Пт, 2024-04-19, 12:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 3 » Дані Wikileaks можуть скопроментувати Януковича і розповісти багато цікавого, вважає Чорновіл
14:38
Дані Wikileaks можуть скопроментувати Януковича і розповісти багато цікавого, вважає Чорновіл
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Дані Wikileaks про листування між посольствами США і Держдепартаментом можуть скомпрометувати президента Віктора Януковича. Про це заявив народний депутат Тарас Чорновіл, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Можуть з'явиться матеріали, які компрометують Януковича. Особливо щодо 2006 року, коли йшли переговори за участю американських дипломатів і представників Держдепу про внесення Віктором Ющенком кандидатури Януковича кандидатом на посаду прем'єра", - сказав Чорновіл.

- Чорновіл: Януковичу треба міняти свою команду, інакше "ганьби не обберемось"

"Багато хто з українських політиків далі кілька разів подумає, перш ніж вступати в якісь відносини з США", - додав депутат. Крім того, він зазначив, що Україна ще має дізнатися, як у 2005 році хотіли усунути екс-президента Ющенка.

"Можуть з'явитися документи про те, як у вересні 2005 року дехто бігав у посольство США з проханням підтримати варіант перевороту і усунення Ющенка", - підкреслив Чорновіл. На думку нардепа, можуть також "спливти документи, які не в найкращому світлі покажуть команду Ющенка, тому що будуть матеріали періоду "помаранчевої революції" - до, і після неї".

Чорновіл зазначив, що "уже з'являються документи, які б'ють по Юлії Тимошенко, по зв'язкам з Могилевичем". "Буде, мені здається, ще більше документів", - додав депутат.

Відповідаючи на питання, чи не наговорив він сам зайвого в період роботи колишнього посла США, Чорновіл сказав: "Я собі відразу задав це питання, коли почув про витік". "Я не так часто зустрічався з американськими послами, тому що я більше зустрічався з європейськими дипломатами і послами з Азії. Це були загальні розмови про ситуацію в Україні", - додав депутат.

Нагадаємо, нещодавно стався масштабний виплив інформації, зокрема сайт Wikileaks, який спеціалізуться на публікації секретних даних, оприлюднив біля 250 документів, котрі містять листування держдепартаменту з посольствами США за кордоном.

Інформація, оприлюднена на сайті, може серйозно вдарити не тільки по США, а й по іншим країнам. Багато документів стосуються безпосередньо України. Зокрема, була оприлюднена інформація щодо зв'язків Дмитра Фірташа з російським кримінальним авторитетом Семеном Могилевичем.

Чорновіл: Януковичу треба міняти свою команду, інакше "ганьби не обберемось"

Чорновіл вважає, що Януковичу необхідно змінити свою команду. Відповідаючи на питання, чи зможе Україна гідно проявити себе на посаді глави ОБСЄ, він сказав: "Напевно, зможе. Але тільки завдяки нашій досить професійній дипломатичній службі. Якщо її за ці два роки не угроблять, звичайно".

До того ж депутат зазначив, що керівництво ОБСЄ - це "дуже велике навантаження" на дипкорпус. "Фактично, ми будемо зобов'язані через наші посольства в країнах-учасницях ОБСЄ здійснювати цілу низку дипломатичних дій, координувати дії від імені всієї організації", - сказав політик.

"Кожна країна, яка головує в такій структурі, як правило, заробляє для себе великі політичні дивіденди. Проблема лише в тому, чи не вийде у нас з ОБСЄ як з Євро-2012, коли всі країни тільки вигравали від заходу, а нам один менінгіт на голову", - підкреслив Чорновіл. За його словами, в рамках ОБСЄ президенту доведеться проводити більше міжнародних зустрічей.

"Звичайно, його протокол і адміністрація можуть угробити все і зганьбити нас. Так що, мені здається, ганьби ми не обберемся, якщо Янукович не змінить свою адміністрацію", - додав депутат. "Янукович зможе нормально виконувати роль глави держави, яка очолює ОБСЄ. Але діяльність всіх його силових структур, апарату і так далі - ось це під сумнівом", - зазначив Чорновіл.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1090 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ