Чт, 2024-04-25, 10:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 15 » "Чорнобильці" у Львові провели панахиду по товаришах і вирішили здатися
11:56
"Чорнобильці" у Львові провели панахиду по товаришах і вирішили здатися
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

14 грудня львівські "чорнобильці" знову зустрілися з керівництвом області та Пенсійного фонду. Зустріччю задоволені.

"Сьогодні у нас була зустріч із заступником губернатора області Стефанишиним, головою обласного пенсійного фонду Олександром Друговим та Василем Мартиняком, начальником управління соціального захисту, - розповів один з організаторів акцій протесту Анатолій Бугай. – Ми обговорили багато проблем. Загалом влада іде нам на зустріч. Хоч і не у всьому. Львівська обласна адміністрація підтримає наші вимоги і надішле наші звернення до Кабінету міністрів стосовно виплати чорнобильських пенсій".

Крім того, влада пообіцяла допомогти "чорнобильцям" розв'язати місцеві проблеми, передає Gazeta.ua.

"У нас ще було 6 блоків місцевих проблем, які ніяк не вирішувалися, - зауважив Бугай. – Влада нарешті пустить автобус до госпіталю, де ми лікуємося. А то раніше доводилося від зупинки ще три кілометри іти. 4-та міська лікарня залишиться лікарнею для "чорнобильців" і не буде перепрофільовуватися. Нам видадуть приміщення для зборів в одному з районів міст".

Також Бугай заявив, що із 70 протестувальників, які починали протест, зараз 34 перебувають на стаціонарному лікуванні з гіпертонічними кризами. Через це табір "чорнобильці" планують прибрати протягом кількох днів.

Біля наметового містечка "чорнобильців" відбулася панахида по ліквідаторах

14 грудня у Львові пройшли заходи із вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, передає УНІАН.

Біля наметового містечка "чорнобильців", встановленого поблизу Львівської ОДА, відбулася панахида по загиблих ліквідаторах аварії на ЧАЕС, яку відправили три священнослужителі різних конфесій.

Були присутні близько 80 представників громадських організацій "Матері Чорнобиля", "Діти Чорнобиля Львівщини", Громадського руху "Вперед!" та учасники акції протесту "чорнобильців", які несуть цілодобову вахту в наметовому містечку.

Також у Львові пройшли заходи із вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС на площі біля пам'ятного знаку "Героям і жертвам Чорнобиля".

Керівництво Львівської ОДА, обласної та міської рад, Львівської обласної організації "Союз Чорнобиль України", а також представники громадськості, поклали квіти до пам'ятного знаку "Героям і жертвам Чорнобиля". Вшанувати пам’ять "чорнобильців" прийшли близько 400 осіб. Потім священнослужителі Церкви Пресвятої Богородиці УГКЦ провели молебень за упокій учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, під час брифінгу голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк зазначив, що найбільше питань, які турбують представників чорнобильських організацій, – це відсутність належного ставлення з боку працівників середньої ланки Пенсійного фонду України у Львівській області та відділу соціального захисту населення. Тому з метою покращення рівня обслуговування населення було проведено навчання персоналу вищезазначених інстанцій.

"Михайло Костюк наголосив на категоричній недопустимості повторення неналежного обслуговування населення, в тому числі і чорнобильців, та попередив, що такі порушення будуть суворо каратися аж до звільнення з роботи", - інформує прес-служба.

Як повідомлялось, у Львові з 6 грудня триває безстрокова акція протесту "чорнобильців", які виставили 5 наметів біля приміщення Львівської ОДА.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відзначається щороку 14 грудня - у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 911 | Додав: adminA | Теги: Чорнобильці у Львові
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ