Вт, 2024-04-23, 15:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 2 » Данилишин: перегляд мит СОТ може зашкодити Україні з МС
19:01
Данилишин: перегляд мит СОТ може зашкодити Україні з МС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Звернення країн - членів СОТ і США до України відкликати заявку про перегляд тарифних зобов'язань може значно ускладнити переговорний процес нашої держави з Митним союзом і повноцінне існування в системі ЗВТ СНД, вважає екс-міністр економіки України Богдан Данилишин.

Про це він написав у своєму коментарі в Facebook.

Він зазначив, що це може відбутися через те, що рівень тарифного захисту цих об'єднань значно вищий, ніж в України, і без належного обмеження може шкодити їх економічним інтересам.

"Україна має бути зацікавлена ​​у повномасштабній імплементації в систему відносин Митного союзу договірно-правової бази СОТ і всіма можливими засобами сприяти активізації переговорного процесу щодо вступу членів союзу до Організації. Приєднання України до союзу є можливим тільки на умовах СОТ, що означає прийняття країнами - членами МС умов України", - зазначив він.

В даний час, переконаний Данилишин, гармонізація митних тарифів України і Митного союзу - неможлива, враховуючи розклад тарифних зобов'язань України, який є невід'ємною частиною Закону України "Про ратифікацію Протоколу про вступ України до Світової організації торгівлі", прийнятого Верховною Радою України 10.04.2008 за № 250-VI. Подача заявки до СОТ щодо перегляду тарифних зобов'язань була однією із спроб уніфікації цього процесу.

Як повідомлялося, екс-міністр економіки Данилишин вважає, що заявка України до Всесвітньої торгівельної організації про перегляд тарифних зобов'язань свідчить про відсутність в країні системної зовнішньоекономічної політики, а прохання СОТ відкликати цю заявку є безпрецедентним випадком у практиці торгівельно-економічних переговорів.

"Негативна реакція держав - членів СОТ на можливий одноосібний перегляд тарифних зобов'язань України може призвести до застосування санкцій обмежувального характеру (не тільки тарифних) щодо України, наслідком чого може стати погіршення ситуації з експортом, висування вимог до України щодо застосування компенсаційних механізмів, ініціюванню країнами - членами СОТ обговорення виконання Україною зобов'язань в рамках СОТ", - сказав Данилишин. Разом з тим, він зазначає, що Україною не були повною мірою вжито заходів для того, щоб уникнути можливих негативних наслідків приєднання до СОТ.

Раніше торговий представник США Рон Кірк попередив українське керівництво, що односторонній перегляд мита на понад 350 товарів, на які Україна погодилася при вступі до Світової організації торгівлі в 2008 році, може підірвати двосторонні торгівельні відносини.

Довідка

Восени 2012 року Україна звернулася до СОТ з інформацією про намір підвищити імпортні мита майже на 371 товарну лінію. Це звернення викликало стурбованість торгівельних партнерів України в ЄС і США.

26 листопада учасники Ради з торгівлі товарами СОТ (23 учасника) на своєму засіданні ухвалили спільну заяву, в якій закликали Україну відкликати свою заявку на перегляд тарифних ставок. Учасникам Ради, згідно із заявою, незрозуміло, якими будуть компенсаційні заходи з боку України. Крім того, їх турбує відсутність прозорості з боку України в цьому питанні. Заяву підписали найбільші держави - учасники СОТ, включаючи США, країни ЄС і Китай.

Україна стала повноправним 152-м членом Світової організації торгівлі організації 16 травня 2008 року. Через три роки після набуття членства в СОТ країни можуть протягом ще 3 років змінювати умови, ухвалені при підписанні угоди про членство в цій організації.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1038 | Додав: adminA | Теги: перегляд мит СОТ м, Данилишин
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ