Чт, 2024-04-25, 21:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 9 » Через сильний вітер в Україні знеструмлено майже 50 населених пунктів
14:39
Через сильний вітер в Україні знеструмлено майже 50 населених пунктів
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Сьогодні вночі внаслідок несприятливих погодних умов (сильні пориви вітру) та через спрацювання систем захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 49 населених пунктів у чотирьох областях України. Як повідомляє прес-служба МНС України, зокрема, без електропостачання у Житомирській області залишились 24 населені пункти, у Київській - 17, у Чернігівській та Волинській – по 4 населених пункти.

Водночас, в Управлінні з питань надзвичайних ситуацій Чернігівської облдержадміністрації уточнили, що на Чернігівщині через негоду знеструмлено 11 населених пунктів на території 8 районів області.

Внаслідок несприятливих погодних умов сталося пошкодження повітряних ліній електропостачання. Відключено 3 лінії електропостачання 10 кВ та 6 ділянок ліній електропостачання 10 кВ, 71 трансформаторну підстанцію.

Без електрозв’язку залишився 31 населений пункт Чернігівщини, не функціонують 17 АТС. Силами ВАТ ЕК "Чернігівобленерго" та Чернігівської філії ВАТ "Укртелеком" проводяться роботи з відновлення електропостачання та електрозв’язку.

Водночас міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога побував на Волині й назвав некритичною ситуацію з підтопленнями у трьох районах. Міністр оглянув підтоплені території Любешівського, Камінь-Каширського та Ратнівського районів і провів нараду з питання підбиття підсумків функціонування територіальної підсистеми цивільного захисту Волинської області за 2010 рік та спільне з обласною державною адміністрацією засідання міжвідомчої робочої групи Державної комісії з питань ТЕБ та НС.

Балога задовільно оцінив протиповеневі заходи, яких було вжито у регіоні працівниками управління МНС та облдержадміністрації.

Голова Державного агентства водних ресурсів Василь Сташук зазначив, що на Волині необхідно замінити системи водовідведення. "Системам водовідведення у регіоні більш як півсотні літ. Їх необхідно замінити. Для цього нам потрібна повна та чітка інформація про їхній реальний стан. Цю роботу повинні провести голови районів, адже ніхто краще за них не знає повної картини", - сказав він.

Нині на Волині підтоплено понад 190 тис га землі, 102 населених пункти. Найгірша ситуація в долинах річок Стохід та Прип'ять у Любешівському, Камінь-Каширському та Ратнівському районах.

Раніше повідомлялося, що міністерство надзвичайних ситуацій України готове до можливих весняних повеней. "В Україні створено формування сил, яке готове реагувати на повені", - сказав директор департаменту управління рятувальними силами МНС Григорій Марченко. За його словами, до складу формування входять 46 тис 925 людей з МНС, Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, а також 3320 одиниць техніки.

Нагадаємо, востаннє від повеней у грудні 2010 року потерпало Закарпаття, коли збитки становили 61 млн грн, переважно це сума завданої стихією шкоди інфраструктурі області.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1066 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ