Чт, 2024-04-18, 19:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 8 » Чорновіл: у Януковича розвинувся "синдром Герман" - упевненість, що декларація замінює дію
18:09
Чорновіл: у Януковича розвинувся "синдром Герман" - упевненість, що декларація замінює дію
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Народний депутат Тарас Чорновіл вважає поганим знаком заяву президента Європейського парламенту Єжи Бузека про згортання свобод в Україні.

"Він мені нагадує 2002 рік. Куди Леонід Кучма міг потрапити після "касетного скандалу"? Єдина країна, в яку він міг поїхати, окрім Росії, була Польща. Так вже є і з Януковичем. Його теж приймають в Польщі. Бо вона визначена, як країна, яка має опікуватися Україною, постійно зберігати з нами контакт. Зараз абсолютне дежавю", - зауважив Чорновіл в коментарі для Gazeta.ua.

"На зовнішньому плані Янукович дещо зрозумів. На відкритті сесії в парламенті його першою тезою була заява про Євросоюз. Він жодного разу не згадав слово "Росія". Це показово. Такого раніше не було. У Януковича глибоко в умі сидить "синдром Герман". Це коли є впевненість, що декларація заміняє дію. Він досі переконаний: якщо скаже в Давосі, що в Україні не буде політичних репресій, цього достатньо. А Європа вважає інакше. За методом синдрому Герман він зробить багато кроків у напрямку Європи", - наголосив політик.

Він також називає абсурдним рішення Генпрокуратури про відмову екс-прем'єру Юлії Тимошенко у клопотанні про поїздку до Брюсселя.

"Вони бояться, що Тимошенко там залишиться. Вона цього не зробить. Але якби так сталося, це для них був би унікальний подарунок. Бо в Україні не було б опозиції. Ця поїздка могла бути непоміченою. Інформація про заборону пройшла по всіх каналах. Тут є комплекс помсти. Хорошковський мстить Тимошенко. Вона б програла, якби поїхала до Брюсселя", - зазначив він.

"У мене весь час виникає питання: Янукович і команда – це Кучма і Медведчук? Ми довго вірили, що Кучма нічого не вирішує, а країною керує Медведчук. Виявилося, там була домовленість. Кучма не хотів бруднитися. Медведчук брав на себе весь негатив, створив собі імідж "чорного ангела" і дістав величезні можливості. Його всі боялися. Для себе він міг зробити, що хотів. Мене цікавить, чи керує Янукович Льовочкіним, Колесніковим, Хорошковським, Пшонкою, чи навпаки?" - додав Чорновіл.

Нагадаємо, що минулого тижня президент Європарламенту Єжи Бузек заявив, що Україна більше не є пріоритетом для ЄС, надією в регіоні стала Молдова.

Президент Європейського парламенту Бузек також розчарований повідомленням про те, що в нього не буде можливості зустрітися з Тимошенко і стурбований застосуванням кримінального переслідування проти членів опозиційних політичних сил в Україні. Колишній президент Європарламенту Ганс-Ґерт Петтерінг також хоче почути, чому лідера партії "Батьківщина" не пустили до Брюсселя.

Водночас Тимошенко вважає, що відмова Генеральної прокуратури у здійсненні її поїздки до Брюсселя викликана страхом влади. "Я думаю, що вони боялися не того, що я не повернуся, а боялися, що я повернуся", - сказала Тимошенко.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 897 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ