Пт, 2024-04-26, 00:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 4 » Британії загрожують теракти: охорону королеви посилено
14:40
Британії загрожують теракти: охорону королеви посилено
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  Британські спецслужби посилили охорону королівської сім'ї у зв'язку з загрозою з боку терористів - мусульманських екстремістів й ірландських націоналістів, не згодних з мирним процесом в Ольстері. Про це повідомляють британські ЗМІ з посиланням на джерела в спецслужбах.

Особливо ретельно охороняють принца Гаррі - онука королеви Єлизавети II, молодшого сина принца Уельського Чарльза, передає ІТАР-ТАСС. Спецслужби вважають Гаррі найуразливішою мішенню, тому що він є офіцером і служив в Афганістані.

Чисельність охорони принца Гаррі подвоєно. Зазвичай у суботу ввечері на вечірки його супроводжують три агенти Скотленд-ярду. Минулими вихідними принца охороняли шестеро військовослужбовців з британського аеромобільного спецназу САС, озброєні 9-міліметровими пістолетами. Принцові було рекомендовано скоротити до мінімуму відвідини нічних клубів, які можуть стати мішенню терористичних атак.

Посилено охорону самої Єлизавети II та її чоловіка, герцога Единбурзького принца Філіпа, а також брата Гаррі - принца Вільяма. Посилена група з шести охоронців супроводжує принца Уельського Чарльза і його дружину, герцогиню Корнуольську Каміллу, які вирушили до Індії на відкриття Ігор Співдружності.

Рівень загрози теракту на території Сполученого Королівства є високим, що означає, що напад "цілком ймовірний". Окрім того, МЗС Великобританії в неділю випустило попередження для британців, що прямують в Німеччину або Францію, про збільшену загрозу терористичних актів у цих країнах.

Новий рівень загрози ґрунтується на інформації, отриманій британським зовнішньополітичним відомством з різних джерел, зокрема, Об'єднаного аналітичного центру з тероризму, служб безпеки і розвідки, дипломатичних кіл і повідомлень у пресі, а також зібраних даних на місцях і в посольських звітах. Також наприкінці минулого місяця британські спецслужби попередили, що непримиренні ірландські націоналісти-республіканці можуть влаштувати теракти на британській території за межами Ольстеру.

У 1921 році Ірландію було розділено на дві частини: менша, північніша частина (Ольстер), населена переважно нащадками вихідців з Англії і Шотландії, залишилася частиною Великої Британії, а південна стала британським домініоном.

Ірландська республіканська армія (ІРА), що виступає за звільнення Ольстеру від Великобританії і приєднання його до Ірландської Республіки, а також організації "Реальна ІРА" (Real IRA) і "Тимчасова ІРА" (Provisional IRA), що відкололися від неї згодом, в 1970-1980 роки здійснили багато терористичних актів на території Великобританії і Північної Ірландії з метою досягти декларованих ними цілей.

На думку експертів спецслужб, терористи прагнуть уразити цілі, що мають символічне значення, щоб справити враження на громадську думку. Оскільки королева є символом нації, вона сама і члени її сім'ї стають потенційними мішенями. У 1979 році терористи з Ірландської республіканської армії убили дядька принца Філіпа, британського адмірала, героя Другої світової війни графа Луїса Маунтбаттена, заклавши бомбу на його яхту.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 985 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ