Ср, 2024-04-24, 18:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 3 » Через рішення ЄСПЛ по Тимошенко підписання Угоди про асоціацію можуть відкласти - ЄП
13:00
Через рішення ЄСПЛ по Тимошенко підписання Угоди про асоціацію можуть відкласти - ЄП
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Член делегації Європарламенту зі зв'язків з Україною, позафракційний депутат Андреас Молзер, член ультраправої Партії свободи Австрії вважає, що Євросоюз через рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) у справі "Юлія Тимошенко проти України" може відкласти підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Таку думку він висловив власному кореспонденту УНІАН у Брюсселі.

"Я думаю, що рішення ЄСПЛ буде мати вплив на процес більш тісного наближення України до ЄС. Зокрема, я думаю, що підписання Угоди про асоціацію між Києвом і Брюсселем буде відкладено, що у мене особисто викликає жаль", - сказав євродепутат.

"Ви повинні враховувати настрій проти України у низці країн-членів ЄС з того моменту, як Президент <Віктор Янукович очолив країну в 2010 році, і тепер рішення ЄСПЛ підтвердило критику української внутрішньої політики", - додав Молзер.

Разом з тим він зазначив, що залишається питання щодо того, чи варто пов'язувати Угоду про асоціацію зі справою Тимошенко, оскільки, за його словами, в результаті в Україні може скластися враження, що ЄС шантажує Україну, що, у свою чергу, підштовхне Київ до розвороту від ЄС до Москви.

Молзер також зазначив, що хоча ЄС і не повинен втручатися в ситуацію в Україні, в той же час існує серйозна стурбованість щодо дотримання принципу верховенства права в Україні.

"Є також сумніви в ЄС щодо того, чи відповідав процес проти Тимошенко європейським критеріям. Тому я б порадив Україні реформувати судову систему", - сказав він.

Як повідомлялося, 30 квітня Європейський суд з прав людини встановив порушення двох статей Конвенції з прав людини у справі колишнього прем'єр-міністра Тимошенко.

Судді одноголосно визнали порушення параграфа першого статті 5 Конвенції (право на свободу та особисту недоторканність), порушення параграфа четвертого статті 5 Конвенції (право ініціювати провадження для встановлення законності затримання), а також порушення параграфа п'ятого статті 5 Конвенції (право на відшкодування за незаконний арешт або затримання).

Крім того, судді одноголосно визнали порушення статті 18 Конвенції з прав людини, яка забороняє застосування обмежень прав і свобод для інших цілей, ніж ті, що встановлені Конвенцією.

Раніше у ЄС заявили, що без звільнення Тимошенко Угоду про асоціацію з Євросоюзом не підпишуть.

Довідка

19 грудня 2011 рокуза результатами саміту Україна-ЄС сторони оголосили про завершення переговорного процесу щодо угоди про асоціацію України з ЄС із створенням поглибленої та всеохопної зони вільної торгівлі.

30 березня 2012 року сторони парафували політичну частину документа, а також першу й останню сторінки економічного розділу.

19 липня 2012 року у Брюсселі представниками України і Європейської комісії було парафовано текст угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та ЄС, яке є невід'ємною частиною Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Однак є перешкода до підписання Угоди про асоціацію, яку європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле позначив як "політично вмотивоване судове переслідування".

Нагадаємо, Європарламент закликав українську владу покласти край вибірковому судочинству в Україні і залагодити ситуацію з кримінальними справами проти екс-прем'єр міністра Юлії Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценка.

Як неодноразово повідомлялося, ситуація з верховенством права в Україні за останні роки суттєво погіршилася. Кризу правосуддя відзначають повсюдно.

Підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом заплановано на листопад 2013 року. Литва, що головуватиме в ЄС з 1 липня 2013 року, організовує саміт Східного партнерства у Вільнюсі.

25 лютого 2012 в Брюсселі відбувся саміт Україна-ЄС. Перед українським керівництвом було поставлено низку завдань, виконання яких наблизить підписання Угоди про асоціацію. Серед них - реформування судової та правоохоронної системи, ліквідація вибіркового правосуддя і допуск до участі у виборах лідерів опозиції.

7 квітня Президент України Віктор Янукович підписав указ про помилування 6 засуджених, серед яких колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко та колишній міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук. У Європі це рішення зустріли максимально схвально.

1 травня європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що очікує невідкладного рішення у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1036 | Додав: adminA | Теги: ЄП, угода про асоціацію, рішення ЄСПЛ по Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ