Сб, 2024-04-20, 15:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 30 » Бойовики порушують "тишу" навіть на ділянках для розведення військ. ВІДЕО
17:34
Бойовики порушують "тишу" навіть на ділянках для розведення військ. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу в районі проведення антитерористичної операції на Донбасі жоден військовослужбовець Збройних сил України не загинув, поранені троє бійців, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в результаті бойових дій, на щастя, загиблих серед наших воїнів немає, але троє дістали поранення. Це сталося в Верхньоторецькому в результаті ворожого обстрілу", – сказав він на брифінгу в Києві в п'ятницю.

Бойовики окремої механізованої бригади "Іловайський" ("Сомалі"), які прибули для посилення на Авдіївський напрямок, здійснюють активні інженерні роботи з відновлення, укріплення і створення нових фортифікаційних споруд на передових позиціях поблизу "малих Авдіївських дач" (південна околиця н.п. Авдіївка). Про це на своїй сторінці у Facebook написав координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук.

Він повідомив, що будується 5 бліндажів, обладнуються 3 нові вогневі позиції для АГС-17 для прикриття диверсійно-розвідувальних груп безпосередньо в передмісті Авдіївки, а також підтримки вогнем бойовиків на суміжних бойових позиціях.

Водночас, пише Тимчук, "1-й мотострілецький батальйон 11-го окремого механізованого полку", який займав ці позиції раніше, в даний час підвищує рівень бойової підготовки на полігоні на південь від н.п. Чистякове (кол. Торез), а після навчань планується повернути підрозділ на його позиції.

"Мережею групи "ІС" ідентифіковано начальника штабу "1-ї мсб 11-го омсп" (окремий мотострілецький полк) - Дубина Артем Вікторович, позивний "Ріко", 17.03.1986 р., уродженець м. Селидове Донецької області", - зазначив він.

Крім того, повідомляє Тимчук, з боку Микитівки окупанти перекинули в бік Гольмівського 4 од. БМП-2 та 3 од. МТ-ЛБ зі 120-мм мінометами, а також на "Уралах" і КамАЗах – "мотострілецьку роту" бойовиків.

"У Брянці ("ЛНР") розгортається пункт управління окупантів. Ділянку між Первомайським і Дебальцевим буде "ущільнено" ще одним "батальйоном" бойовиків (попередньо - зі складу 2-ї або 4-ї "омсбр"). Через Патріотичне окупанти активно перекидають на Красноармійське постачання – в основному боєприпаси до станкових гранатометів та міни калібру 82 мм і 120 мм", - написав Тимчук.

Крім того, за його інформацією, на північ від селища Октябр фіксуються позиції для 120-мм мінометів.

За минулу добу бойовики 33 рази відкривали вогонь по позиціях українських сил. На Луганському напрямку зафіксовано 12 порушень "режиму тиші". "Противник вдавався до збройних провокацій з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї в районі Новоолександрівки, Новозванівки та Попасної. По Новоолександрівці російські війська відкривали вогонь з міномета 82-го калібру та зенітної установки", - заявили в штабі.

Муженко: бойовики порушують "тишу" навіть на ділянках для розведення військ

Бойовики не припиняють обстрілів на визначених рамковою угодою для відведення військ територіях. Про це заявив начальник Генерального штабу Віктор Муженко на зустрічі із першим заступником голови СММ ОБСЄ Александром Хугом, передає прес-служба Міноборони.

"Ми високо цінуємо зусилля, які ОБСЄ докладає задля врегулювання конфлікту на сході України. Разом з цим, відведення військ та важкого озброєння від лінії розмежування є можливим лише за умови сталого припинення вогню", - зазначив він.

"Українські війська суворо дотримуються режиму припинення вогню, натомість з боку противника, навіть на визначених для відведення військ ділянках, не припиняються обстріли та провокації", - зауважив Муженко.

21 вересня в Мінську контактна група підписала рамкове рішення про розведення сил і засобів. Угода передбачає відведення по 1 кілометру кожною зі сторін у трьох зонах безпеки. Обов'язковою умовою початку розведення сил на Донбасі є повне припинення вогню протягом семи діб, яке повинна зафіксувати спостережна місія ОБСЄ.

Як повідомлялося, 22 вересня розпочато підготовчі роботи до здійснення відведення сил і засобів Збройних сил України і бойовиків терористичних організацій на трьох ділянках на лінії зіткнення сторін на Донбасі, визначених у рамковій угоді Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

Однак у штабі АТО повідомляли, що бойовики не допускають спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у місто Золоте, в якому заплановано розведення сил і засобів від лінії зіткнення.

28 вересня перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Александер Хуґ відвідав населений пункт Петровське, в якому буде відбуватися розведення сил. За його словами, донецькі бойовики не забезпечили безпечного доступу місії в село Петровське і не приступили до розмінування цього району, тож моніторинг вести неможливо.

Напередодні в штабі повідомляли, що вперше за два останні тижні спостерігається певна ескалація військової обстановки на лінії фронту. Так, унаслідок ворожих обстрілів поранень зазнали троє українських воїнів. За минулу добу в зоні АТО загинув український військовий через обстріл бойовиками Авдіївської промзони.

У четвер, 29 вересня українська сторона вимагала проведення засідання Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції для обговорення питання порушення режиму тиші. Однак представники бойовиків відмовились від неї.

Місія ОБСЄ наполягає на забезпеченні доступу до місць розведення сил на Донбасі

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ постійно фіксує порушення Мінських домовленостей та Рамкового рішення про розведення сил і засобів на Донбасі. Про це заявив Александер Хуг сьогодні під час брифінгу в Києві, передає УНІАН.

За його словами, представники СММ ОБСЄ наполегливо намагалися здійснити моніторинг на трьох ділянках згідно з Рамковим рішенням про відведення озброєнь.

"Ми готові та докладаємо максимум зусиль, забезпечуючи щоденну присутність наших спостерігачів на цих ділянках. Я супроводжував деякі з цих патрулів, намагаючись отримати доступ до району між Золотим і Первомайським у понеділок, до Станиці Луганської у вівторок і до району між Петровським і Богданівкою у середу. Але правда в тому, що нам не було надано повного та безперешкодного доступу до цих трьох визначених ділянок, сторони неодноразово блокували наш доступ до цих ділянок. Сторони не змогли забезпечити безпечного доступу нашим спостерігачам, сторони неодноразово зривали спроби СММ ОБСЄ здійснити моніторинг та верифікацію на трьох визначених ділянках розведення сил і засобів", – сказав він.

Він уточнив, що, наприклад, минулого тижня місії ОБСЄ було відмовлено 16 разів. "Ця практика перешкоджання триває", - наголосив Хуг.

"На всіх трьох ділянках розведення СММ ОБСЄ з моменту підписання угоди 21 вересня фіксує постійне порушення Мінських домовленостей і, власне, порушення Рамкового рішення. Це або відсутність доступу, або, в кращому випадку, дуже обмежений доступ", - підкреслив Хуг.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 962 | Додав: adminA | Теги: обстріл, бойовики, Тиша, ділянки для розведення військ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ