Чт, 2024-03-28, 13:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 21 » Чалий: у США й України є три блоки питань. ВІДЕО
11:59
Чалий: у США й України є три блоки питань. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Посол України в Вашингтоні Валерій Чалий після урочистих заходів інавгурації Дональда Трампа повідомив, що скористався можливістю поговорити з новим президентом про відносини з Україною, і розмова відбулася в позитивному ключі.

Про це дипломат розповів українським журналістам в п'ятницю, 20 січня, передає "Укрінформ".

"Я скористався можливістю коротко поговорити з обраним президентом для того, щоб питання України не залишилося поза його увагою", - зазначив Чалий.

Він уточнив, що розмова відбулася два дні тому, під час передінаугураційних заходів.

"Я не можу розповісти про суть цієї розмови, але можу сказати, що до цього відбулося дуже позитивне спілкування президента України і новообраного президента Трампа. Моя розмова були в розвиток цього діалогу", - прокоментував дипломат.

Він також зазначив, що ключове завдання для України зараз - це забезпечення прямого контакту на вищому рівні.

"Не просто це зараз зробити, але я вважаю нашим завданням мати такий діалог", - сказав посол.

У зв'язку з цим він повідомив, що посольство вже передало підготовлений Україною перелік питань, "з яких ми хотіли б розвивати співпрацю в сферах наших спільних інтересів, в тому числі з того, що ми можемо запропонувати Сполученим Штатам".

Крім того, Чалий зазначив, що на інавгураційних заходах він мав можливість говорити з багатьма ключовими фігурами з нової адміністрації Білого дому.

"Нова команда, яка приходить, динамічна, енергійна, вона жадає нових досягнень. Тому ми повинні запропонувати бачення, а не тільки говорити про контакти", - підкреслив він.

Дипломат констатував, що Посольство України в США вже тривалий час працює з перехідною командою Дональда Трампа. Крім того, Україна зберігає двопартійну підтримку в обох палатах Конгресу США. За його словами, важливо зберегти підтримку Сполучених Штатів, їх розуміння важливості України для європейської безпеки і для національних інтересів Америки в майбутньому.

"Сьогодні президент Дональд Трамп говорив про інтереси Америки перш за все. Я можу сказати як посол України, для нас - інтереси України в першу чергу. Але в тому, як знайти поєднання, щоб ми продовжували таке продуктивне співробітництво, яке було у нас раніше, я упевнений, у нас будуть нові можливості", - підсумував Валерій Чалий.

Візит Порошенка в США планується в другій половині лютого - Чалий

Візит президента України Петра Порошенка в США планується в другій половині лютого, перш за все для участі в програмі головування України в Раді Безпеки ООН, повідомив Чалий.

"Візит в США президента України планується в лютому місяці. Україна головуватиме в Раді Безпеки ООН, і очевидно, в цей період може відбутися участь президента, тому що цей формат якраз передбачає таку участь", - поінформував дипломат.

Він зазначив, що паралельно проробляється можливість зустрічі Порошенка і Трампа.

"Яким чином все вийде, під час нинішнього візиту або пізніше - ще питання не вирішене, але, я думаю, що це було б природно, оскільки ми маємо питання, які потрібно обговорити найближчим часом", - зазначив посол.

На прохання уточнити докладніше про підготовку візиту президента, Чалий зазначив: "Моє завдання як посла - виконувати плани, які вибудовує політичне керівництво".

Разом з тим, він зазначив, що візит планується на "двадцяті числа" лютого місяця.

Чалий розповів про три головні блоках питань у відносинах України з США

Україна у відносинах з США розглядає "три основні блоки питань, які не змінювалися в залежності від адміністрації".

Про це повідомив посол України в США Валерій Чалий.

Перший блок, за його словами, це сфера безпеки, яка включає протидію агресії Росії і спробам окупації Криму. Другий стосується питань розвитку реформ в Україні, в тому числі забезпечення макроекономічної стабільності. Третій блок пов'язаний з інституційними механізмами.

"У нас є Комісія стратегічного партнерства, але, на жаль, вона вже не збиралася багато років. Ми співпрацюємо з різними напрямками, і було б логічно в цьому році провести засідання цієї комісії", - зазначив він.

Посол констатував, що на сьогодні між Україною і США є позитивні напрацювання в космічній галузі, в сфері оборони.

"Зараз треба більше працювати з новою адміністрацією в питаннях інвестицій, реформ, торгівлі. Я думаю, що прагматична спрямованість нової команди дозволяє нам по-новому показати можливості України", - зазначив посол.

Нагадаємо, Дональд Трамп, який переміг на президентських виборах в листопаді 2016 року, в п'ятницю, 20 січня, склав урочисту присягу та отримав офіційні повноваження 45 президента Сполучених Штатів.

Президент України Петро Порошенко привітав з офіційним вступом на посаду президента США Дональда Трампа.

Відразу після інавгурації Трампа 20 січня на сайті Білого дому з'явилося розпорядження про вихід країни з транстихоокеанського партнерства.

Десятки тисяч людей вийшли на вулиці Вашингтона в день інавгурації 45 президента США, які виступають проти ініціатив, озвучених представниками адміністрації Дональда Трампа, згортають соціальні програми і мають ознаки расизму. Протестуючі розмістили свої пікети, в основному, поблизу спеціальних пропускних пунктів, звертаючи увагу гостей церемонії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 939 | Додав: adminA | Теги: три блоки питань, США, Україна, Чалий
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ