Пт, 2024-03-29, 02:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 1 » Депутати обговорюють узаконення "кнопкодавства". Партія регіонів проти
15:06
Депутати обговорюють узаконення "кнопкодавства". Партія регіонів проти
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У парламенті обговорюється пропозиція щодо надання права депутату голосувати за сусідів. Такий висновок можна зробити з відповіді на запитання журналістів голови регламентного комітету Володимира Макеєнка, повідомляє "Українська правда".

В процесі обговорення теми депутат нагадав, що в Україні діє партійна система виборів й ухвалення рішень, "а конституційна норма (щодо персонального голосування) залишилась від мажоритарки".

- Яценюк запізно, але порадив Литвину увімкнути модернізовану систему "Рада"
- ПР хоче голосувати персонально
- Литвин попередив, що голосувати треба персонально. Депутати-прогульники залишаться без зарплати

"У нас сьогодні стовідсоткова партійна система, перед голосуванням кожна фракція збирається і вирішує, як голосувати, тому ми розглядаємо питання, надати право… але треба внести зміни до Конституції".

"Немає різниці, чи один депутат натисне дві-три-чотири кнопки, чи п'ять депутатів будуть сидіти", - додав він.

На уточнювальне запитання, чи розглядається пропозиція про те, щоб дозволити одному депутату голосувати за п'ятьох, Макеєнко відповів: "Я не можу про це зараз говорити. Це питання з робочого порядку розглядається в новому проекті про регламент".

При цьому він наголосив, що деякі депутати не встигають на всі пленарні засідання з поважних причин – це відрядження, засідання комітетів, ТСК, зустріч з виборцями або прес-конференції.

Яценюк запізно, але порадив Литвину ввімкнути модернізовану систему "Рада"

Депутат він НУ-НС Арсеній Яценюк вважає, що спікер має увімкнути модернізовану систему "Рада". Про це він заявив на засіданні парламенту.

"За Конституцією голова Верховної Ради зобов'язаний підписати розпорядження увімкнути модернізовану систему "Рада", і завтра вранці кожен депутат буде голосувати тільки особисто", - сказав Яценюк. "Не шукайте чорної кішки у кімнаті, де її немає. Включить модернізовану систему "Рада" і голосуйте", - заявив він.

У свою чергу спікер Володимир Литвин сказав: "Я думаю, що ця пропозиція запізнилася на три роки. А, по-друге, я пропоную колегам, під час роботи Верховної Ради, сидіти у сесійній залі і працювати, а не з'являтися раз на місяць і давати настанови Верховній Раді".

Нагадаємо, Яценюк був спікером парламенту у 2008 році.

Водночас лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов сказав, що для введення в дію нової системи "Рада" немає юридичних підстав. "Колишній спікер виходить з настільки малограмотною пропозицією, а я розцінюю це як непрофесіоналізм", - сказав він.

На переконання Єфремова, нова система "не вирішує технічних проблем, хоча були витрачені певні кошти на переобладнання". "Можна підставити мобільний телефон під кнопку і голосувати далі, як вважає за потрібне", - зазначив "регіонал".

Ще навесні 2008 року Арсеній Яценюк доручив розробникам системи "Рада" винайти такий механізм голосування, щоб депутат фізично не зумів натиснути кнопки навіть двох депутатів. Тоді інженери придумали встановити кожному депутатові сенсорну кнопку, яку треба утримувати лівою рукою і не відпускати при голосуванні, а правою рукою натискати кнопку "за", "проти" або "утримався".

ПР хоче голосувати персонально

У Партії регіонів не підтримують ідею щодо дозволу депутатам не голосувати персонально. Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, коментуючи пропозицію, яка обговорюється у парламенті.

"Ні, я не підтримую цього і, більше того, в результаті культури, яка розвиватиметься у парламенті, ми маємо прийти до того, що депутати, які йдуть працювати у парламент, вони будуть приходити на свої робочі місця, щодня на ньому працювати і голосувати персонально", - сказав він.

"Ми, принаймні, намагаємося це зробити", - додав "регіонал".

За словами Єфремова, обговорюються різні пропозиції щодо процесу голосування. Зокрема, він нагадав, що свого часу пропонувалося виділити для голосування пленарний четвер, і в цей день у залі мали збиратися всі без винятку депутати, як це відбувається у деяких країнах Європи.

"Це не виявилося ефективним. Тому зараз обговорюються різноманітні напрацювання, але яке рішення остаточно буде прийнято, ще невідомо, оскільки питання дуже складне", - сказав "регіонал".

Нагадаємо, 15 лютого парламентська делегація з Польщі висміяла депутатів Верховної Ради, які на їхніх очах під час голосування натискали кнопки не лише за себе, а й за сусідів.

Спікер Володимир Литвин вважає, що необхідно забезпечити персональне голосування депутатів парламенту. Тимчасом народний депутат Арсеній Яценюк зажадав ввести кримінальну відповідальність за голосування чужими картками - до семи років ув'язнення.

Водночас голова комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності ВР, "регіонал" Володимир Макеєнко запропонував узаконити голосування чужими картками.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 931 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ