Пт, 2024-03-29, 15:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Вересень » 8 » Букінгемський палац - королева Великобританії Єлизавета ІІ померла у віці 96 років
19:38
Букінгемський палац - королева Великобританії Єлизавета ІІ померла у віці 96 років
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Її Величність королева Великобританії Єлизавета ІІ померла сьогодні у віці 96 років, повідомляє прес-служба Букінгемського палацу.

У палаці повідомили, що королева померла в замку Балмораль у Шотландії. Новий король Чарльз та його дружина залишаться в Балморалі увечері 8 вересня і повернуться до Лондона завтра.

Раніше було оголошено, що королева поміщена під посилене лікарське спостереження у зв'язку з серйозними побоюваннями про стан її здоров'я, і що члени королівської сім'ї, включаючи спадкоємця престолу принца Чарлза, викликані до неї у замок Балморал у Шотландії.

Єлизавета II (назва при народженні – Елізабет Олександра Марія Віндзор) народилася 21 квітня 1926 року в сім'ї принца Альберта та його дружини герцогині Йоркської.

Як онука короля за чоловічою лінією вона отримала титул принцеси Британії та титул Її Королівської Високості принцеси Йоркської. Вона займала третє місце у порядку престолонаслідування після принца Уельського Едуарда (майбутнього короля Едуарда VIII) та її батька, герцога Йоркського Альберта (майбутнього короля Георга VI).

Після початку Другої світової війни Єлизавета та її молодша сестра Маргарет були евакуйовані до Віндзору. У 1940 році вона зробила своє перше радіозвернення під час Дитячої години ВВС, в якій зверталася до евакуйованих дітей.

У тринадцять років Елізабет познайомилася з Філіпом Маунтбаттеном, кадетом Дортмундського військово-морського училища, сином грецького принца Андрія, і закохалася в нього.

1945 року приєдналася до "Допоміжної територіальної служби" – жіночих загонів самооборони, під ім'ям "Елізабет Віндзор". Пройшла підготовку як механік-водій санітарного автомобіля, отримала військове звання лейтенанта. Це був перший випадок в історії Британії, коли жінка із королівської родини служила у військовому підрозділі.

20 листопада 1947 року вийшла заміж за герцога Единбурзького Пилипа. Цей шлюб тривав до смерті Філіпа у 2021 році і вважається найдовшим королівським союзом у світовій історії.

14 листопада 1948 року у Єлизавети та Філіпа народилася перша дитина – принц Чарльз. Ще до того Георг VII дарував право дітям герцога Единбурзького та принцеси Єлизавети носити титул принців. 15 серпня 1950 року у них народилася друга дитина – принцеса Анна.

Після смерті 6 лютого 1952 року її батька, короля Георга VI, Єлизавета, яка перебувала з чоловіком на відпочинку в Кенії, була проголошена королевою Великобританії.

Церемонія коронації Єлизавети II відбулася у Вестмінстерському абатстві 2 червня 1953 року. Це була перша коронація британського монарха, яка транслювалася по телебаченню.

19 лютого 1960 року у Єлизавети та Філіпа народилася третя дитина – принц Ендрю, герцог Йоркський, а 10 березня 1964 року – четверта, принц Едвард, граф Ессекський.

На рахунку королеви понад 325 закордонних візитів, за час правління вона відвідала понад 130 країн.

З 9 вересня 2015 року правління Єлизавети II вважалося найтривалішим за всю історію Великобританії.

Чоловік королеви принц Філіп помер 9 квітня 2021 року, не доживши два місяці до свого 100-річчя, і був похований у каплиці Святого Георгія у Віндзорському замку 17 квітня.

3 липня було оголошено, що королева Єлизавета II розпочала процес передачі частини своїх повноважень спадкоємцю престолу принцу Чарльзу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 385 | Додав: adminA | Теги: померла, Букінгемський палац, королева Великобританії Єлизавета І, 96 років
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ