Чт, 2024-04-25, 13:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 19 » Брейвік був масоном і готувався до терактів за відеоіграми. ВІДЕО
19:24
Брейвік був масоном і готувався до терактів за відеоіграми. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

В Осло відбулося четверте засідання суду у рамках процесу над терористом Андерсом Брейвіком, жертвами якого 22 липня 2011 року в норвезькій столиці і на острові Утейя стали 77 осіб. Сьогодні головною темою обговорення став перший терористичний акт, здійснений злочинцем: вибух в урядовій будівлі, жертвами якої стали вісім осіб. Також суд цікавило питання, як складалося життя підсудного в попередні кілька років, передає NEWSru.com.

Багато журналістів, присутніх у будівлі суду, зауважують, що поведінка підсудного змінилася - він неначе став спокійніший. Крім того, сьогодні Брейвік відмовився від свого традиційного вітання - на нацистський манер підкинутого від грудей кулака.

Сьогодні підсудний виглядає спокійніше і на запитання прокурора відповідає без колишньої агресії, говорить чітко і ввічливо, зазначає в Twitter журналіст Sky News Тругве Сорвааг. За його словами, обвинувачений йде на контакт більш охоче, адже вчора він відмовився відповідати більш ніж на 140 питань.

Сьогодні в суді держобвинувач спробував звернутися до совісті обвинуваченого й поцікавився, що, на його думку, відчувають родичі загиблих, бачачи, коли він посміхається. Брейвік на це відповів, що сміється, тому що тактику прокурора бачить наскрізь.

До терактів Брейвік готувався, граючи в Call of Duty і World of Warcraft по 16 годин на добу

Розповідаючи про своє життя від 2006 року, Брейвік повідомив, що вступив у масонську ложу, а також що володів компанією, зареєстрованою на Багамах. Через цю фірму відмивалися гроші. Деякі заощадження він, за власним визнанням, зберігав у двох сейфах, які стояли в квартирі його матері.

З матір'ю Брейвік став жити в 2006 році, вирішивши переїхати до неї з міркувань економії. За його словами, тоді ж він розірвав відносини майже з усіма знайомими, оскільки "особисте життя не було пріоритетом".

До речі, влада Норвегії депортувала з країни громадянку Німеччини, яка стверджувала, що є коханою Брейвіка, передає TV2. Мешканка Штутгарта, чиє ім'я не називається, в понеділок намагалася потрапити у будівлю суду, щоб побачити "коханого". Цього жінці зробити не вдалося, її затримала поліція, і вже наступним днем німкеню відправили на батьківщину. Раніше ЗМІ повідомляли, що невідома жінка посилала Брейвіку у в'язницю листи і гроші. Поки що неясно, чи це була депортована громадянка Німеччини.

З 2006 року майже увесь час Брейвік, як він зізнався, проводив за комп'ютером, незважаючи на невдоволення матері. Однією з улюблених ігор була World of Warcraft. Під час допиту прокурор поставив Брейвіку запитання про те, як він зустрів попередній Новий рік. З усмішкою підсудний відповів, що грав у комп'ютерну гру Call of Duty 4: Modern Warfare, і, як і учора, звинуватив прокурора в спробі виставити його на посміховисько.

Втім, він сам же зізнався, що один рік свого життя провів практично не спілкуючись із зовнішнім світом, тільки грав. Це було зроблено для того, щоб підготуватися до вбивств, повідомляє Reuters.

"Я грав по 16 годин на добу. Це багато. Грати і спати, грати і спати. Тільки цього я хотів", - зізнався підсудний. "Я взагалі-то не надто люблю всі ці ігри. Але це непогана можливість потренуватися", - заявив Брейвік.

60% маніфесту - це "копіпаст"

У ході допиту прокурор знову повернувся до питання про можливі зв'язки Брейвіка з іншими терористами націоналістичного спрямовання. Як і учора, обвинувачений відмовився повідомити подробиці. "Ви загострюєте увагу на тих єдиних 2% усієї справи, на питання про яких я не хочу відповідати", - заявив підсудний, укотре наголосивши, що не хоче підставляти інших.

Тут-таки Брейвік зробив несподіване визнання: його маніфест "2083" - це лише частково власна творчість. Приблизно 60% усього написаного - це "копіпаст", зізнався злочинець.

"Це не мої ідеї. Я лише провідник чужих думок", - цитує Брейвіка в Twitter журналіст Стів Розенберг. За словами злочинця, він згоден не з усім (тільки з 95% того), що там написано - це просто підбірка витримок.

Він пояснив і значення назви маніфесту - "2083" - це 400-річчя від дня віденської битви 1683 року, перемога християн в якій поклала край завоюванням імперії Османа в Європі.

Зазначимо, 18 квітня Андерс Брейвік під час засідання суду в середу заявив, що суд може винести тільки два "справедливих" рішення у його справі - виправдати або засудити до смерті. Він сказав, що в його випадку тривалий тюремний термін є "жалюгідним покаранням".

Крім того, терорист дуже симпатизує хрестоносцям і порівнює себе з королем Сігурдом I Хрестоносцем.

Зазначимо, жертвами підриву урядового кварталу в Осло і бійні на норвезькому острові Утейя, які організував Брейвік у липні 2011 року, стали 77 осіб.

Підсудному висунули звинувачення в тероризмі, і, якщо його визнають винним, Брейвіку загрожує 21 рік в'язниці. Тим не менш, якщо після закінчення цього періоду його визнають все ще небезпечним для суспільства, цей термін можуть продовжити.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 994 | Додав: admin | Теги: Масон, Брейвік, суд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ