Чт, 2024-03-28, 20:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 1 » "БПП" не зніматиме Яценюка, але висуває низку пропозицій
09:48
"БПП" не зніматиме Яценюка, але висуває низку пропозицій
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко наголошує, що фракція готова і далі працювати з нинішнім прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком з метою збереження політичної стабільності в Україні.

Як повідомили у прес-службі БПП, про це він заявив в ефірі одного з телеканалів, коментуючи можливу зміну складу уряду.

"В першу чергу необхідно говорити про корегування коаліційної угоди та програми дій уряду. Вона має, нарешті, показати календарний графік кроків, а відповідно – ми матимемо можливість контролювати виконання програми урядом", - наголосив Луценко.

На його переконання, робота уряду має бути переформатована під допомогу фермерам і середньому класу, які мають дати "нову економіку замість втраченої її радянської частини сировинного характеру".

Голова фракції БПП зауважив, що міністри минулого року чимало зробили для фінансової стабілізації, децентралізації, але "зараз нам потрібно уточнити курс відродження економіки".

"Саме в цьому контексті ми готові запропонувати нового міністра транспорту, інших кандидатів на міністерські посади, але готові погодитися і з більш професійними кандидатами від інших фракцій коаліції. Йдеться не про партійний інтерес, йдеться про існування Кабінету міністрів як колегіального органу реформ", - зазначив Луценко.

За його словами, проблемою нинішнього уряду є той факт, що він є урядом одинаків, розумних, грамотних, професійних, але Кабмін не відбувся як колектив.

"Необхідно зробити такий колектив однодумців, який займатиметься конкретними реформами", - упевнений Луценко.

Говорячи про запланований на 16 лютого звіт уряду, голова фракції БПП зауважив, що тиждень перед звітом у парламенті буде присвячений тісному спілкуванню прем’єр-міністра із фракціями коаліції. Також міністри мають, за його словами, прозвітувати у профільних комітетах. Окрім того, за 15 днів до звіту уряду народні депутати мають отримати інформаційні матеріали про діяльність уряду за минулий рік.

Також Луценко не виключив проведення консультацій фракцій коаліції з прем’єр-міністром за зачиненими дверима.

"Я впевнений, що якщо Арсеній Яценюк зможе домовитися про нову команду професіоналів, яких будуть підтримувати фракції коаліції, то ми отримаємо новий уряд на чолі з Яценюком і ефективну більшість, що прийматиме необхідні закони. Якщо почнуться битви партійних амбіцій або ультиматуми персональних питань, нічого не вийде", - наголосив Луценко.

У той же час, говорячи про можливу підтримку Яценюка на посаді прем’єра, голова фракції БПП наголосив, що інакше це означає перевибори Верховної Ради і щонайменше чотири місяці "безвідповідальної балаканини дев’ятого валу популізму і заблокований парламент".

"Ми витратимо мільярд державних коштів, втратимо чотири місяці політичного часу для того, щоб провести у парламент таких самих депутатів. Необхідно залишити політичну стабільність задля залучення інвестицій і розвитку української економіки. Задля цього ми готові працювати із Арсенієм Яценюком, аби він хотів працювати із нами", - резюмував Луценко.

У БПП наполягають: потрібна посада першого віце-прем'єра

Фракція "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді виступає за призначення першого віце-прем'єр-міністра. Про це в ефірі телеканалу "Інтер" повідомив голова фракції БПП Юрій Луценко.

"В уряді, на відміну від усіх українських урядів, не існує першого віце-прем'єра. Ми наполягаємо на тому, щоб була введена посада першого віце-прем'єра", - зазначив Луценко.

За його словами, перший віце-прем'єр має займатися імплементацією Кабміном прийнятих парламентом законів.

Також Луценко висловив думку, що багато законів, прийнятих парламентом, не реалізуються на практиці через відсутність необхідних з боку уряду постанов.

"Друге його завдання - спілкуватися з інвесторами", - додав голова фракції.

Як відомо, 16 лютого має відбутися звіт уряду. У парламенті активно обговорюються кандидатури на посади в оновленому уряді та віце-прем'єрів. Зокрема, серед кандидатів на посаду віце-прем'єра з широкими повноваженнями обговорюється кандидатура заступника голови АП Віталія Ковальчука.

Заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко заявив, що у фракції обговорюють декілька кандидатів на посади міністра інфраструктури, охорони здоров'я та першого віце-прем'єра.

Також відомо, що БПП розглядає дві кандидатури на посаду першого віце-прем'єр-міністра України - Ігоря Кононенка та Павла Рябікіна. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: БПП, низка пропозицій, Яценюк
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ