Пт, 2024-04-26, 21:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 6 » Бойовики стали частіше використовувати важке озброєння. ВІДЕО
14:39
Бойовики стали частіше використовувати важке озброєння. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу в зоні бойових дій один український військовий загинув, і десять поранені, повідомив спікер адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу ми втратили одного воїна, ще 10 були поранені", - сказав він на брифінгу в суботу, 6 червня, в Києві.

Також бойовики продовжують провокації та обстріли позицій українських сил на передовій, все частіше застосовують важке озброєння, зазначив спікер.

"Бойовики продовжують активні збройні провокації і обстріли сил АТО. Зокрема, фіксується все частіше використання важкого озброєння з боку супротивника: від 120-мм мінометів до 122-мм гармат і ракетних систем залпового вогню", - сказав він.

Лисенко зазначив, що на Маріупольському напрямку Широкине залишається найбільш гарячою точкою конфлікту.

"Незаконні збройні формування здійснили один артилерійський обстріл позицій сил АТО, також вдавалися до збройних провокацій з використанням стрілецької зброї і гранатометів", - розповів він.

За його словами, запеклі бої йшли на Донецькому напрямку, в районі аеропорту.

"Проросійські бойовики переважно використовували важке озброєння. Зокрема, щільних обстрілів з 120-мм мінометів і 122-мм гармат зазнали українські позиції поблизу селищ Піски, Опитне, Красногорівка, Лозове, шахти "Бутівка", - вказав спікер АП.

Крім того, противник застосував бронетехніку і тричі ракетні системи залпового вогню "Град" по районах Гранітного, Старогнатівки та Луганського.

"У той же час українські прикордонники достойно відбивали всі провокації бойовиків, які вели вогонь з протитанкових керованих ракет, мінометів і стрілецької зброї по блокпосту "Мар'їнка", з мінометів і самохідних артилерійських установок - по блокпосту "Березове", - додав Лисенко.

На Луганському напрямку бойовики активізували бойові дії біля Щастя, селища Донецьке і села Жолобок, активно застосовуючи там 120-мм міномети. Також зафіксовано використання протиповітряних зенітних установок в районі Золотого і Кримського.

"За інформацією Державної прикордонної служби, вчора було зафіксовано 47 прольотів ворожих безпілотних літальних апаратів в зоні АТО", - сказав Лисенко.

Також за словами Лисенка, поранений і захоплений бойовиками в Мар'їнці військовослужбовець 28-ї окремої гвардійської механізованої бригади Збройних сил України Роман Марченко, який наразі перебуває в Донецьку, під тортурами був змушений зробити низку заяв про бої під Мар'їнкою.

"Російська Федерація та її найманці продовжують зухвалу інформаційну агресію проти України з метою дискредитації Збройних сил України та приховування свєї власної поразки в боях під Мар'їнкою. Під величезним тиском бойовиків і загрозою для життя, на так званій прес-конференції в присутності пропагандистських російських телеканалів Роман Марченко був змушений зробити низку заяв про хід бойових дій під Мар'їнкою 3-4 червня, які повністю повторюють брехливі повідомлення російсько-терористичних медіа", - сказав він.

Лисенко підкреслив, що інформація, озвучена Марченком, є неправдивою, виголошена під тиском і в результаті тортур бойовиків.

"Тортури заручників є грубим порушенням Женевських конвенцій. Україна закликає протилежну сторону надати Романові Марченку всю необхідну медичну допомогу і допустити до нього представників міжнародних організацій, зокрема, СММ ОБСЄ", - зазначив спікер АП.

Нагадаємо, 3 червня відбулися важкі бої в Мар'їнці, бойовики здійснили кілька спроб штурму, піддавши місто масованим обстрілам із забороненого мінськиму угодами озброєння.

5 червня президент України Петро Порошенко заявив, що в результаті проведеної операції Збройних сил України Мар'їнка була повністю очищена від диверсантів і що українські військові затримали низку таких диверсантів, у тому числі громадянина РФ.

За даними ООН, в результаті останнього загострення ситуації біля Мар'їнки загинули 28 людей, дев'ять з них - цивільні. Всього ж у конфлікті на сході України загинули 6400 осіб.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 857 | Додав: adminA | Теги: важке озброєння. ВІДЕО, бойовики
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ