Вт, 2024-04-23, 22:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 20 » Депутати не залишать на педофілах з Артеку живого місця
09:56
Депутати не залишать на педофілах з Артеку живого місця
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні "справа педофілів" стане предметом розгляду у Верховній Раді. Обговорення цього скандалу поєднають із голосуванням у другому читанні закону про підвищення соцстандартів, а також, можливо, і з прийняттям закону про скасування депутатської недоторканності.

У справі навколо сексуального насильства над дітьми, нібито скоєного в Міжнародному дитячому центрі "Артек", мають намір заслухати генпрокурора Олександра Медведька, міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, омбудсмена Ніну Карпачову.

Можливо буде створена одна або дві слідчі комісії ВР, оскільки про свою готовність заявили і в БЮТ, і в Партії Регіонів.


Крім того, "бютівці" вирішили завдати удар у відповідь. Депутат від БЮТ Сергій Соболєв звинуватив Віктора Януковича в тому, що той в молодості брав участь у згвалтуванні жінки, і зажадав створити слідчу комісію ВР і з цього приводу. "Регіонали" ж запевняють, що це "старі байки", в які вже ніхто не вірить. А згадали про них, тільки щоб якось зам'яти скандал з "Артеком".

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко поки не буде висловлюватися щодо цього скандалу. "Коментарів не буде", - сказала прес-секретар прем'єра Марина Сорока, пише газета "Сегодня".

Депутати-фігуранти скандалу ведуть себе по-різному. Бютівець Віктор УколовСергій Терьохін поки ніде не з'являється, крім свого блогу в Інтернеті, а от вчора вже ходив на допит до МВС.

Депутати зареєстрували вже три законопроекти, де посилюється відповідальність для педофілів

Тим часом у Раді спостерігається сплеск законотворчої активності народних депутатів. Вчора у ВР було зареєстровано відразу два законопроекти, якими пропонується внести до Кримінального кодексу зміни, що посилюють відповідальність за злочини, вчинені щодо неповнолітніх, пише "КомерсантЪ-Україна".

Автор проекту закону "Про внесення змін до Кримінального кодексу щодо посилення відповідальності за тяжкі злочини проти малолітніх" начальник Головного управління МВС у Криму, народний депутат фракції "Наша Україна-Народна самооборона" Геннадій Москаль пропонує злочинців, "які вчинили умисне вбивство, згвалтування або завдали тяжкі тілесні ушкодження малолітнім (до 14 років)", карати довічним тюремним ув'язненням.

У випадку, якщо даний злочин було скоєно посадовою особою, додатковим покаранням має слугувати заборона займати певні посади строком від 1 до 20 років. Згідно з документом, розбещення неповнолітніх, вчинене будь-ким з батьків, опікуном чи піклувальником потерпілого, повинно каратися тюремним ув'язненням терміном від 8 до 12 років.

"Особи, які здійснили злочин проти неповнолітніх, не повинні підпадати під дію амністій", - заявив Москаль. На його думку, оскільки Україна відмовилася від смертної кари, потрібно ввести іншу адекватну міру покарання. "Довічне ув'язнення пропоную, тому що такі люди не повинні виходити на свободу, вони потенційно небезпечні, і якщо вийдуть з тюрми, то знову будуть становити загрозу для суспільства", - говорить він.

Автор іншого законопроекту "Про внесення змін до Кримінального кодексу щодо посилення відповідальності за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості особи" народний депутат Микола Катеринчук (НУ-НС), стверджує, що "посилення кримінальної відповідальності за злочини, пов'язані зі згвалтуваннями неповнолітніх, стане ефективним лікуванням українського суспільства від цієї хвороби ".

На його думку, згвалтування малолітніх має каратися позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним ув'язненням, а "статеві стосунки з особою, яка не досягла статевої зрілості, вчинені батьком, матір'ю, вітчимом, мачухою, опікуном чи піклувальником потерпілого, потрібно карати тюремним ув'язненням терміном до 12 років".

Привернути увагу правоохоронних органів до цієї проблеми також має намір автор законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо протидії вчинення злочинів проти статевої свободи та недоторканності неповнолітніх" народний депутат Володимир Сівкович (ПР).

Зокрема, він пропонує не тільки збільшити терміни тюремного ув'язнення для осіб, які вчинили сексуальне насильство над дітьми, а й ввести примусову фармакологічну кастрацію.

Таке нововведення схвалив голова правління Українського дитячого фонду милосердя Анатолій Богдан. "Фармакологічна кастрація злочинців, які вчинили згвалтування неповнолітніх, - це гуманний підхід. Прийняття такого закону забезпечить кращий захист наших дітей", - відзначив він.

Однак, на думку відомого правозахисника, психіатра Семена Глузмана, посиленням кримінальної відповідальності проблему не вирішити, а кількість випадків сексуального насильства над дітьми можна зменшити, лише реалізувавши принцип "неминучості покарання".

"Правова наука давно знає, що посилення відповідальності не призводить до зникнення злочину. Знизити кількість насильства по відношенню до неповнолітніх можна тільки за допомогою принципу "неминучості покарання". Злочинець повинен розуміти, що його діяння буде розкрито, і він понесе покарання, яку б посаду ні займав,"- каже Глузман.

У суботу, 17 жовтня, в одній з квартир Києва був проведений слідчий експеримент у "артеківській" справі про розбещення дітей. У присутності матері і десятка правоохоронців 12-річний син Полюховичів мав упізнати квартиру і підтвердити, що саме тут скоювалися злочини.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1468 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ