Пт, 2024-04-19, 09:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 17 » Через потужні снігопади Обама оголосив штат Вірджинія зоною надзвичайного стану
13:34
Через потужні снігопади Обама оголосив штат Вірджинія зоною надзвичайного стану
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Президент США Барак Обама оголосив штат Вірджинія (що межує з федеральним округом Колумбія, на території якого знаходиться столиця США) зоною надзвичайного стану у зв'язку з потужними снігопадами.
Глава держави розпорядився надати штату фінансову допомогу з федерального бюджету для ліквідації наслідків стихійного лиха. Перераховані кошти підуть на проведення аварійних і відновлювальних робіт у низці округів і міст штату.

У деяких районах Вірджинії було зафіксовано обмерзання проводів ліній електропередач, а також дорожнього покриття. У ряді випадків це призвело до припинення руху на ділянках федеральних трас і утворення багатокілометрових заторів.

Спецтехніка не справляється зі сніговими завалами. Муніципальна влада змушена закликати на допомогу в ліквідації наслідків розгулу стихії місцевих жителів.

Потужні снігопади на минулому тижні також обрушилися на штати Східного побережжя - Вірджінію, Меріленд, Делавер, Нью-Джерсі, Нью-Йорк, Коннектикут, Массачуссетс. Під величезним шаром снігу виявилися Вашингтон, Балтимор, Філадельфія, Ньюарк, Нью-Йорк, Хартфорд, Бостон.

Кожен дюйм снігу, що випав в Нью-Йорку, обходиться мегаполісу в 1 млн доларів

Черговий снігопад обрушився на ділову столицю США Нью-Йорк, де у вівторок, за даними національного метеоцентру, в деяких районах протягом світлового дня випало до 10 сантиметрів опадів, передає РИА "Новости".

Однак на відміну від сніжного бурану, який накрив місто шість днів тому, нинішній снігопад не паралізував життя мегаполісу. Після триденного уїк-енду в зв'язку з Днем президента Нью-Йорк у вівторок повернувся до звичайного життя, незважаючи на негоду.

Додаткове навантаження випало на комунальні служби міста. За оцінкою мера Нью-Йорка Майкла Блумберга, кожен дюйм (2,54 см) снігу, що випав у мегаполісі, обходиться бюджету в 1 мільйон доларів.

Деякі авіакомпанії повідомили про затримки рейсів у зв'язку з негодою, проте пропускна спроможність аеропортів не була заморожена, як це сталося минулого тижня.

У Вашингтоні на зміну сніжному хаосу прийшов транспортний колапс

Тим часом, у столиці США "сніговий Армагеддон", що тривав протягом останніх кількох днів, закінчився, але на зміну йому прийшов транспортний колапс. На вулицях міста утворилися багатокілометрові затори, викликані тим, що в багатьох місцях через потужні замети ширина проїжджої частини не перевищує кількох метрів, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Паралізовані найважливіші транспортні артерії міста, ряд шкіл в Олександрії (передмісті Вашингтона в штаті Вірджинія) не змогли відновити свою роботу, а державні установи столиці офіційно відкрилися на дві години пізніше.

Як пише видання The Washington Post, автомобілістам не доводилося стояти в подібних пробках з моменту здійснення терактів 11 вересня 2001 року. У розпал робочого дня одна з центральних вулиць міста була перекрита для того, щоб дати можливість комунальним службам приступити до розчищення заметів. "Судний день для снігоприбиральної техніки" - саме так охарактеризувало видання ситуацію, що склалася в місті.

Минулі вихідні наочно продемонстрували, що столичні комунальні служби в буквальному сенсі загрузли в снігу. Влада Вашингтона звернулася із закликом до місцевих жителів надати їм посильну допомогу в розчищення заметів. Багатьом американцям, які відгукнулися на заклик, довелося провести національне свято - День президента - на вулиці з лопатами в руках, очищаючи від снігу тротуари та зупинки шкільного транспорту.

У зв'язку із такою ситуацією уряд несе щоденні збитки у розмірі 100 мільйонів доларів, а популярність мера Вашингтона Адріана Фенті стрімко падає.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1161 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ