Пт, 2024-04-19, 12:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 2 » Через звільнення вбивці їхнього співвітчизника вірмени протестують
11:42
Через звільнення вбивці їхнього співвітчизника вірмени протестують
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Єревані напроти будівлі МЗС Вірменії пройшла акція проти екстрадиції вбивці Раміля Сафарова з Угорщини в Азербайджан і рішення президента Азербайджану про його звільнення. Учасники акції спалили прапор Угорщини перед стінами консульства країни, повідомляє "Росбалт". Напередодні Вірменія призупинила дипвідносини з Угорщиною, влада якої схвалила незаконну, на думку вірменської сторони, екстрадицію.

1 вересня перед будівлею МЗС Вірменії зібралося понад 100 громадян, які висловили свій протест. Організатори акції прочитали лист, адресований голові відомства, в якому представлено декілька вимог. Протестувальники вимагають тривалого припинення всяких відносин з Угорщиною, поки їхня влада своїми діями не попросить вибачення у Вірменії. Крім того, в листі міститься вимога не мати ніяких відносин з НАТО, не брати участі у військових навчаннях, в яких візьме участь Азербайджан, а також будь-яка союзна з ним країна, в тому числі й Угорщина.

Учасники акції також вимагали відставки голови вірменського зовнішньополітичного відомства Едварда Налбандяна.

Хода пройшла до будівлі консульства Угорщини в Вірменії. Зазначивши, що ця країна вчора повела себе "аморально", учасники акції спалили угорський прапор. Активісти "Айазн" також обклеїли двері та стіни консульства плакатами з написами "Угорщина, давай, до побачення", "Ти збожеволіла, Угорщина?", "Заплати 3 мільярда і купи вбивцю".

Міністр юстиції Вірменії Грайр Товмасян направив відкритий лист своєму угорському колезі Тібору Наврачічу, в якому висловив обурення фактом видачі Азербайджану Раміля Сафарова, і порадив йому подати у відставку.

А хакерське угруповання Armenian Cyber Army заблокувало сайт президента Азербайджану Ільхама Алієва.

Нагадаємо, старший лейтенант Сафаров в 2004 році під час навчальних курсів НАТО в Будапешті в стані афекту зарубав сокирою вірменського офіцера Гургена Маркаряна, який образив азербайджанський прапор. Будапештський суд 13 квітня 2006 засудив Сафарова до довічного ув'язнення без права на помилування протягом 30 років.

У лютому 2007 року Апеляційний суд залишив вирок незмінним. Проте 31 серпня Раміль Сафаров повернувся в Азербайджан і був помилуваний президентом Ільхамом Алієвим. Президент Вірменії Серж Саргсян через це звинуватив владу Угорщини в змові з Будапештом.

Убивці Сафарову в Азербайджані присудили звання майора, дали квартиру і грошей. Влада каже, що його екстрадиція законна

Екстрадиція азербайджанського офіцера Раміля Сафарова з Угорщини не суперечить принципам міжнародного права, заявив голова прес-служби МЗС Азербайджану Ельман Абдуллаєв на брифінгу 1 вересня.

"Повернення Раміля Сафарова є питанням відносин між Азербайджаном і Угорщиною, яке вирішено в рамках закону, і не суперечить нормам і принципам міжнародного права", - цитує Абдуллаєва "Інтерфакс".

"Що стосується вірменської сторони, то істеричні висловлювання Саргсяна (президент Вірменії Серж Саргсян), руки якого по лікоть в крові мирних жителів азербайджанського міста Ходжали, є ні чим іншим, ніж шоу і популізмом", - сказав Абдуллаєв.

Міністр оборони Азербайджану Сафар Абієв на зустрічі з Сафаровим 1 вересня присвоїв йому звання майора, вручив ключі від нової квартири, а також виплатив платню за 8,5 років.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1225 | Додав: adminA | Теги: співвітчизника, звільнення вбивці, вірмени
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ