Пт, 2024-04-19, 09:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 29 » Британія святкує весілля принца Вільяма і Кейт Міддлтон
09:56
Британія святкує весілля принца Вільяма і Кейт Міддлтон
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


У лондонському Вестмінстерському абатстві сьогодні відбудеться урочиста церемонія одруження онука королеви Великої Британії принца Вільяма і його обраниці Кейт Міддлтон.

Надзвичайно святкова атмосфера пануватиме не лише в центральній частині британської столиці, коли сотні тисяч людей вийдуть на вулиці, щоб побачити весільний кортеж і відзначити радісну для країни подію на тисячах вуличних вечірок. У всьому Сполученому Королівстві на сьогодні оголошено вихідний день, передає ИТАР-ТАСС.

Весілля принца Вільяма не має вищого королівського статусу, оскільки він посідає друге місце у списку спадкоємців престолу. Згідно з протоколом, на торжество не запрошено лідерів зарубіжних держав. На церемонії будуть присутні представники монархічних династій Європи та інших регіонів світу, а також керівники колишніх британських колоній, які досі визнають королеву Єлизавету П главою держави.

Гості свята, загальна кількість яких сягне майже 2 тис людей, почнуть прибувати до храму, де відбудеться вінчання, починаючи з 8.15 ранку за місцевим часом (10.15 за київським часом). У різний час приїдуть члени британської та іноземних королівських родин, наречений і останньою - вже на початку церемонії об 11 годині (13.00 за Києвом) - наречена.

Маршрут проходження учасників барвистої весільної процесії - вулиця Молл, що починається біля Букінгемського палацу з розташованим на ній Кларенс-хаусом, Парадний плац Королівської кінної гвардії, потім вулиця Уайтхолл з численними будівлями урядових установ, до якої виходить і знаменита Даунінг-стріт, і, нарешті, Парламентська площа, у глибині котрої і розташоване Вестмінстерське абатство. Після вінчання весільна процесія пройде цим маршрутом у зворотному напрямі на шляху до Букінгемського палацу.

Кейт Міддлтон прибуде до порогу храму в автомобілі "Роллс-ройс" темно-бордового кольору, який був подарований королеві Єлизаветі П компанією "Роллс-ройс" у 1978 році як подарунок до 25-річчя її коронації. Після вінчання Вільям та Кетрін о 12.15 (15.15 за Києвом) вирушать до Букінгемського палацу у відкритому ландо або - у разі дощової погоди - в "скляній кареті".

Королівське ландо було виготовлено 1902 року для коронації Едуарда VП. У цій же кареті проїздили по вулицях Лондона у 1981 році після вінчання батьки Вільяма.

Прибуття процесії до Букінгемського палацу очікується о 12.30 (15.30 за Києвом). О 13.25 (16.25 за київським часом) Вільям і Кетрін у супроводі своїх родин з'являться на балконі палацу, щоб привітати публіку. Там же очікується і поцілунок молодят. О 13.30 має відбутися урочистий проліт над Букінгемським палацом літаків королівських ВПС. О 19.00 (21.00 за Києвом) почнеться вечеря на 300 гостей, господарем якої стане батько нареченого принц Чарльз. Після цього в палаці будуть танці.

Лондон усі останні дні охоплений передсвятковою лихоманкою, коли десятки тисяч охочих намагалися знайти спосіб своїми очима побачити все дійство. У короткострокову оренду в центральній частині Лондона було виставлено балкони, оглядові майданчики дахів і кімнати, звідки буде видно проходження весільного кортежу. Найкращі подібні місця, за наявними відомостями, йшли за ціною 160 тис доларів.

Біля Вестмінстерського абатства утворився цілий палатковий табір, де розмістилися захоплені ентузіасти, що прагнуть побачити майбутню урочисту церемонію "в перших рядах". У період торжеств з приводу королівського весілля приплив туристів до Лондона збільшився більш ніж удвічі. Безпеку проведення церемонії будуть підтримувати 5 тис поліцейських.

Останню ніч перед одруженням Вільям і Кейт проводять нарізно. Наречена - в розташованому поблизу від Букінгемського палацу п'ятизірковому готелі "Горінг", де розмістилася і її сім'я. Жених залишився проводити свою останню неодружену ніч в резиденції Кларенс-хаус разом з братом і дружкою на весіллі принцем Гаррі.

Про майбутнє весілля принца Вільяма і Кейт Міддлтон було офіційно оголошено 16 листопада 2010 року. Вони познайомилися ще 2001 року - коли разом вчилися в університеті Сент-Ендрюс в Шотландії. Їхні заручини відбулися в жовтні 2010 року під час спільного відпочинку в Кенії.

Освідчуючись, Вільям підніс Кейт каблучку своєї матері, покійної принцеси Діани. Вона виконана з білого золота і прикрашена сапфіром на 18 карат в обрамленні 14 діамантів. Проте після весілля Кетрін носитиме золоту обручку, виготовлену з дорогоцінного металу, що належить королівській сім'ї і видобутий на шахті "Клогау Сент-Девід" у Бонтді на півночі Уельсу. Принц Вільям, який не тяжіє до ювелірних прикрас, носити обручку після одруження не планує. Це рішення було ухвалено ним спільно з його обраницею.

Водночас в ЗМІ досі не просочилося жодної інформації про те, хто ж шиє сукню для нареченої, куди пара вирушить у весільну подорож і які титули отримають після одруження принц, другий у черзі на британський престол, та його дружина.

Телевізійну трансляцію весілля принца Вільяма і Кейт Міддлтон, згідно з оцінками, побачать орієнтовно 2 млрд людей по всьому світі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1150 | Додав: admin | Теги: церемонія одруження, Весілля принца Вільяма, весілля принца Вільяма і Кейт Міддл
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ