Пт, 2024-04-19, 23:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Березень » 25 » Через відмову бойовиків дати доступ до ОРДЛО ЄС зробив заяву
17:45
Через відмову бойовиків дати доступ до ОРДЛО ЄС зробив заяву
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  ЄС зробив заяву через відмову бойовиків дати доступ до ОРДЛО

ЄС закликає надати спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ, представникам ООН, неурядовим організаціям і МКЧХ свободу пересування через лінію зіткнення на неконтрольовані урядом ділянки Донбасу.

«З 21 березня члени збройних формувань на контрольно-пропускних пунктах в Донецькій і Луганській областях України відмовляють патрулям СММ ОБСЄ у проході в райони, які не контролюються державою, і з них. Крім того, установи ООН, неурядові організації та МКЧХ стикаються з труднощами при доступі в райони, які не контролюються державою. Вкрай важливо, щоб Росія і підтримувані нею збройні формування надали СММ ОБСЄ, установам ООН, неурядовим організаціям і МКЧХ свободу пересування через лінію зіткнення», – йдеться в заяві представника Євросоюзу, повідомляє УНН.

У ЄС наголосили, що, відповідно до свого мандату, СММ повинна мати безпечний, надійний і безперешкодний доступ по всій Україні, зокрема в частині Донецької та Луганської областей, які тимчасово перебувають поза контролем уряду.

Окрім того відзначається, що СММ адаптувала свою діяльність з моніторингу у відповідь на глобальний спалах COVID-19, щоб забезпечити постійну безпеку для всіх.

«У нинішніх умовах ще більш важливо, щоб гуманітарна допомога людям у цих районах продовжувала доставлятися. Агентства ООН, неурядові організації та МКЧХ повинні мати безперешкодний доступ до нужденних у всьому Донбасі», – підкреслили в ЄС.

Також в заяві згадали, що останнім часом в Тристоронньої контактній групі сталася низка важливих подій, таких як дискусії з обміну утримуваними та визначення нових ділянок розведення. «Росія не повинна наражати на небезпеку цей конструктивний дух, створюючи нові обмеження», — додав представник Євросоюзу.

«ЄС як і раніше твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, виконання мінських угод і роботу в «нормандському форматі» і Тристоронньої контактної групи для досягнення стійкого і мирного політичного врегулювання конфлікту», – йдеться у заяві.

Раніше прикордонники повідомили, що бойовики продовжують зупиняти спостерігачів місії ОБСЄ і людей, зареєстрованих на окупованих територіях через лінію розмежування.

Нагадаємо, російсько-терористичні війська 21 березня десять разів порушили режим припинення вогню та обстріляли позиції України із заборонених Мінськими угодами мінометів, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Один український військовий дістав поранення.

19 березня унаслідок терористичних обстрілів на Донбасі загинув захисник України. Ворог 15 раз порушив режим припинення вогню. До цього російсько-терористичні війська поранили українського військового на Донбасі. Раніше бойовики обстріляли жителів Мар’їнки, під обстріл потрапила місцева школа, где йшли уроки.

Від початку доби, 23 березня, за наявною станом на 12:00 інформацією, російсько-окупаційні війська вогонь на лінії бойового зіткнення не відкривали.

Також, російська окупаційна влада завезла в ОРДЛО тести на коронавірус, які підтвердили факти зараження. Але замість карантинних заходів проблему просто замовчують.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 521 | Додав: adminA | Теги: доступ до ОРДЛО, відмова бойовиків, ЄС, заява
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ