Пт, 2024-03-29, 16:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 11 » Будинок з бруса або з колоди. Що вибрати?
09:28
Будинок з бруса або з колоди. Що вибрати?
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
В останні роки все частіше люди стали віддавати перевагу саме брусовим будинкам, а не класичним з колод. Але чому будівництво будинків з бруса стало настільки популярним, що колода перестала бути самим використовуваним матеріалом для зведення дерев'яних будівель? Справа в тому, що зруб з колоди має низку істотних недоліків, яких будинки з бруса повністю позбавлені. Так що брус можна назвати закономірним результатом розвитку технологій будівництва дерев'яного житла. До речі, якщо ви також шукаєте спеціалістів, які могли би вам якісно побудувати будинок, тоді радимо відвідати сайт http://www.noviydom.kiev.ua.
Слід пам’ятати, що один з найбільш помітних недоліків колоди - так звана "здатність збігтися", яка становить 1см на кожен метр довжини. Така властивість тільки здається незначною, адже при будівництві великого будинку (наприклад, 10х10 м.) легко можна отримати різницю діаметру в вершині і комлі колоди більше 10 см, що не дуже естетично виглядає. Інший недолік - висока складність виготовлення. Колоди, використовувані для будівництва зрубів, підганяються один до одного за допомогою причерчування і вирубання пазів, що є довгим і трудомістким процесом, який вимагає тесляра високої кваліфікації.

Третім недоліком є труднощі обробки колод будинків, що прямо протилежно будовам з бруса, які і будуються і обробляються на порядок простіше і дешевше. Питання про товщину стін будинків з бруса і рублених будівель однозначно вирішується на користь першого. Справа в тому, що товщина дерев'яної стіни завжди дорівнює пазу колоди, а рубка пазів, в даний час, поставлена на потік, так що якість страждає на догоду швидкості. Чи варто говорити, що прискорений метод вибірки паза за допомогою пилки, який застосовується зараз на всій території країни, що дає величезну кількість зрубів найнижчої якості? Товщина ж брусових стін дорівнює товщині самого бруса, яка строго стандартизована, а, отже, чим товщий брус буде обраний для будівництва, тим тепліше вийде будинок. Причому, навіть досить "тонкий" брус (150х150) по товщині, як правило, не менше теплий, ніж будь-яка стіна з колоди.

Таким чином, можна констатувати, що будинки з колод, які мають безліч недоліків, стали йти в минуле не по велінню моди, а з цілком об'єктивних причин, внаслідок появи якісного і високоточного деревообробного обладнання. Їм на заміну приходять набагато кращі будівлі з бруса або оциліндрованної колоди.

Інакше кажучи, якщо ви сумніваєтеся, який будинок вам вибрати, однозначно більш вигідним буде замовити будівництво будинку з бруса під ключ. Таким чином, ви в найкоротші терміни отримаєте високоякісну будову, яка прослужить вам довгі роки.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1246 | Додав: admin | Теги: noviydom.kiev.ua
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ