Сб, 2024-04-20, 13:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 19 » Британці добиратимуться додому на військових кораблях
19:12
Британці добиратимуться додому на військових кораблях
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Британська влада направляє три військові кораблі королівських ВМС для допомоги британцям, які не можуть повернутися до Великої Британії через закриття повітряного простору над значною частиною Європи. Про це повідомив у понеділок прем'єр-міністр країни Гордон Браун за підсумками засідання надзвичайного комітету COBRA.
Так, два авіаносці Ark Royal і Ocean будуть направлені в Ла-Манш. Авіаносець Albion вирушить до берегів Іспанії за британськими військовослужбовцями, які не можуть повернутися до Британії з Афганістану. "Я очікую, що кораблі вийдуть вже сьогодні", - повідомив Браун, передає РИА "Новости".

Він також повідомив, що під час вчорашніх переговорів з прем'єр-міністром Іспанії Хосе Луїсом Родрігесом Сапатеро він обговорив шляхи допомоги британцям, які "застрягли", головним чином, у США. Уряди двох країн шукатимуть способів доставити їх до Європи й до північного узбережжя материка, щоб звідти їх могли доправити до Великої Британії.

Браун зазначив, що подальші наради кабінету протягом понеділка повинні будуть вирішити, коли можна буде відкрити повітряний простір. "Але безпека пасажирів залишається нашим пріоритетом", - наголосив британський прем'єр.

Обмеження на повітряне сполучення з Великою Британією зберігаються щонайменше до 01.00 ночі вівторка (03.00 за київським часом).

У Великобританії заборону на польоти було запроваджено в середині дня в четвер через хмару попелу після виверження вулкана в Ісландії.

У неділю кабінет міністрів зібрався для того, щоб обговорити заходи боротьби з ситуацією, що склалася. Після засідання міністр економіки лорд Мандельсон заявив, що уряд задіюватиме всі можливі засоби для того, щоб доставити людей додому.

Міністр безпеки лорд Уест, колишній командувач ВМФ Великобританії, сказав: "У наших ВМФ безумовно є можливості, щоб здійснити перевезення людей... Ми встановлюємо, скільки у нас є кораблів, скільки вони вміщають людей і в який порт їх найкраще надіслати". Серед інших можливостей розглядається пропозиція використовувати для перевезення цивільні судна, передає Бі-Бі-Сі.

Також у понеділок має пройти телеконференція міністрів транспорту Євросоюзу, на якій буде ухвалено рішення про подальші дії європейської влади у зв'язку з нинішньою активністю вулкана. Рішення конференції з нетерпінням очікують авіакомпанії й аеропорти по всій Європі, які закликали переглянути заборони на польоти, запроваджені в результаті виверження ісландського вулкану.

Через вимушений простій авіакомпанії щоденно втрачають близько 200 млн доларів. За оцінками фахівців, порушення авіасполучень виявилося більш серйозним, аніж після подій 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку. За даними британської асоціації туристичних агентств ABTA, близько 150 тисяч британців по всьому світу зараз не можуть повернутися до Сполученого Королівства.

Європейська організація безпеки польотів Eurocontrol заперечує, що обмеження польотів було введено через зайву обережність.

За офіційними даними, заборону на польоти запроваджено через те, що вулканічний попіл, який накрив північ Європи, може позначитися на безпеці польотів - двигуни літаків можуть забитися мікрочастками і вийти з ладу.

Тим часом представники авіакомпаній, які здійснили в неділю пробні польоти, серед яких KLM і British Airways, заявляють, що не виявили жодних ознак пошкоджень двигунів або корпусу літака від вулканічного попелу.

Однак літак-спостерігач британського метеорологічного товариства в неділю зареєстрував небезпечно високий рівень вмісту вулканічного попелу в хмарі.

Метеорологи попереджають, що хмара вулканічного попелу буде залишатися над Великою Британією ще протягом кількох днів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1129 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ