Сб, 2024-04-27, 05:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 19 » ДАІ і МРЕВ відсьогодні ліквідовані
11:26
ДАІ і МРЕВ відсьогодні ліквідовані
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

В Україні сьогодні ліквідовано ДАІ (Державна автомобільна інспекція) і Міжрайонний реєстраційно-екзаменаційний відділ Державної інспекції безпеки дорожнього руху (МРЕВ).

Про це у середу, 18 листопада, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Увага автовласникам! Відсьогодні ми "вбиваємо" довідку-рахунок - королеву корупції в ДАІ, годувальницю не одного покоління даїшників – "довідка-рахунок" - наказала довго жити! Сьогодні, нарешті, склалися всі умови. Ліквідовано ДАІ, МРЕВ - створені Сервісні центри МВС, змінені процедури - підготовлені купа підзаконних нормативних змін. І ось сьогодні вніс Постанову на Кабінет міністрів і був активно підтриманий: використання довідок-рахунків при оформленні автомобілів скасовано!" - написав голова МВС на своїй сторінці у Facebook.

"Головна новина: тепер при оформленні автомобіля в Сервісному Центрі МВС продавцю і покупцю достатньо підписати договір купівлі-продажу в будь-якому сервісному центрі України у присутності адміністратора, який засвідчить особи учасників угоди на підставі їхніх документів. Засвідчить - безкоштовно!" - йдеться у повідомленні.

За його словами, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк сьогодні вже підписав відповідне доручення.

"Завтра довідки і рахунки "накажуть довго жити"",- заявив голова МВС.

"Я думаю, немає в країні автовласника, який би хоч раз не заплатив у ДАІ, крім обов'язкових платежів (близько 500 гривень), ще додаткову тисячу гривень Шустрому чоловічкові (не в формі). Чоловічок дивився документи, що засвідчують особи продавця і покупця і давав про це заповітну довідку на номерному бланку встановленого зразка та виготовленого на державному поліграфкомбінаті. Приватний чоловічок продавав номерну державну довідку-рахунок за ринковою ціною, не зазначеною в жодному нормативному документі. Але без неї ДАІ автомобіль не реєструвало!

А знаєте, де приватний чоловічок брав номерні бланки суворої звітності? Та в ДАІ ж!

ДАІ замовляла номерні бланки "Довідка-рахунок" ДП "Поліграфкомбінат "Україна" і за собівартістю (донедавна - 29 грн. 04 коп., а тепер і зовсім 12 грн,) продавала приватним фірмам. І все відповідало законним порядкам і правилам.

Різниця у вартості – прибуток компанії. У компанію, зрозуміло, входила і ДАІ - по всій вертикалі, оскільки бланки безперебійно і в потрібній кількості отримували тільки ті фірми, які добре ділилися.

Ґуґл за 0,39 секунди знаходить 456 тисяч пропозицій оформити довідку-рахунок. Вартість - від 599 до 2 тисяч гривень. Час оформлення від 10 хвилин до півгодини.

Разом в середньому тисячу-півтори гривень з кожного бланка! При цьому, зрозуміло, не всі фірми отримували дозвіл ДАІ на заняття цим захопливим бізнесом, а тільки "правильні"... І все відповідало законним порядкам і правилам", - написав Аваков.

Також голова МВС розповів, що тепер необхідно для реєстрації автомобіля: "Відсьогодні для реєстрації автомобіля на нового власника достатньо:

Підписати договір купівлі-продажу (дарування) між продавцем і покупцем особисто в будь-якому (!) Сервісному Центрі МВС України у присутності адміністратора Центру за пред'явленням документа, що посвідчує особу. Вартість послуги - тільки обов'язкові платежі, встановлені законом.

Нотаріально посвідчити договір купівлі-продажу і надати його в будь-який (!) Сервісний Центр України. Оплата обов'язкових платежів плюс послуги нотаріуса.

Для покупців нових автомобілів у салонах (у юр.особи) досить надати в Сервісний Центр договір, засвідчений печаткою продавця і свої документи. Оплата обов'язкових платежів, встановлених законом".

Нагадаємо, 2 липня Верховна Рада ухвалила закон "Про Національну поліцію" (№ 2822). Патрульна поліцейська служба створюється в Україні в рамках реформування органів внутрішніх справ. Патрульна поліція має змінити патрульно-постову службу і ДАІ.

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе заявила, що після передачі Державтоінспекцією своїх повноважень патрульній службі у системі Міністерства внутрішніх справ України залишиться працювати спецпідрозділ ДАІ "Кобра" та підрозділ супроводу офіційних делегацій.

Як йдеться у постанові Кабінету міністрів від 8 липня 2015 р. №476, ДАІ продовжить виконувати свої функції до створення та забезпечення функціонування територіальних органів, у тому числі міжрегіональних органів патрульної служби на території окремих адміністративно-територіальних одиниць.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 875 | Додав: adminA | Теги: Ліквідація, ДАІ і МРЕВ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ