Чт, 2024-04-18, 20:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 18 » NASA: 2010 рік став найтеплішим за останні 130 років
17:06
NASA: 2010 рік став найтеплішим за останні 130 років
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

За даними аерокосмічного агентства NASA, 2010 рік став найтеплішим роком на планеті за останній 131 рік. Національна федерація дикої природи, яка проводить вивчення змін температур у США, передбачає, що цьогорічна екстремальна спека вважатиметься нормою у 2050 році. При цьому вчені мають різну думку, що саме є причиною зміни світових температур і які кроки вживати, щоб виправити ситуацію, повідомляє Голос Америки.

Деякі кліматологи передбачають, що такі катаклізми, як рекордна спека в Росії, повені в Пакистані, земляні зсуви в Китаї, виникатимуть все частіше.

"Наша планета нагрівається, тому атмосфера не може втримувати більше вологи. Тому коли нарешті випадає дощ, його випадає дуже багато і наслідки можуть бути катастрофічними," - каже кліматолог Аманда Стауд із Національної федерації дикої природи.

Аманда Стауд є співавтором звіту про причини надзвичайної спеки у США в 2010 році. За її підрахунками, багато американських міст на східному узбережжі у цьому році мали вдвічі більше днів, ніж звичайно, коли температури перевищувала 32 градуси за Цельсієм. На її думку, вже незабаром це стане нормою.

"Хоч як дивно, але те, що цього року вважається неймовірною спекою, у 2050 році можуть називати помірною температурою. Все залежить від того, скільки людство викине в атмосферу шкідливих газів", - каже кліматолог. На думку Стауд, саме шкідливі викиди збільшують пропорції вуглекислого газу в атмосфері, що спричиняє нагрівання Землі.

Втім, кліматолог Патрик Майклс з Інституту Катона, вважає, що Стауд перебільшує проблему. "Міста у США нагріваються і будуть нагріватися незалежно від кількості вуглекислого газу в атмосфері".

На його думку, бетон та асфальт у містах акумулюють більше тепла, ніж атмосферні гази. Він каже, що небувала спека цього року є наслідком циклічного феномену, який називається Ла-Нінья, а не результатом діяльності людини.

Тим часом Аманда Стауд вказує, що зміна температури вже зараз впливає на життя мільйонів людей. Зростають випадки алергій, зменшуються врожаї непристосованих до такої спеки культур. На її думку, єдиний вихід з ситуації - перехід на альтернативні види енергії.

Однак Патрик Майклс вважає альтернативну енергетику неефективною. Він переконаний, що людство пристосується до кліматичних змін. "Ця проблема не відрізняється від багатьох інших апокаліпсичних загроз, які виникали перед нашою цивілізацією з давніх часів. І до всього ми змогли пристосуватися",- каже він.

Науковці сперечаються, що саме провокує глобальне потепління, проте більшість з них, здається, погоджується, що Земля і далі буде нагріватися, а температура у містах зростатиме особливо швидко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1319 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ