Пт, 2024-03-29, 11:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 25 » Центр документування військових злочинів створює українська Гельсінська спілка
13:18
Центр документування військових злочинів створює українська Гельсінська спілка
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українська Гельсінська спілка (УГСПЛ) ініціює створення Центру документування з прав людини.

Про це повідомив на прес-конференції виконавчий директор УГСПЛ Аркадій Бущенко, повідомляє УНІАН.

"Сьогодні ми презентуємо цей Центр, але це не означає, що він почав або почне працювати завтра. Ми вже розвиваємо його протягом багатьох місяців, а сьогодні вирішили презентувати наші ідеї і наробки, як ми бачимо розвиток цього Центру", - сказав він.

За словами Бущенка, подібні центри створені в багатьох країнах, які пережили конфлікти на своїх територіях, зокрема, в Хорватії, Сербії, Боснії і Герцеговині.

Виконавчий директор УГСПЛ наголосив, що Центр необхідно створювати терміново і не очікувати на закінчення війни, оскільки докази зникають, і через деякий час їх буде складно зібрати, таким чином, багато воєнних злочинців уникнуть відповідальності. "Ми не можемо чекати, і тому вирішили створити цей Центр документування. Ми будемо намагатися об’єднати зусилля багатьох організацій, які досить плідно працюють у цій сфері", - додав він.

На його переконання, всі залучені організації мають співпрацювати, оскільки це спільна справа, а розрізнена праця ускладнює процес документування.

Бущенко також повідомив, що з кожною організацією буде обговорено умови співпраці та формат. "Ми будемо розвивати цей Центр. Там уже є певна команда, і я думаю, що ця команда буде посилюватись, це потребує значних зусиль і ресурсів. Ми також розраховуємо на те, що державні органи також будуть співпрацювати з Центром у виконанні його завдань",- зауважив виконавчий директор УГСПЛ.

Раніше один з авторів аналітичного звіту з питань безкарності в зоні АТО, експерт Української Гельсінської спілки з прав людини Аліна Павлюк заявляла, що жоден державний орган України не має точних даних про осіб, які пропали безвісти в зоні проведення антитерористичної операції.

У Центрі документування УГСПЛ створили інтерактивну карту АТО

Центр документування Української Гельсінської спілки з прав людини планує створити інтерактивну карту загиблих в АТО.

Про це заявив координатор Центру документування УГСПЛ Олексій Біда на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Наразі у "Центрі документування" працює сім людей - два оператори, три аналітики, адміністратор і координатор. Ми використовуємо для пошуку даних різні джерела - автоматизований моніторинг ЗМІ і соцмереж, нашу мережу прийомних по всій Україні, також інформацію із наших польових місій у зоні АТО... У найближчі плани входить розробка інтерактивної карти загиблих в конфлікті", - сказав він.

Біда зауважив, що одним із головних джерел для отримання інформації є опитування безпосередньо постраждалих і свідків конфлікту на Донбасі.

"Ми розшифровуємо інтерв'ю, готуємо фабулу злочину, намагаємося позначити на карті місце злочину. На жаль, багато постраждалих просто не знають місця, де їх утримували, бо мали зав'язані очі", - сказав він.

Координатор Центру документування повідомив, що після верифікації, інформацію вносять до бази даних Memех.

"Ця база даних має високий рівень захисту, фізично сервер знаходиться за межами України. Зайти в базу без попередньо встановленого програмного забезпечення неможливо, зламати її теж не можливо. Загалом у нас близько 1300 одиниць інформації. На основі цих даних вже 45 справ було підтримано нашим центром стратегічних справ", - зауважив Біда.

Він додав, що наразі Центр документування УГСПЛ випустив п'ять тематичних звітів за результатами польових місій у зону АТО, три звіти у співавторстві з іншими партнерами, спільно з Центром стратегічних справ збирали докази контролю Росії над окупованою територією Луганської і Донецької області.

Відзначимо, раніше проект "Миротворець" створив карту локалізації російських військових, які воюють проти України на Донбасі.
   

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 752 | Додав: adminA | Теги: Українська Гельсінська спілка, Центр документування військових зло
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ