Чт, 2024-04-18, 11:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 1 » Цікава інформація про Кіпр
20:45
Цікава інформація про Кіпр
Інші останні Новини про відпочинок і туризм на сайті holosUA.com/

Цікава інформація про Кіпр

Магазини на Кіпрі

На Кіпрі, як і в Європі, у магазинах не прийнято торгуватися. Ціни тут фіксовані. Можете спробувати торгуватися на ринку. Втім, у сезон фрукти й овочі продаються дуже дешево, а при дорозі, часом, буквально за безцінь.

Ціни на фрукти, соки, воду, що продаються в магазинах-супермаркетах при готелях можуть різнитися в півтора рази залежно від категорії готелю. (Супермаркетом на Кіпрі називають невеликий магазин). У міських магазинах усі товари значно дешевші.

У дні загальнодержавних свят закриті урядові заклади, банки, державні організації, приватні фірми, торговельні заклади. Тільки в місцях відпочинку працюють деякі магазини. Із травня по вересень магазини працюють із понеділка по суботу з 8:00 до 13:00 і з 16:00 до 19:00. У середу й суботу закриваються в 13:00. Багато невеликих магазинів й крамничок торгують, практично, доти, поки є покупці.

З жовтня по квітень магазини працюють, в основному, до 17.30/18:00. У туристичних зонах магазини, як правило, працюють без перерви.

Що везти з Кіпру?

На Кіпрі роблять, напевно, саме прадавнє вино у світі - "Коммандарія" ("Commandaria"). Говорять, йому близько тисячі років. У всякому разі воно було відоме ще в XII ст. і дуже сподобалося тоді Річарду Левине Серце. Як відомо він продав Кіпр лицарям-тамплієрам. Ті влаштували близько Лімассола, говорячи нинішньою мовою, військову базу, звідси й така "командирська" назва.

"Коммандарія" - солодке досить міцне, густе десертне вино, схоже по смакові з мадерою. Пляшка "Коммандарії" - кращий сувенір з Кіпру! Чудовим сувеніром уважаються лефкарійські мережива. Місцеві традиції ткачеського мистецтва йдуть ще в часи Гомера. У його "Ілліаді" говориться про покривало, виткане на Кіпрі й подарованому пану Агамемнону. Сьогодні за невелику серветку доведеться заплатити близько 40 CJ ($80).

Для аматорів музики – подарунок касета із записами національних пісень і танців. Під запальну музику бузукі й сиртакі можна добре повеселиться і в Україні. А можна на пам'ять про подорож купити відеокасету з фільмом про прекрасний острів Кіпр.

Чайові

Прийнято давати "чайові" у ресторанах, таксі, в отелі "рум-сервіс" у розмірі до 10% від оплачуваної суми. Таксистові, наприклад, буде досить півфунта. Покоївкам, що прибирають номер, 3 - 5 доларів у перерахуванні на кіпрські фунти за тиждень.

Ціни місцевого харчування перебувають під контролем Кіпрської організацією по туризму. Сума чайових, як правило, уже включена в рахунок. Давати їх або не давати, залежить від рівня обслуговування.

Вода

Водопровідна вода цілком придатна для пиття. На Кіпрі часті проблеми з нестачею води, так що необхідно стежите за тим, щоб не витрачати воду даремно.

Якщо щось загублене або украдене

Про це слід протягом 48 годин повідомити в місцеву поліцію. Пам’ятайте, що для звернення до страхової компанії вам знадобиться "свідчення про заяву" (Certificate of Declaration). Рівень злочинності на Кіпрі невисокий, але все-таки буде розумно скористатися тими перевагами, які надають сейфи вашого готелю або апартаментів, ніж носити наявні або коштовні речі із собою.

Комарі

Комарів на Кіпрі дуже багато, особливо вночі. Щоб вас не покусали користуйтеся кремом проти комах. Якщо у вас виникне алергійна реакція, зверніться до лікаря.

Напруга електромережі

Напруга електромережі на Кіпрі - 240 вольт. Запобіжники (пробки) - квадратні, з 3 контактами, звичайно на 5 або на 13 ампер. Розетки для електробритв звичайно дають змінний струм на 230/115 вольт.

Служби екстреного виклику

Сподіваємося, що вам вони не знадобляться, але все-таки - запам'ятаєте: Поліція, пожежна охорона й швидка допомога: 199

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини про відпочинок і туризм | Переглядів: 3024 | Додав: admin | Теги: інформація, Кіпр
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ