Ср, 2024-04-24, 21:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 16 » Науковці впевнені, що більше половини немовлят з розвинених країн доживуть до 100 років
17:39
Науковці впевнені, що більше половини немовлят з розвинених країн доживуть до 100 років
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Більше половини немовлят, які в наші дні народжуються в розвинених країнах світу, доживуть до 100 років, стверджують європейські вчені.

Автори дослідження, опублікованого в медичному журналі Lancet, роблять висновок, що за останні 50 років жителі 30 розвинених країн світу вдвічі частіше доживають до 80 років і довше.

У 1950-м імовірність дожити до віку 80-90 років становила в середньому 15-16% для жінок і 12% - для чоловіків. У 2002 році цей показник склав уже 37% для жінок і 25% для чоловіків.

Науковці підкреслюють, що в 1920-х роках головним фактором, що збільшив середню тривалість життя, стала успішна боротьба з дитячою смертністю. Після цього західні країни досягли значного прогресу в підтримці життя людей похилого віку - це стало проявлятися особливо явно з 1970-х.

За словами керівника наукової групи Кааре Крістенсена з Університету південної Данії, середня тривалість життя постійно зростає з 1840 року, і немає ніяких ознак уповільнення цього процесу.

"Лінійне збільшення життя людей протягом більш ніж 165 років не дає підстав говорити про наближення межі тривалості життя, - сказав Крістенсен. - Якщо б тривалість життя наближалася до межі, вже відбулося б деяке уповільнення зростання".

За словами науковців, зараз в житті людини можна виділити не три, а чотири основні фази: дитинство, зрілість, "молода старість", а також "літня старість".

При цьому немає ніяких свідчень, що "літні старі" менш здорові, ніж "молоді старі" - частково в силу того, що люди зі слабким здоров'ям помирають раніше, і до глибокої старості (після 85 років) доживають тільки найміцніші.

Данські вчені кажуть, що від 30 до 40% людей у віці від 92 до 100 років здатні обходитися без сторонньої допомоги. А дослідження американських довгожителів-рекордсменів (від 110 до 119 років) показало, що навіть у такому віці 40% з них лише частково потребували допомоги, або зовсім обходилися без неї.

За словами Крістенсена, довгожителі Великої Британії та інших розвинутих країн набувають інвалідність на все більш пізніх стадіях життя. При цьому, як не дивно, кількість хронічних захворювань неухильно зростає.

Причина такої тенденції - поліпшення профілактики та діагностування різних хвороб, у тому числі - найнебезпечніших серцево-судинних і ракових захворювань.

"Зростання кількості старих і дуже старих людей буде великою проблемою для систем охорони здоров'я, - вважає Крістенсен. - Але отримані дані говорять про те, що люди не просто стали жити довше, ніж раніше, вони довше обходяться без інвалідності і мають менше функціональних обмежень".

"Ми не лише додаємо років до життя, - говорить інший дослідник - британець Алан Мейрон-Девіс. - Ми також привносимо життя в наші роки".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1440 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ