Сб, 2024-04-20, 13:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 5 » Через зміну клімату до 2030 року щорічно вмиратимуть 1 млн осіб
14:50
Через зміну клімату до 2030 року щорічно вмиратимуть 1 млн осіб
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Експерти ООН опублікували черговий прогноз кліматичних умов на планеті. На їхню думку, до 2030 року зміна клімату побічно призведе до смерті 1 млн осіб щорічно, а також збитків для світової економіки у розмірі 157 млрд доларів (у нинішніх цінах).

"Зараз ми вступаємо у дуже вразливий етап існування планети і присутності на ній людства. Ми вже не зможемо утримати потепління нижче рівня 1 градуса за Цельсієм протягом наступних 20 років. Минулого року ми орієнтувалися на 0,7 градуса. Таким чином, в реальності потепління, швидше за все, складе не менше 1,5-1,7 градусів за Цельсієм", - говорить Салімул Хук, один з авторів доповіді і кліматолог з Іспанії, передає CyberSecurity.ru.

За його прогнозами, якщо викиди йтимуть сучасними темпами, то в довгостроковій перспективі слід орієнтуватися на потепління на рівні 3,5-4 градусів.

"Менше ніж через 20 років майже всі країни в світі відчують на собі високу вразливість перед зміною клімату і подальшим розігріванням планети", - мовиться в доповіді.

Дослідження, проведене низкою гуманітарних і наукових співтовариств, у тому числі і з так званих кліматично уразливих країн, дає оцінку того, як 184 країни залежатимуть в чотирьох ключових сферах, таких як охорона здоров'я, природні катастрофи, втрата жилого середовища за рахунок осушення і підйому рівня вод, а також економічні потрясіння.

Згідно з поданими даними, під найбільшим ударом опиняться 54 бідних країни світу, включаючи Індію з її більш ніж мільярдним населенням.

"Ці країни найбільше постраждають від зростання об'ємів парникових газів. За іронією долі, вони якраз найменше винні в зростанні викидів Со2", - мовиться в доповіді.

У прес-повідомленні ООН наголошується, що без "коректування" світ рухається до того, що до 2030 року в результаті зниження доступності їжі, води, різних природних ресурсів і зниження рівня економічного розвитку на планеті гинутимуть близько 1 млн людей щорічно.

Особливо в дослідженні наголошується, що сучасній медицині слід вже сьогодні почати готуватися до руйнівних наслідків глобального потепління і пов'язаного з цим зростання інфекцій.

Більше половини з 157 млрд доларів економічних втрат доведеться сплатити найбільш розвиненим країнам, таким як США, Німеччина і Японія. Разом з тим, вартість їхнього ВВП буде пропорційно нижче, ніж для бідних країн.

З 29 листопада по 10 грудня в мексиканському Канкуні обговорюються шляхи рішення проблема антропогенної зміни клімату. Головним завданням учасників Конференції в Канкуні буде ухвалення "Рішення ООН щодо припинення вирубки тропічних лісів" - дуже серйозної глобальної екологічної і кліматичної проблеми.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1056 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ