Чт, 2024-04-18, 09:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 22 » Британська кіноакадемія кращим фільмом назвала "Володаря бурі", залишивши позаду "Аватар"
11:29
Британська кіноакадемія кращим фільмом назвала "Володаря бурі", залишивши позаду "Аватар"
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/


У лондонському Королівському театрі опери та балету пройшла церемонія присудження премій британської Академії кінематографічних і телевізійних мистецтв (BAFTA).
Кращим фільмом була визнана картина "Володар бурі", яка отримала в цілому шість нагород, у тому числі за кращу режисуру, кращий оригінальний сценарій, кращий звук, кращу операторську роботу і кращий монтаж, передає Бі-Бі-Сі.

Ця картина Кетрін Бігелоу обійшла тривимірний блокбастер "Аватар" американського режисера Джеймса Кемерона, колишнього чоловіка Бігелоу, який цього року також претендував на 8 нагород BAFTA. У результаті фільму "Аватар" дісталася премія за спецефекти і декорації.

Перед початком церемонії Бігелоу намагалася вислизнути від питань журналістів щодо своєрідною дуелі з Кемероном. Вона назвала свою перемогу "просто приголомшливою і величезною честю". "Я б хотіла присвятити цю нагороду тому, що називається - невтомний пошук світу", - сказала Бігелоу, тримаючи в руках маску - символ церемонії BAFTA.

Для Кетрін Бігелоу недільна церемонія BAFTA стала справжнім тріумфом. Вона стала першою жінкою, яка завоювала приз за кращу режисуру за всю історію премії.

Кращим актором у головній ролі Академія назвала Коліна Ферта за роль науковця-гомосексуаліста у фільмі "Самотній чоловік". Фільм, дія якого розгортається в Лос-Анджелесі в 1960-і роки, став першою режисерською роботою відомого дизайнера Тома Форда.

Приймаючи нагороду, 49-річний актор подякував Форду за те, що завдяки йому він став "більш жвавим, балакучий, причесаним, добре пахне і номінований на більшу кількість нагород, ніж будь-хто".

Кращою актрисою стала Кері Малліган, яка зіграла головну роль у картині "Виховання почуттів". Малліган зізналася, що "ніколи б не подумала, що таке може статися". Краща жіноча роль - це єдина нагорода, що дісталася фільму "Виховання почуттів", незважаючи на вісім номінацій.

Серед інших лауреатів премії британської Академії - комедія "Мені б у небо" з Джоржем Клуні в головній ролі - за кращий адаптований сценарій; актор Крістофер Уолтц - за кращу роль другого плану в фільмі Квентіна Тарантіно "Безславні покидьки"; картина "Акваріум" - за кращий британський фільм; французька стрічка "Провісник" - за кращий фільм іноземною мовою.

Мультиплікаційна стрічка виробництва Disnеy Pixar "Вгору" визнаний кращим анімаційним фільмом. Приз в категорії "зірка, що сходить" - єдина нагорода, що присуджується британською публікою - дістався молодій актрисі Крістен Стюарт, яка виконала головну роль у фільмі про вампірів "Сутінки".

Закриваючи церемонію, онук британської королевиЄлизавети ІІ принц Вільям і актриса Ума Турман вручили спеціальну премію Академії "за видатний внесок у мистецтво кінематографії" 73-річній британській актрисі Ванессі Редгрейв.

Глядачі Королівського театру опери та балету влаштували легендарній актрисі, що одержала в 1977 році премію "Оскар" за кращу роль другого плану у фільмі "Джулія", справжні овації.

Премія Британської академії кіно і телевізійних мистецтв вручається за досягнення в областях кінематографії, телебачення, комп'ютерних ігор і мистецтва для дітей. Академія була утворена 16 квітня 1947 під керівництвом Девіда Ліна і до 1976 року називалася Британської академією кіно.

Торік найбільше число нагород - сім - зібрав фільм "Мільйонер з нетрів" британського режисера Денні Бойла. Цей фільм визнаний BAFTA кращою картиною 2008 року. Він також отримав золоту маску в номінаціях: "Кращий режисер", "Кращий адаптований сценарій", "Краща музика", "Кращий звук", "Краща робота оператора", "Кращий монтаж". Всього ж стрічку номінували в 11 категоріях.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 1325 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ