Сб, 2024-04-20, 01:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 28 » Чехія вважає, що перспектива членства в ЄС нічого для України не міняє
13:28
Чехія вважає, що перспектива членства в ЄС нічого для України не міняє
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Посол Чехії в Україні Іван Почух вважає, що присутність або відсутність перспективи членства в Угоді про асоціацію з Євросоюзом нічого не змінює для України, пише газета "КоммерсантЪ-Украина".

"Зрозумійте, перспектива членства не з'являється в результаті того, що вона вказана в якомусь документі. І на нинішньому етапі відносин наявність або відсутність перспективи нічого не змінює для України. Цей пункт не має великого значення", - сказав він.

На переконання дипломата, набагато важливіше для Києва отримати те, що Євросоюз пропонує вже сьогодні, в тексті цієї угоди. "А ці пропозиції дуже значні! ЄС відкриває Україні свій ринок, ви отримуєте доступ до ряду європейських структурних фондів, можливість долучитися до європейських програм, які допоможуть країні продовжити демократичні перетворення", - зазначив Почух.

Він додав, що не розуміє, навіщо руйнувати всі ці можливості тільки для того, щоб наполягати на "певному формулюванні, яке не стосується сьогодення, яке описує те, що навіть не є предметом обговорення і може стати таким тільки в неблизькому майбутньому".

Чеський дипломат припустив, що після парафування цього документа виникнуть проблеми з його ратифікацією країнами ЄС через недотримання Києвом основних фундаментальних цінностей і принципів. "Один з них - повага до чесного і прозорого правосуддя. Безумовно, цього принципу не дотримуються в повній мірі в багатьох судових процесах. І мова йде не тільки про справу Юлії Тимошенко, а й про деякі справи стосовно інших опозиційних політиків", - підкреслив Почух.

У зв'язку з цим, за його словами, якщо відбудеться парафування документа, то під час ратифікації виникнуть проблеми. "Не йдеться лише про парламент Чехії. Я очікую проблем у парламентах усіх країн-членів ЄС. На сьогодні в Європі є єдине бачення ситуації в Україні", - підкреслив дипломат.

Як відомо, 19 грудня заплановано саміт Україна-ЄС, на якому, як очікується, буде оголошено про завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі.

Комітет з питань закордонних справ Європейського парламенту пропонує, щоб Європарламент рекомендував Європейській комісії парафувати Угоду про асоціацію з Україною, "якщо це можливо, до кінця 2011 року".

Зазначимо, що міжнародні і європейські інститути останнім часом виявляють все більше системних диспропорцій у відносинах між владою і громадянським суспільством. Найвразливіші, на їхню думку, ключові інструменти державної машини - силові структури і судова система, корупція у бюрократичному апараті, непрозорість бізнесу, переслідування опозиціонерів, моноцентризм.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 889 | Додав: adminA | Теги: Посол Чехії, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ