Вт, 2024-04-16, 21:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 28 » "Чорнобильці" вимагають визнати вбивством смерть шахтаря і голодують далі. ВІДЕО
13:18
"Чорнобильці" вимагають визнати вбивством смерть шахтаря і голодують далі. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Донецьку 29 "чорнобильців" продовжують голодування на місці знесеного намету. Про це повідомив член ініціативної групи протестуючих Володимир Деркач, передає "ОстроВ".

Крім того, як повідомив член ініціативної групи голодуючих, голова Донецької облорганізації інвалідів- "чорнобильців" "Чорнобиль-Єдність" Микола Гончаров, сьогодні о 10 годині учасники акції протесту проведуть мітинг.

- У Києві протестуватимуть проти вбивства режимом мирних демонстрантів в Донецьку
- Донецька міліція відхрестилася від демонтажу намету "чорнобильців", що голодують, - це робили люди з МНС

Гончаров також уточнив, що сьогодні вранці на місці знесеного намету священик Української православної церкви Київського патріархату отець Сергій відслужив панахиду "по безневинно убитому" учаснику голодування Геннадію Конопльову.

Гончаров також спростував інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що учасники акції нібито пішли на штурм управління Пенсійного фонду в Донецькій області.

"Це неправда, ми не штурмували управління Пенсійного фонду. Ми підійшли до нашого колеги, який помер у швидкій допомозі. Нам співробітники міліції заважали туди підходити, тому вийшла сутичка. Нас співробітники міліції намагалися відсторонити від машини швидкої допомоги", - пояснив Гончаров.

Учасники акції протесту-голодування вимагають прибуття в наметове містечко голови Донецької облдержадміністрації Андрія Шишацького і Донецького міського голови Олександра Лук'янченка.

"Чорнобильці" вимагатимуть визнати вбивством смерть шахтаря-інваліда

"Чорнобильці"-протестувальники вранці 28 листопада мають намір подати заяву в прокуратуру Донецької області з вимогою кваліфікувати як убивство смерть Геннадія Конопльова, що помер внаслідок розгону наметового містечка, і, відповідно, порушити кримінальну справу за цією статтею. Про це ZN.UA повідомив представник ініціативної групи голодувальників Едуард Капустін.

Також повідомляється, що в наметове містечко прибули викликані раніше правоохоронці, і на даний момент вони збирають офіційні відомості про події "бандитського розгрому" табору "чорнобильців".

Крім того, "чорнобильці", що голодують біля будівлі Пенсійного фонду Донецької області, називають знесення їхнього наметового містечка терористичним актом, скоєним співробітниками міліції. Про це "ОстроВу" заявив член ініціативної групи голодувальників Микола Гончаров.

"Ось тут, на цьому місці стояв, був присутній при скоєнні цього терористичного акту, по-іншому не назвеш, і бандитизму, начальник УВС міста Донецька Седнєв Юрій Володимирович. І в мене склалася з ним серйозна розмова. Він нібито каже: "Ми не знаємо, хто ці люди". При ньому скоїли цей злочин, при ньому вантажили намет у машину, і він нічого не зробив. І тут уздовж усього периметру намету стояли співробітники міліції, і благословляли той бандитизм, який чинився щодо нас", - розповів Гончаров.

Загиблий "чорнобилець" був членом "Батьківщини" і за день до смерті звертався по меддопомогу

Загиблий у Донецьку "чорнобилець" був членом партії "Батьківщина", повідомляє народний депутат "Батьківщини" Михайло Волинець.

"Затоптали шахтаря Геннадія Конопльова, який був головою ветеранської організації учасників та дітей війни у місті Родинське, а також членом партії "Батьківщина", - повідомив народний депутат.

Крім того, Волинець додав, що півроку тому п'яний співробітник міліції, перебуваючи за кермом автомобіля, убив невістку загиблого в неділю шахтаря, передає "Інтерфакс-Україна".

"Розслідування не проводилося. Цей працівник міліції перебуває ніби в розшуку", - додав він.

Крім того, в прес-службі МНС зазначають, що загиблий Конопльов звертався в суботу о 12.30 по медичну допомогу до медиків, що чергували біля будівлі Пенсійного фонду, з приводу болю в грудях, про що було зроблено відповідний запис у журналі.

"Чоловікові було поставлено діагноз "ішемічна хвороба серця з ознаками стенокардії" і запропоновано госпіталізацію. Від госпіталізації літня людина відмовилася", - підкреслюють в прес-службі

Варто зазначити, що в МНС підтвердили інформацію міліції про те, що їхні співробітники прибули під будівлю Пенсійного фонду, щоб демонтувати намет, "відповідно до постанови виконавчої служби".

Зазначимо, 27 листопада о 19.00 близько 30 правоохоронців, не показавши жодних документів, увірвалися до наметового містечка і повалили великий намет. В результаті розгрому помер шахтар-інвалід з Донецької області Геннадій Конопльов.

До цього моменту у Донецьку в наметовому містечку 27 інвалідів-"чорнобильців" з тихсорока, що раніше брали участь у голодуванні, продовжували акцію, розпочату 15 листопада, проти скорочення їм пенсійних виплат.

Нагадаємо, що 26 листопада співробітники МВС складали адміністративні протоколи стосовно учасників акції протесту.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 940 | Додав: adminA | Теги: смерть шахтаря, вбивство
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ