Пт, 2024-04-26, 18:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 1 » Депутати в блокаді: "чорнобильці" перекинули паркан довкола Ради, всередині БЮТ блокував президію. ВІДЕО
14:44
Депутати в блокаді: "чорнобильці" перекинули паркан довкола Ради, всередині БЮТ блокував президію. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Біля будівлі українського парламенту 1 листопада зібралися близько двох тисяч учасників акції протесту проти скасування пільг ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Мітингувальники перекинули паркан, який оперізує площу перед будівлею українського парламенту, і пробилися до стін Верховної Ради.

Раніше вони розхитували огорожу, перешкоджали їм у цьому представники спецпідрозділу "Беркут", які вишикувалися вздовж паркану з боку Верховної Ради, передає "Інтерфакс-Україна".

- Підприємці та перевізники реанімують Податковий майдан та Автомайдан. Пільговики вже їдуть до Києва
- Раду розблоковано. Закон про декриміналізацію статей КК розглянуть у п'ятницю

На даний час всі двері в будівлю українського парламенту зачинено і в будівлю нікого не пускають. "Чорнобильці" зламали близько 10 секцій паркану навколо Верховної Ради. Огорожу знесено як з боку Маріїнського парку, так і з боку площі перед Маріїнським палацом. Оскільки паркан з боку парку був закопаний у землю, а не в бетон, то мітингувальникам не було складно це зробити.

При цьому роботу самої Верховної Ради також було заблоковано: представники парламентської фракції "БЮТ-Батьківщина" заблокували вхід у президію в залі пленарних засідань. Депутати блокували президію з вимогою розглянути закон про декриміналізацію "статті Тимошенко", і не скасовувати пільги ліквідаторам аварії на ЧАЕС та воїнам-інтернаціоналістам.

Як повідомлялося, в Києві сьогодні вранці кілька сотень людей почали пікетування будівлі Верховної Ради України, протестуючи проти скасування пільг ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Серед учасників акції - представники різних регіонів України, прапори політичних партій і громадських організацій відсутні.

Мітингувальники скандують: "Ганьба!" Вони виступають проти порушення їхніх прав на пільги під час ухвалення закону про державні гарантії щодо виконання рішень судів. У розмовах між собою "чорнобильці" зазначають, що будуть "стояти до 3 листопада, а тоді вийдуть ще й "афганці". Зауважимо, раніше представники громадськості дали Раді час на саморозпуск саме до 3 листопада.

Нагадаємо, "чорнобильці" вимагають виконати рішення судів про призначення пенсій, погашення заборгованості з виплат компенсацій і поточних пенсій, а також порушити кримінальні справи стосовно винних у невиконанні рішень судів про призначення "чорнобильцям" пенсій.

Напередодні, 31 жовтня, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що Верховна Рада до кінця цього пленарного тижня розгляне закон про скасування пільг ветеранам і ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

20 жовтня Верховна Рада зняла з розгляду законопроект про вповноважування Кабінету міністрів установлювати порядок компенсацій пільговикам. Уранці того ж дня близько 200 представників Федерації профспілок і чорнобильців зібралися біля будівлі парламенту з вимогою підвищити передбачені соціальні стандарти й гарантії в держбюджеті на 2012 рік і не допустити скорочення пільг.

Ще тоді мітингувальники розхитували і пошкодили огорожу довкола будівлі парламенту, яка досі вважається мало не "нічийною". Як повідомлялося, паркан заввишки понад 2 м з'явився біля Ради в серпні. При цьому голова Верховної Ради Володимир Литвин заперечує, що паркан перед будівлею парламенту встановлено з ініціативи Ради.

Згодом біля Верховної Ради України встановили ще одну загорожу, яка захищає парламент і ускладнює прохід до будівлі. Як стало відомо ЗМІ, огорожу встановили, щоб перешкодити захопленню площі перед парламентом, як це сталося під час мітингу воїнів-афганців 20 вересня. Ініціаторів зведення огорожі не знайшлося.

У вересні воїни-афганці та "чорнобильці" знесли огорожу під Верховною Радою і штурмували будівлю. Учасники акції прорвали міліцейський кордон і з криками "Ганьба!" оточили саму будівлю парламенту.

Раніше повідомлялось, що влада скасує пільги 16 категоріям громадян, з-поміж них ветеранам ВВВ, "чорнобильцям" та дітям війни.

Королевська і Ляшко ледь не побилися, поки проводили мітингувальників до Ради

Біля Верховної Ради зібралося близько 2 тисяч людей, які стоять прямо біля сходів та на території парку. Сходи до Верховної Ради заблоковані декількома рядами бійців "Беркуту" у спеціальному обмундируванні.

У різних місцях площі у мегафон виступають протестувальники. Час від часу натовп скандує "Литвина! Литвина!". Підходи до Верховної Ради заблоковані.

На площі перед парламентом у мегафон виступила Наталя Королевська, яка оголосила, що наразі йде формування списку з числа демонстрантів для переговорів у парламенті. "3 листопада ми починаємо акцію з вимогою розпуску Верховної Ради", - сказала вона.

Нардепи Олег Ляшко та Наталя Королевська не змогли домовитись, хто має проводити делегацію від мітингувальників на бесіду у Верховну Раду. Ляшко і Королевська ледь не влаштували бійку за право очолити делегацію мітингувальників, відряджених на зустріч із главою парламенту Володимиром Литвином.

В той час, як Королевська вийшла до людей, за нею поспішив Ляшко з криками: "Наташа, почекай. Наташа, почекай".

Не звертаючи уваги на Ляшка, Королевська з кількома мітингувальниками пішла всередину будівлі Ради.

Люди почали обурюватись, кажучи, що Королевська повела не тих, хто був зазначений у сформованих мітингувальниками списках.

Ляшко назвав Королевську "провокаторкою", і повернувся в Раду із іншими представниками чорнобильців.

Міліція попереджає, що може силою розігнати мітинг перед Радою, а проти учасників порушити кримінальні справи

В разі спроб мітингувальників штурмувати входи до парламенту міліція застосує спецзасоби для розчистки площі перед Верховною радою. Про це в інтерв’ю "Українській правді" повідомив начальник главку київської міліції Олексій Крикун.

"Якщо сьогодні більше не буде порушень громадського порядку, то міліція не розчищатиме площу від мітингувальників. Але якщо мітингувальники намагатимуться зламати двері парламенту, то міліція розчистить площу, оскільки це її зобов’язання, адже парламент - це державна установа", - сказав він.

За його словами, після прориву мітингувальниками паркану на площі працює слідчо-оперативна група МВС. "Чи буде порушена справа, визначить слідчій. На мою особисту думку, ці події тягнуть щонайменше на статтю "хуліганство", за якою наступають наслідки 7 років позбавлення волі", - додав начальник київської міліції.

За словами Крикуна, "міліцією задокументовано, хто був ініціатором штурму, хто давав команду ламати паркан".

Як каже керівник київського МВС, міліція активно не перешкоджала мітингувальникам прориватися до парламенту. "Якби міліція почала активний супротив, коли ламали паркан, була би дуже велика бійка. Адже організатори акції наставляють людей на порушення закону", - сказав Крикун.

"Міліція тримала паркан, але, на жаль, не утримала, - додав він. - Щоб утримати, довелося б застосовувати спецзасоби".

За словами Крикуна, "є оперативна інформація, що політики будуть продовжувати такі акції". "Політичні сили беруть участь у акції та підбурюють людей. Подивіться, на площі присутні Волинець, Королевська, Ляшко", - наголосив правоохоронець.

"Коли перший раз зламали паркан під час мітингу афганців, ніхто справу не порушував. а якби тоді порушили, то сьогодні би ніхто паркан не ламав, а люди би мирно мітингували без пошкодження майна", - впевнений міліціонер.

"Регіонали" вважають провокацією бунт пільговиків: "влада ж іде на поступки"

У фракції Партії регіонів називають провокацією акцію чорнобильців у вівторок. Про це заявив журналістам лідер фракції Олександр Єфремов.

Він нагадав, що головні вимоги пільговиків уже узгоджені з їхніми керманичами, однак суперечливий законопроект досі не внесено у порядок денний, оскільки "немає відповідних паперів з мокрими підписами".

"Те, що було зроблено сьогодні, з моєї точки зору, було просто провокацією. Багато цих людей вперше брали участь у подібних заходах. І треба розібратися, які конкретно вимоги вони пред’являли, оскільки, за моєю інформацією, основні з них вже узгоджені в рамках робочої групи", - сказав регіонал.

"Тому я не розумію, навіщо вчиняти такі дії, якщо влада іде на поступки, і не підтримую ініціаторів цієї акції", - сказав Єфремов.

На запитання, навіщо потрібен паркан біля будівлі ВР, якщо його так легко зламати, Єфремов нагадав свої попередні висловлювання щодо неможливості встановлення паркану між владою і людьми.

"Я розумію, що це питання вас дуже надихає. Але нас не хвилює, чи буде стояти там паркан", - заявив він.

МВС перевіряє, чи не побили "Беркут" під час штурму. Одному з мітингувальників стало погано

Ніхто з учасників акції протесту проти ліквідації пільг ліквідаторам аварії на ЧАЕС біля будівлі Верховної Ради поки не затриманий, ситуація біля парламенту спокійна, повідомили у відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві.

Крім того, міліція перевіряє інформацію про можливе заподіяння тілесних ушкоджень правоохоронцям з боку мітингувальників у ході їх прориву до будівлі парламенту через паркан. Також правоохоронці отримали повідомлення про те, що одному з учасників акції стало погано.

Міліція з'ясовує обставини подій біля Верховної Ради у першій половині вівторка. В даний час мітингувальники стоять спокійно біля будівлі парламенту і не вчиняють ніяких протиправних дій.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 891 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ