Ср, 2024-04-24, 06:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Січень » 15 » Бойовики за допомогою "живого щита" ОБСЄ хочуть захопити Донецький аеропорт
20:03
Бойовики за допомогою "живого щита" ОБСЄ хочуть захопити Донецький аеропорт
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Бойовики у спробі захопити Донецький аеропорт планують використати місію ОБСЄ як "живий щит". Про це сьогодні вдень, 15 січня, повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

"Як стало відомо з достовірних джерел, лідер так званої "ДНР" Олександр Захарченко поставив завдання своїм бандитам сьогодні взяти Донецький аеропорт. Йому про хід подій доповідають щогодини. До аеропорту підтягують підрозділи "Абхаза", - йдеться у повідомленні.

"Терористи планують влаштувати великий інформаційний вибух. Будуть іти з боку диспетчерської вежі. Для них не є новим прикриватися жінками та дітьми, але цього разу вони хочуть прикриватися місією ОБСЄ, знаючи, що наші, на відміну від бойовиків, вогонь по мирних жителях та міжнародних організаціях ніколи не ведуть", - наголошує штаб АТО.

У прес-центрі повідомляють що станом на 14.30 бойовики продовжують вести вогонь по аеропорту, застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети, танки та реактивну артилерію, та намагаються взяти його.

"Наші "кіборги" тримаються мужньо, відбивають атаки бандформувань та покидати донецьке летовище, що стало новітнім символом української мужності, не збираються. Крім того, бойовики також ведуть вогонь із "Градів" по населених пунктах у районі аеропорту", - зазначають у прес-центрі.

З реактивних систем залпового вогню було обстріляно Піски та Авдіївку. Близько 10 годин ранку, по Опитному, з монастиря працював ворожий снайпер. На інших напрямках найбільш гаряче було поблизу Кримського на Луганщині, де о 13.00 терористи вели вогонь з "Градів". Загалом, з 6.00 до 14.00 незаконні збройні формування 22 рази обстріляли позиції сил АТО.

Місія ОБСЄ прибула в Донецький аеропорт, повідомив речник АТО Андрій Лисенко, передає УНІАН.

"Представники Спільного центру координації нагляду за лінією розмежування, до склад якої входять російські, українські офіцери, та ОБСЄ зараз прибули до Донецького аеропорту і наближаються до старого терміналу", - сказав він.

Проте, за словами Лисенка, "зараз біля нового терміналу триває бій та одразу йде попередження про те, що терористи, які перебуватимуть з боку нового терміналу, можуть обстріляти представників місії і спровокувати скандал, тобто готується провокація проти місії ОБСЄ і нашої спільної групи".

Як повідомила "Українській правді" речниця місії Ірина Гудима, спостерігачі ще вчора намагалися потрапити до аеропорту, але через обстріли були змушені повернутися.

"Наша місія сприяла встановленню діалогу між спільним контактним центром і так званим "ДНР" і в рамках переговорів було прийнято рішення під'їхати на перевірку аеропорту", - пояснила вона.

ОБСЄ домовилася про спільне патрулювання території донецького аеропорту з тим, щоб не допустити надалі загибелі мирних жителів, що проживають на прилеглих територіях.

Нагадаємо, 11 січня київські волонтери повідомляли, що в Пісках, які межують з летовищем, - "щось неймовірне".

"Росіяни застосовують важку 250-мм арту і "Гради" по селищу. Українські війська зазнають втрат. У самому терміналі за два дні дев'ять 300-х (поранених – ред.)", - повідомив в Facebook Alexey Alexios.

Як зазначає волонтер, "наші військові хоч і стріляють, але незрівнянно менше". "Правосеки" відбиваються, як можуть, але сили нерівні. Є втрати в техніці".

Спікер АТО Леонід Матюхін пізніше пояснив, що відбулося зіткнення між бойовиками і захисниками аеропорту: терористи з мінометів обстріляли метеовежу донецького аеропорту і Авдіївку. Також з мінометів, артилерії і "Граду" бойовики обстріляли Тоненьке, Піски і Дослідне.

13 січня через обстріли бойовиків обвалилася диспетчерська вежа аеропорту. Зав'язався запеклий бій. Силовики зуміли відбити атаку. У штабі АТО заявили, що новий термінал донецького аеропорту досі під українським контролем.

14 січня ОБСЄ домовилася про спільне патрулювання території донецького аеропорту з тим, щоб не допустити надалі загибелі мирних жителів, що проживають на прилеглих територіях.

Битва за Донецький аеропорт досягла такого ж напруження, як і у жовтні - на піку бойових дій, – журналіст

Битва за аеропорт досягла такого ж напруження як і наприкінці вересня – початку жовтня – на піку бойових дій, пише головний редактор видання "Цензор.Нет" Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook.

"Противник веде інтенсивний вогонь з танків і артилерії насамперед по спостережливим і коректувальних постам українських частин в аеропорту, а також б'є по новому терміналу з метою викликати обвалення.

Сьогодні вранці в результаті артилерійської підготовки противника перед атакою, відбулося подальше руйнування вежі управління донецького аеропорту – звалилися залишилися другий і третій поверх. Також відбулося обвалення стіни другого поверху в новому терміналі.

Після цього в атаку пішла піхота. Скориставшись падінням стіни противник проник на другий поверх нового терміналу. Атаки проводилися також з підвалу, на першому і третьому поверхах. Противник застосовує тактику штурмових груп. Штурмові підрозділи противника повністю укомплектовані громадянами Росії. Підрозділи чисельністю до взводу відмінно екіпіровані і озброєні, оснащені вогнеметами "Джміль" і РПГ, наближаються до наших оборонних рубежів, здійснюють інтенсивний обстріл з ближніх дистанцій, і закріплюються. Після цього викликають вогонь по виявленим позиціях наших бійців.

За даними джерел "Цензор.Нет" запеклий ближній бій на дистанціях з великими силами піхоти противника сьогодні триває весь день, і триває в ці хвилини. Кілька разів майже доходило до рукопашної – противників розділяло 3-5 метрів.

Незважаючи на потужний обстріл з усіх видів зброї по новому терміналу, і запеклі атаки штурмових підрозділів противника, наші бійці в терміналі б'ються гідно, і своїх позицій не здають. Ніхто не збирається відступати. Бойовий дух наших хлопців дуже високий.

Сьогодні 2 українських героя загинули смертю хоробрих у битві за аеропорт. 7 бійців поранено.

На даний момент поранені вивезені, усім постачанням і боєприпасами наші підрозділи забезпечені.

Високу ефективність показують наші артилерійські коригувальники, які весь день грамотно керують вогнем артилерії. Угруповання української артилерії в районі аеропорту значно посилено. Масований вогонь ведеться з усіх гармат і реактивних систем залпового вогню протягом усього дня. Всі заявки на відкриття вогню виконуються в найкоротші терміни. Важливо відзначити, що артилерія не веде наосліп загороджувальний вогонь по площах. Всі заявки виконуються тільки на основі візуального спостереження, результати стрільби спостерігаються, вогонь ведеться з пристрілкою, коригується. Така грамотна організація роботи артилерії згідно бойовим статутам має високу точність і ефективність.

Сьогодні наші РСЗВ накрили скупчення танків і бронетехніки противника, які вели вогонь прямою наводкою по новому терміналу.

Саме в результаті успішних дій наших артилеристів противник змушений скорочувати дистанцію бою і "притискатися" до наших позицій, аби не потрапити під накриття.

У районі аеропорту українське командування зосередило достатню кількість механізованих та аеромобільних частин, артилерії підтримки, щоб адекватно відреагувати на будь-яку зміну обстановки. Свіжа батальйонно-тактична група однієї з наших механізованих бригад, одна з рот якої повністю укомплектована бійцями добровольчих батальйонів, рветься в бій. Прохання до командування направити їх на ротацію і посилення наших бійців в новий термінал звучать з усіх наших підрозділів в даному районі. Масовий вияв героїзму наших воїнів, справжнє бойове братерство не перестає дивувати своїм масштабом.

Армія буквально піднялася духом, бо принизливий режим одностороннього припинення вогню – тільки з боку українських військ – в районі аеропорту нарешті припинений. Армії необхідно адекватне командування і управління. Під час безглуздою сплячки армія втрачає свої якості – але справжня небезпека війська мотивує і дисциплінує.

Єдиний вихід припинити атаки противника на новий термінал – це провести загальновійськову операцію в районі аеропорту, і нарешті звільнити від російських загонів околиці аеропорту. Як тільки російські війська буде вибито із зручних позицій, які дозволяють їм контролювати дороги в аеропорт, і скоювати напади на термінал з різних сторін, масовані штурми терміналу припиняться.

Виконати Мінські домовленості і забезпечити силою режим припинення вогню, дати відсіч неконтрольованим бандам провокаторів, які намагаються зірвати перемир'я, досягнуте між главами України, Росії та Євросоюзу – ось під таким ідеологічним обґрунтуванням необхідно негайно провести в районі аеропорту активні дії з підтримки миру.

Інакше ближній бій триватиме ще довго, будуть обстріли, і все одно будуть жертви. Тільки рішуче зміна тактичної обстановки навколо аеропорту дозволить забезпечити безпеку українських військ в терміналі".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1121 | Додав: adminA | Теги: допомогою живого щита ОБСЄ, бойовики, Донецький аеропорт
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ