Пт, 2024-03-29, 15:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Листопад » 22 » День гідності і свободи: країна вшановує героїв Майдану. ФОТО. ВІДЕО
10:18
День гідності і свободи: країна вшановує героїв Майдану. ФОТО. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Народне віче, присвячене Дню Гідності та Свободи, розпочалося в Києві.

На Майдані Незалежності біля стели зібралися люди із національними прапорами України, прапорами самооборони Майдану й червоно-чорними прапорами, передає "Інтерфакс-Україна".

На головній площі Києва зібралося понад 8 тисяч осіб, повідомляють "Українські новини".

Автомобільний рух вулицею Хрещатик до перехрестя з Інститутською перекритий, проводить Віче міністр культури Євген Ніщук.

Він зазначив, що Євромайдан був однією з найвеличніших подій в історії України і загиблі активісти навіки вписали свої імена в історію боротьби за свободу.

Акція розпочалася з молитви священників різних конфесій за загиблими на Майдані та під час АТО, а також за "закатованими у Криму та на Донбасі".

Люди запалили лампадки у пам'ять про загиблих. На самому Майдані з лампадок викладений герб України та фраза "Героям слава".

Перед початком віче присутні на Майдані переглядали на встановленому великому екрані короткометражні фільми студії Babylon'13, присвячені подіям Євромайдану і бойовим діям у зоні АТО.

До учасників віче долучилася також колона "Самооборони Майдану", яка провела свій "Марш гідності".

"Марш гідності" пройшов вулицями і площами, де були зіткнення між силовиками і протестувальниками в листопаді 2013 - лютому 2014 року.

Маршрут "самооборонівців" проходив за схемою Михайлівська площа - пам'ятник Тарасу Шевченку - Бессарабка - Майдан - Інститутська - провулок Кріпосний - Маріїнський парк - вул. Грушевського - Європейська площа.

Перед початком ходи на Михайлівській площі відбулася процедура освячення прапорів сотень "Самооборони".

Очолив колону колишній секретар Ради національної безпеки і оборони, а також командир "Самооборони Майдану" Андрій Парубій.

Активісти несли прапори України, сотень "Самооборони" та Української повстанської армії (УПА).

Під час ходи кількість учасників зросла до 4 тисяч.

Близько 16:00 біля дерев'яної каплиці і хреста, встановленого активістами Майдану на вулиці Інститутській біля виходу з метро "Хрещатик", розпочався молебень.

Близько 16:30 молебень завершився, і колона активістів продовжила свою ходу по вулиці Інститутській в сторону Маріїнського парку, де також вшанувала пам'ять загиблих.

До учасників Народного віча приєдналися також представники Автомайдану, які рік тому організовували власні акції протесту проти режиму Віктора Януковича.

Понад 20 автомобілів з державними прапорами України та прапорами Автомайдану приїхали на Майдан Незалежності, передає УНІАН.

До віче долучилася і колона студентів.

У зведеній колоні київських вузів - студенти Київського національного університету ім. Т.Шевченка, Київського політехнічного інституту, Національного педуніверситету ім. М.Драгоманова, Києво-Могилянської академії та декількох інших столичних вузів.

Колона студентів рухалася з боку Європейської площі під прапорами України, Євросоюзу, Грузії і своїх навчальних закладів.

Також на Майдані відбувся патріотичний флеш-моб "Україна–ЄС: СИЛЬНІШІ РАЗОМ!". Учасники акції живим ланцюгом сформували карту України на знак єдності та неподільності країни та підтвердження її євроінтеграційного вибору.

Під час флеш-мобу кілька сотень людей "засвітили" мапу України за допомогою ліхтарів та мобільних телефонів по мірі того, як рік тому українці виходили на Майдани по всій країні. Наприкінці акції всередині карти учасники засвітили 12 зірок - як підтвердження євроінтеграційного шляху розвитку України, повідомляє прес-центр Інформаційної кампанії "Сильніші разом!".

"Мета цієї акції — показати, що Євромайдан дуже сильно об’єднав людей у нашому спільному прагненні до змін та реформ. Головний здобуток подій минулого року полягає в тому, що українці зрозуміли, що тільки разом ми можемо змінити нашу країну та зробити її сильнішою", — прокоментувала Любов Акуленко, координатор Інформаційної кампанії "Сильніші разом!".

Флешмоб відбувся в рамках офіційної програми Міністерства культури України.

Очікується, що віче закінчиться 0 22.00 концертом "Пісні свободи".

Як повідомлялося, до КМДА надійшло 20 заявок на проведення масових акцій у дні річниці Євромайдану загальною чисельністю понад 120 тисяч осіб.

На проведення акцій у п'ятницю, 21 листопада, надійшло 13 заявок.

Зокрема, Андрій Парубій від імені Всеукраїнського громадського об'єднання "Самооборона Майдану" подав заявку на проведення акції з 13.00 до 17.00 годин за маршрутом Михайлівська пл. - вул.Володимирська - Бессарабська пл. - вул.Хрещатик - вул.Інститутська – вул.Грушевського - Європейська пл. за участю 3 тисяч осіб.

Голова правління "Коаліції учасників помаранчевої революції" Сергій Мельниченко подав заявку на проведення безстрокової акції, починаючи з 18.00, на Майдані Незалежності з установкою наметів і сценічного обладнання з нагоди Дня Свободи, річниці Помаранчевої революції, Податкового Майдану, Революції Гідності та пам'яті жертв Голодомору за участю 10 тисяч осіб.

У суботу, 22 листопада, Рада активістів Майдану має намір провести Народне віче, починаючи з 10.00 ранку, на Майдані Незалежності. В акції заявлена участь 100 тисяч осіб.

Комітет визволення політв'язнів також подав заявку на проведення акції на Майдані Незалежності біля адміністрації президента і Верховної Ради з нагоди річниць революцій з використанням наметів та сценічного обладнання за участю 10 тисяч осіб. При цьому в заявках вказано, що вони триватимуть і в неділю 23 листопада.

Нагадаємо, 21 листопада 2013 року в Києві, після того, як стало відомо, що уряд України вирішив зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, почалися акції на підтримку євроінтеграції. Люди, обурені рішенням уряду України, вийшли на Майдан Незалежності в Києві. Акцію назвали "Євромайданом". Ці події передували подальшим революційним подіям у країні.

21 листопада в Україні відзначається День гідності і свободи. Відповідний указ підписав президент України Петро Порошенко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1674 | Додав: adminA | Теги: країна вшановує героїв Майдану. ФОТ, День гідності і свободи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ