Пт, 2024-03-29, 11:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Березень » 1 » Через відносини після Brexit Лондон і Брюссель - у стані конфронтації
22:31
Через відносини після Brexit Лондон і Брюссель - у стані конфронтації
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Позиції Великобританії та ЄС щодо відносин після Brexit не вдалося зблизити навіть на зустрічі Терези Мей та Дональда Туска в Лондоні. Брюссель лякає Лондон угодою про вільну торгівлю.

Мішель Барньє, котрий представляє Європейський Союз на переговорах з Великобританією щодо Brexit, застеріг Лондон, що тому не вдасться домогтися вигідних лише йому торговельних відносин з ЄС після Brexit. "Великобританія закриває одні двері за іншими. Єдина модель, яка залишається, - це така ж угода про вільну торгівлю, яка нещодавно була укладена з Канадою, Японією або Кореєю", - заявив Барньє у понеділок, 1 березня в Брюсселі, цитує агентство Reuters.

За його словами, ЄС не відступить від дотримання своїх основних принципів і не допустить порушення цілісності вільного ринку. "Майбутнє нашого союзу набагато важливіше за Brexit", - заявив головний переговірник від ЄС.

Тим часом в Лондоні 1 березня відбулася зустріч прем'єр-міністерки Великобританії Терези Мей та президента Європейської Ради Дональда Туска, яка залишила мало надій на швидке розв'язання конфліктних питань, повідомляє агенція dpa. Тереза Мей знову розкритикувала запропонований напередодні Єврокомісією проект угоди щодо Brexit, який передбачає, що Північна Ірландія може залишитися в митному союзі ЄС після виходу Великобританії зі складу блоку. Вона заявила про сподівання, що європейські лідери будуть мислити конструктивно, цитує Мей її прес-служба. 2 березня вона має виступити в парламенті з промовою щодо планів про вихід із ЄС.

Дональд Туск ще перед відбуттям до Лондона висловив переконання, що 27 країн-членів ЄС схвалять проект про вихід Великобританії із блоку. "Я впевнений, що всі нюанси враховані", - зазначив він.

Проект Єврокомісії, оприлюднений 28 лютого, пропонує як одне із можливих рішень північноірландського питання, аби ця територія надалі "вважалася частиною митної території Союзу". Це означало б де-факто появу кордону між Північною Ірландією та рештою Великобританії.

Також в проекті угоди прописані позиції щодо прав та соціальних гарантій громадян і працівників з ЄС та Великобританії після Brexit і функціонування законодавчої системи, положення про захист персональних даних і виконання фінансових зобов'язань Великобританії перед Брюсселем.

Нагадаємо, вихід Великобританії зі складу ЄС, згідно із планами уряду в Лондоні, має відбутися наприкінці березня 2019-го року. Раніше в Лондоні заявили, що після виходу країни зі складу ЄС для імплементації відповідних рішень необхідно близько двох років перехідного періоду. А в Брюсселі наполягали, що він має завершитися до кінця 2020 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 804 | Додав: adminA | Теги: відносини після Brexit, стан конфронтації, Лондон і Брюссель
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ