Нд, 2024-05-05, 23:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Квітень » 4 » Будівництво 1 км дороги першої категорії коштує 70-100 мільйонів - Укравтодор
10:23
Будівництво 1 км дороги першої категорії коштує 70-100 мільйонів - Укравтодор
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

  Орієнтовна нормативна вартість будівництва в Україні одного кілометра автомобільної дороги 1-ї категорії (дорога з обов'язковою розділовою смугою і 2-4 смугами для руху в одному напрямку) у прив'язці до цін 2015 року коливається в межах 70-100 млн грн.

Про це у п'ятницю 3 квітня повідомив голова Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") Сергій Підгайний, передає прес-служба підприємства.

Згідно з повідомленням, орієнтовна нормативна вартість реконструкції 1 км автомобільної дороги 1-ї категорії коливається в межах 40-80 млн грн, капітального ремонту - 20-30 млн грн, поточного середнього ремонту - 8-12 млн грн.

"Остаточна ціна кожного з видів робіт формується, виходячи з проектно-кошторисної документації. Вартість залежить від рельєфу місцевості, геологічних умов, наявності місцевих дорожньо-будівельних матеріалів, необхідності облаштування штучних споруд різних конфігурацій, освітлення та низки інших чинників", - цитує Підгайного прес-служба "Укравтодору".

Разом з тим, в "Укравтодорі" вважають, що будувати дороги в Україні набагато дешевше, ніж в інших провідних країнах світу. Як доказ Держагентство автодоріг наводить дані Державного дорожнього науково-дослідного інституту ім. Шульгіна, згідно з якими вартість будівництва 1 км автомобільної дороги першої категорії в США становить 10 млн дол., у Канаді - 11 млн дол., а в країнах Європи - від 10,5 млн дол. до 14,5 млн дол.

Водночас у відкритих джерелах відсутня офіційна інформація про рівень оплати праці українських дорожніх працівників і співробітників європейських дорожніх компаній.

"Укравтодор" також оцінив потребу у фінансуванні дорожнього господарства, зокрема, для проведення капремонту автомобільних доріг державного значення – мінімум в 500 млрд грн.

"В умовах дефіциту коштів найбільш ефективним і економічно вигідним вважається поточний середній ремонт. Він дозволяє позбутися основних дефектів покриття на тривалий період. Враховуючи зношений стан дорожньої мережі, доцільно ремонтувати таким чином хоча б 10 тис. км на рік, що вимагає щорічного фінансування галузі на рівні 100 млрд грн", - підкреслив Підгайний.

За його словами, обсяги торішнього і нинішнього фактичного фінансування дорожнього господарства свідчать про те, що держава не в змозі забезпечити таку суму витрат, а коштів, передбачених держбюджетом на ремонт і реконструкцію доріг цього року в розмірі 3,4 млрд грн, "ледь вистачає на забезпечення експлуатаційного утримання в мінімальному обсязі".

Керівник "Укравтодору" також зазначив, що після зимового періоду стан дорожнього полотна різко погіршився, і до недавнього часу дорожники виконували тільки аварійні роботи з усунення дефектів, однак найближчим часом за сприятливих погодних умов вони розпочнуть виконання планових робіт.

"На сьогодні уражено ямами 5,8 млн кв. м, і це не остаточний результат. До кінця року ми очікуємо збільшення цього показника, як мінімум, на 20-30%. Процеси руйнування покриття вже перевищують минулорічні показники майже утричі, тому наш пріоритет - збереження дорожньої мережі. Для цього ми робимо все можливе", - підкреслив Підгайний.

Однак, за його словами, незважаючи на те, що більше половини передбачених коштів буде направлено виключно на ліквідацію руйнувань, усунути вдасться лише 40% ямковості.

Раніше директор департаменту розвитку доріг "Укравтодору" Сергій Цепелєв повідомляв, що вартість будівництва 1 км автодороги першої категорії у 2014 році варіюється від 40 до 60 млн грн.

В даний час понад 150 тис. км із 170 тис. км дорожньої мережі загального користування України потребують капітального та поточного ремонту або реконструкції.

У 2013 році в Україні будівництво чи реконструкція 1 км дороги 1-ї категорії коштувала 5,6 млн дол. (40-50 млн грн), будівництво або реконструкція 1 км дороги 2-ї категорії – 2,94 млн доларів, 3-ї категорії – 2,64 млн дол., 4-ї категорії - 1,46 млн дол., 5-ї категорії - 0,3 млн дол.

Залежно від пропускної здатності, кількості смуг руху, ширини смуг, проїжджої частини, земляного полотна та інших критеріїв, автомобільні дороги України поділяються на п'ять категорій. 1-а категорія характеризується наявністю чотирьох і більше смуг і високою пропускною здатністю на даній ділянці.

Як повідомлялося, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив про те, що в Україні платні, концесійні дороги будуть побудовані іноземними компаніями до 2020 року. Також міністр зазначив, що "Укравтодор" не буде більше контролювати дорогу місцевого значення.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 826 | Додав: adminA | Теги: будівництво 1 км дороги першої кате, укравтодор, 70-100 мільйонів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ