Чт, 2024-04-25, 03:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 3 » Бойовики пішли в атаку в районі Мар'їнки
13:35
Бойовики пішли в атаку в районі Мар'їнки
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Бойовики зробили спробу просунутися під ранок середи в районі Донецька, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"О 3-й ранку противник почав масований обстріл наших позицій у районі Мар'їнки і Красногорівки, в тому числі з важкого озброєння. Вони застосували танки, міномети, артилерію. Противник намагається просунутися вперед. Українські військові відбивають всі атаки й успішно утримують свої позиції, ситуація під контролем", - сказав він на брифінгу в середу, 3 червня, в Києві.

Лисенко підкреслив, що є всі підстави назвати ці дії бойовиків спробою просунутися, "але ця атака відбувається на неширокій ділянці фронту, тому говорити про широкомасштабний наступ ворога ми не можемо".

"Ця ситуація не є штатною, оскільки є вибухи, стрілянина, є поранені. За добу ніхто з наших хлопців не загинув - це диво", - підкреслив він.

"Плани бойовиків нам невідомі. Але ми розуміємо, що така активізація почалася тільки після сигналу з Москви... Якщо тиск буде посилюватися, будуть підтягнуті резерви, буде відповідна відповідь - підкріплення для утримування позицій", - додав Лисенко.

"За минулу добу, на щастя, загиблих серед наших військових немає, три воїна отримали поранення", - сказав він.

Прес-секретар 28-ї бригади Володимир Омельченко, якого цитує ЛігаБізнесІнформ, повідомив, що російські війська використовують важку ствольну артилерію і реактивні системи залпового вогню.

"Ворог атакує Мар'їнку. У ці хвилини під прикриттям артилерії ворог проводить масштабну атаку позицій 28-ї в н.п. Мар'їнка. Наші воїни тримають оборону", - повідомив він.

Також, за словами Омельченка, протягом всієї ночі тривали обстріли зі ствольної артилерії, 120-мм мінометів і систем реактивного залпового вогню всієї лінії оборони бригади, починаючи від Невельського (Піски) і закінчуючи Березовим (Докучаєвськ).

Раніше депутат та координатор батальйону "Київ-1" Євген Дейдей також повідомив про атаку на Мар'їнку у своєму Facebook.

"О 4.50 почався сильний артобстріл. Є поранені. Красногорівка та Мар'їнка горить", - пише комбат. - По всій лінії йдуть запеклі ближні бої. Бойовики йдуть на прорив".

Медик-волонтер Армен Нікогосян також підтверджує, що в Мар'їнці Донецької обл. тривають сутички з проросійськими бойовиками, в результаті протистояння поранено 25 бійців АТО. Про це повідомляє Громадське ТБ.

За словами Нікогосяна, бій у Мар'їнці почався близько 4.00 з боку Донецька. Бойовики обстрілюють Мар'їнку та Красногорівку з танків і реактивних систем залпового вогню "Град", намагаються взяти Мар'їнку в кільце.

Повідомляється, що оборону тримає 28-ма бригада Збройних сил України, на підтримку якої спрямовано танки і БТР.

За даними волонтера, близько 25 бійців АТО отримали поранення. Про загиблих поки що не повідомляється.

Як повідомляє донецький сайт 062.ua, в районі Олександрівки, яка розташована неподалік Мар'їнки, спостерігається величезне скупчення живої сили бойовиків. За інформацією місцевих жителів, в цьому напрямку пройшла велика колона техніки, щонайменше 40 одиниць.

Повідомляється, що проїзд у Донецьк закрито на всіх блокпостах, всі автобуси розвертають. Триває обстріл Курахового. Крім того, в Красногорівці горить неврологічне відділення міської лікарні та станція швидкої допомоги. Також снаряди влучили в житлові будинки.

Також прихильники бойовиків повідомляють, що в лікарню №14 везуть багато поранених.

"У лікарні багато 300-х, при мені привезли ще 5-6. Ополченець сказав, що в Красногорівці четверо 200-х, а в Мар'їнці - там наші просувалися непогано", - повідомляється в одному з постів соцмережі VK.

Рух автотранспорту по автодорозі "Слов'янськ - Донецьк - Маріуполь" від Волновахи до Донецька і у зворотному напрямку закрито, повідомляє ДАІ Донецької області. Також закрито рух з Донецька в Курахове по автодорозі "Донецьк - Запоріжжя".

У соцмережах також повідомляється, що є поранені серед мирних жителів. "13:25 бомбардування тривають. Повідомляють про велику кількість поранених серед мирного населення. Поки точно називають трьох людей", - пише користувач мікроблога Твіттер.

Нагадаємо, районний центр Мар'їнка розташований за 30 кілометрів на захід від Донецька. За околицею міста зараз проходить умовна "лінія фронту".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 934 | Додав: adminA | Теги: бойовики пішли в атаку в районі Мар
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ