Пт, 2024-03-29, 00:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 8 » НАСА влаштовує два вибухи на Місяці, щоб знайти там воду. Все це транслюватимуть у прямому ефірі. ВІДЕО
22:32
НАСА влаштовує два вибухи на Місяці, щоб знайти там воду. Все це транслюватимуть у прямому ефірі. ВІДЕО
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

НАСА готується до фінальної стадії місії місячного зонда LCROSS, в ході якої ракета супутника і сам зонд вріжуться в різний час у поверхню Місяця для того, щоб підняти хмару місячного пилу, склад якої буде проаналізований науковцями.

"У п'ятницю о 07:31 за західноамериканським часом (14:31 за Києвом) модуль Centaur буде відокремлений від LCROSS і направлений до поверхні планети. Ракета вріжеться в поверхню Місяця, в результаті вибуху здійметься хмара пилу, щебеню і місячного ґрунту, що необхідно для дослідження складу поверхні планети. Висота хмари досягатиме 6 миль (9,5 кілометра)", - йдеться у повідомленні НАСА.

Район падіння обраний у кратері Cabeus на південному полюсі Місяця. Цей район розглядається фахівцями НАСА як можливий майданчик для майбутніх посадок кораблів з людьми. Дослідників також цікавить наявність у місячному ґрунті льоду - місія LCROSS, зокрема, полягає в перевірці припущень про наявність льоду в місячних кратерах.

"LCROSS пролетить через цю хмару, зафіксує її склад, проведе проби і передасть інформацію на Землю. Після цього, приблизно через чотири хвилини, зонд буде направлений до Місяця і зіткнеться з поверхнею планети в іншій точці", - наголошується в повідомленні. За піднятими хмарами ґрунту спостерігатимуть декілька літальних апаратів на місячній орбіті, у тому числі і другий місячний зонд LRO, а також обсерваторії на Землі.

Як повідомляє НАСА, вибухи можна буде побачити в телескоп або бінокль, найкращі умови для спостереження будуть у західній частині США і Мексиці.

Спочатку науковці хотіли влаштувати падіння "метеорита" ближче до краю Місяця, щоб пил було добре видно на тлі темного неба для спостерігачів із Землі. Але у зв'язку з останніми дослідженнями індійського зонда, який показав, що на Місяці може бути вода, модуль направили у кратер Cabeus.

Місячні апарати LRO і LCROSS відправили в космос наприкінці червня. Запуск зондів - перший масштабний крок НАСА в рамках нової місячної програми США. За допомогою LRO науковці шукають джерела ресурсів на Місяці, складають карту радіоактивності поверхні планети, а також перевіряють нові технології.

LCROSS, за словами представників НАСА, необхідний, щоб остаточно поставити крапку в питанні про те, чи є на місячних полюсах лід. Апарат також збирає інформацію про мінералогічний склад поверхні планети, зокрема, тих її ділянок, які ніколи не освітлювалися сонячним світлом. Запаси води на Місяці, якщо вони там є, значно полегшать роботу майбутніх дослідницьких станцій на поверхні супутника, які завдяки льодовикам зможуть значно скоротити доставку питної і технічної води із Землі.

У вересні LRO виявив ознаки присутності на Місяці водню. Також зонд передав нові зображення поверхні Місяця на Землю.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1655 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ