихайлівка, Новоселівка-2 (південніше Мар'їнки). У районі Мар'їнки оперували 2 танка терористів, "маятники, що гойдаються" (один відстрілюється, другий знаходиться в укритті - потім міняються). Також у цьому районі бойовики активно використовували 152-мм і 122-мм артилерію (3 вогневих підрозділи, всього 14 гармат, вели вогонь з Петровського району Донецька).

На Артемівському напрямку також відзначалося зростання активності російсько-терористичних військ. У районі н.п.Луганське працювала "зв'язка" танки-міномети (зафіксовано 3 танки, які вели обстріл позицій сил АТО, виходячи на позиції і міняючи їх під прикриттям мінометного вогню). У районі н.п.Золоте і Попасна групи противника, використовуючи "зеленку", намагаються підходити до позицій сил АТО на дальність ефективного вогню і відкривати вогонь зі стрілецької зброї, включаючи кулемети "Корд" і снайперські гвинтівки. Маневри даних груп прикриваються вогнем АГС-17 і мінометів калібру 82-мм.

У районі н.п.Новгородське, Шуми, Ленінське, Артемове противник вів обстріли в основному зі стрілецької зброї. Опорний пункт сил АТО південніше н.п.Троїцького був обстріляний з 120-мм мінометів.

Терористи завдали ударів з РСЗО БМ-21 "Град" по об'єктах в районі Новоташковки (працювали 3 РСЗВ). На Луганському напрямку наносилися удари з АГС-17 в районі Щастя з боку Веселої Гори. У районі Кримського та Сокільників зафіксовано використання бойовиками 82-мм мінометів і ЗУ-23-2.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 905 | Додав: adminA | Теги: бойовики обстрілюють міста, танків. ВІДЕО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ