Чт, 2024-04-25, 15:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Серпень » 7 » Бойовики знов почали використовувати реактивну артилерію. ВІДЕО
16:33
Бойовики знов почали використовувати реактивну артилерію. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинуло 2 українських військових, 7 зазнали поранень.

Про це на традиційному брифінгу в п'ятницю повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Внаслідок бойових дій за минулу добу ми втратили двох воїнів, ще семеро отримали поранення", - сказав він.

За його словами, ситуація в зоні АТО знову загострилася. Значно зросла кількість обстрілів з боку бойовиків, надто на донецькому та луганському напрямках.

Лисенко також повідомив, що бойовики вперше за два останні тижні застосували установки залпового вогню.

"Обстановка на території проведення АТО знову загострилася. Значно зросла кількість обстрілів на донецькому і луганському напрямках. Вперше за два тижні противник застосував реактивну артилерію", - зазначив Лисенко.

Також він розповів, що на луганському напрямку противник продовжує збройні провокації проти українських військових, що тримають оборону у Станиці Луганській. Бойовики відкрили вогонь ввечері, застосувавши гранатомети та міномети. Значно посилилися ворожі обстріли по Щастю: противник обладнав дві основні вогневі позиції на протилежному березі Сіверського Донця. Зокрема, вчора, після довгої перерви, ворог відкрив по наших позиціях вогонь з танків. Також під Щастям активно працюють ворожі снайпери.

У районі Бахмутської траси (на ділянці від Лопаскиного до Оріхового) вчора було спокійно. Натомість дуже неспокійно вчора було у передмістях окупованого Первомайська.

Пізно ввечері противник провів мінометний обстріл український позицій у Золотому. Найскладніша бойова ситуація – у Троїцькому, що на стику Донецької і Луганської областей. З огляду на географічне розташування цього села, його регулярно обстрілюють з південного та східного напрямків. Після серії обстрілів зі 120-мм мінометів удень, після 22 години окупанти відкрили вогонь по наших воїнах з реактивних установок "Град". За оперативною інформацією, бандформування "ЛНР" тримає їх у Стаханові.

На українських рубежах оборони біля Світлодарська обстановка дещо заспокоїлася: танки і ствольна артилерія НЗФ вчора не застосовувалися. Проте провокації ворога тривають, зокрема в прифронтовій смузі активно працюють снайпери бойовиків.

На донецькому напрямку, за словами Лисенка, в районі Горлівки вчора було спокійніше, ніж зазвичай. Між 1 та 2 годинами ночі противник здійснив три збройні провокації у Майорську, Кіровому та Ленінському: застосовувалися міномети і гранатомети. Протягом решти дня жодного збройного інциденту не було. Спокійно вчора було і на ділянці фронту від Новгородського до Верхньоторецького.

На західних околицях Донецька ситуація незмінна. Активні бойові дії тривають по всій лінії зіткнення від Авдіївки до Мар’їнки. Противник зосередив на передовій значні сили, а також танки, міномети і артилерію, і активно їх застосовує, незважаючи на Мінські домовленості.

Ввечері у Красногорівці сили АТО відбили атаку ворожої диверсійно-розвідувальної групи. Бій тривав близько двох годин.

Внаслідок ворожих обстрілів в Авдіївці поранено місцевого мешканця, а у Мар’їнському районі частково немає світла.

Противник дещо активізувався і на Маріупольському напрямку. Зокрема, вчора на світанку противник обстріляв з артилерії наші позиції біля Новогригорівки, що між Тельмановим і Волновахою. Також протягом дня зафіксовано три збройні провокації бойовиків у Чермалику. Вогонь вівся з протилежного боку Павлопільського водосховища.

За добу також було зафіксовано 7 прольотів безпілотних літальних апаратів ворога.

Напередодні в прес-центрі адміністрації президента уповноважений з питань АТО повідомляв, що ситуація залишається дуже складною, і бойові дії на ключових ділянках оборони - мова йде про Горлівці, Мар'їнці, донецькому аеропрорту - практично не припиняються. За минулу добу, за даними штабу, загинуло 5 українських військових, 6 поранені.

Також повідомлялося, що 6 серпня з 22.05 до 22.25, відверто ігноруючи Мінські домовленості, противник вів вогонь з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" по Троїцькому. Протягом минулої доби незаконні збройні формування порушили режим припинення вогню 106 разів.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 825 | Додав: adminA | Теги: реактивна артилерія, бойовики
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ