Сб, 2024-04-20, 08:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 15 » Декриміналізація статті Тимошенко може розколоти опозицію
10:42
Декриміналізація статті Тимошенко може розколоти опозицію
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Перший президент України Леонід Кравчук висловив сумнів щодо готовності опозиції проголосувати за декриміналізацію статті 365 КК, за якою засуджено екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. Про це Кравчук заявив у ефірі ТВі.

"Литвин недавно, як ви чули, сказав, що немає 226 голосів. Це говорить голова Верховної Ради. Я думаю, він несе відповідальність за свої слова. Ви що, впевнені, що вся опозиція буде голосувати за це? Я в цьому не впевнений", - заявив Кравчук у ефірі ТВі.

За словами Кравчука, парламент - це "складний конгломерат", і необхідно вирівняти баланс і "подарувати" йому щось для успішного розв'язання цього питання.

"Ну, скажімо, прийняти такий бюджет, щоб у ньому були зацікавлені й ті, хто буде голосувати", - сказав екс-президент.

Він також додав, що депутати можуть сумніватися в правильності європейської інтеграції, оскільки Україні доведеться пережити непростий період адаптації.

"Ви думаєте, всі депутати впевнені, що, коли ми вступимо до Євросоюзу, нам буде краще? Краще не буде на перших порах. Ми йдемо в конкурентне середовище. Ми йдемо в середовище, де потрібно виживати, боротися, виробляти кращі товари та завойовувати ринок. Ми готові сьогодні до цього? Нехай усі скажуть, що готові. Вони не знають: може, завтра стане трохи гірше. І, можливо, стане. Однак через п'ять років ми вийдемо на інші горизонти. Але п'ять років потрібно чекати", - заявив Кравчук.

На його думку, Євросоюз сьогодні бачить через ситуацію з Тимошенко нерозв'язані проблеми в Україні, а тому кримінальна справа проти екс-прем'єра негативно впливає на майбутнє підписання договору про асоціацію з ЄС.

"Через Тимошенко вони бачать, яка у нас прірва між словом і ділом, побачили, як ми живемо. Вони хочуть, щоб ми почали жити по-іншому, щоб ми з Тимошенко зробили перший крок до нового життя. Але чому 10 років при Кучмі не міняли кодексу? Чому п'ять років за Ющенка не міняли? Там же була і Тимошенко. Хіба не було можливості? Була! Тепер, коли, вибачте, всіх приперло, кажуть: давай негайно, і буде винна одна людина. Ніколи людина не буде винна", - підкреслив Кравчук.

У той же час екс-президент вважає, що статті Тимошенко все ж необхідно декриміналізувати.

"Управлінські рішення не можуть підпадати під кримінальне законодавство, якщо в них немає особистої вигоди", - зазначив він.

На думку Кравчука, йдучи за такою логікою, до відповідальності можна притягати абсолютно будь-якого управлінця. І тоді представники влади будуть просто боятися ухвалювати стратегічні рішення.

"Вони будуть боятися управляти", - сказав екс-президент.

У "БЮТ-Батьківщині" ще не вирішили, чи блокувати трибуну

У "БЮТ-Батьківщині" схвалять рішення стосовно блокування трибуни під час розгляду законопроекту про декриміналізацію після рішення погоджувальної ради, повідомив в ефірі "5 каналу" прем'єр-міністр опозиційного уряду, народний депутат від БЮТ Сергій Соболєв.

"У нас немає питань щодо декриміналізації - ми категорично проти статей, за якими виводять чиновників з-під відповідальності, які розікрали державний бюджет, де виводять з-під відповідальності контрабандистів тощо. Ми ведемо мову про те, що політичні статті не повинні існувати в Кримінально-процесуальному кодексі України. Ось саме за вилучення політичних статей ми голосуватимемо, голосуватиме за це більшість - вони ще не розуміють", - зазначив народний депутат.

"Завтра це питання стоїть на порядку денному і залежно від того, як пройде погоджувальна рада... Відомо, що напередодні таких важливих питань завжди проходить погоджувальна рада. Ми зрозуміємо, на що здатна сьогоднішня більшість - чи дивляться вони хоч би на крок вперед, що Янукович вже заготовив справи і для них, у тому числі для цієї більшості. Ми почуємо, яке рішення буде погоджувальної ради, залежно від цього діятимемо", - заявив Соболєв.

Як повідомлялося, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов пояснив, що "регіонали" дали згоду на розгляд у вівторок питання лібералізації Кримінального кодексу України, проте ПР не має наміру підтримувати декриміналізацію ст.365, за якою засуджено екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

Зазначимо, що профільний комітет рекомендував внести в законопроект щодо декриміналізації економічних злочинів статтю 365, за якою засудили екс-прем'єра Тимошенко. Раніше Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський законопроект про декриміналізацію окремих статей Кримінального кодексу, однак згодом з'ясувалося, що він мало чим може допомогти Тимошенко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1087 | Додав: adminA | Теги: Леонід Кравчук-ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ