Пт, 2024-04-19, 06:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 17 » Держава розподілила радіочастоти: більшість віддали маловідомій компанії, пов'язаній з ПР
19:22
Держава розподілила радіочастоти: більшість віддали маловідомій компанії, пов'язаній з ПР
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення передала аж 55 частот маловідомій компанії "Новий горизонт". Як пише газета "Коммерсант-Украина" з посиланням на учасників ринку, так багато частот одній компанії за останніх 10 років ще не надавалося.

16 березня Нацрада підбила підсумки конкурсу на розподіл вільних радіочастот. Велику їх частину - 55 - отримала компанія "Новий горизонт". Серед іншого, їй дісталися 12 з 15 частот радіо "Мелодія", яке припиняє існування.

- Радіомережа "Мелодія" звертається до Януковича з проханням не закривати мережу

"Новий горизонт" здійснюватиме віщання у Львові, Івано-Франківську, Житомирі, Кіровограді, Ялті та інших містах.

Голова наглядової ради Business Radio Group ("Шансон", "Шарманка", "Music Радіо") Анатолій Євтухов зазначає: "55 частот - це чи не найбільша радіомережа за технічним покриттям".

Причому компанія "Новий горизонт" досі не займалася радіобізнесом. "Це абсолютно новий гравець, який створює бізнес на користь окремих членів Партії регіонів", - каже джерело, знайоме з обставинами створення компанії.

Очолює "Новий горизонт" відомий на радіоринку менеджер Олексій Карпенко, колишній голова правління "Нашого радіо", який останнім часом займався технічними питаннями радіомовлення в "Українському Медіа Холдингу". Назвати бенефіціарів компанії Карпенко відмовився, зазначивши лише, що у розвиток мережі буде інвестовано близько 500 тис доларів.

У свою чергу, гендиректор "Мелодії" Станіслав Карпій заявив: "Для нас продаж майже всіх наших частот став шоком. Нам цього року виповнилося б 10 років, а ліцензії видано нікому не відомій компанії".

Більш того, за інформацією джерела газети на рекламному ринку, "Новий горизонт" створює холдинг, до якого увійде ще одна радіомережа. Необхідні для цього частоти компанія має отримати на найближчому конкурсі.

На засіданні 16 березня Нацрада також розподілила інші частоти. Радіостанції групи ТАВР отримали 12 дозволів. ТРК "Люкс" ("Люкс FM") отримала 1 частоту в Сімферополі, а ТРК "Праймедіа", що належить їй, (львівське "Радіо 24") виграла 3 частоти - у Луцьку, Івано-Франківську і Рівному. "Авторадіо", що входить до "Українського Медіа Холдингу" видали лише одну частоту в Рівному.

Радіо "Шансон" отримало по 12 годин мовлення на частотах у Дніпропетровську і Макіївці, хоча Business Radio Group, що володіє радіостанцією, подавала 59 заявок: 25 - для "Шансону" і 34 - для радіо "Шарманка".

Національна радіокомпанія, що подала 102 заявки, отримала 17 відрізків мовлення в маленьких містах. Решта частот здебільшого дісталася регіональним радіостанціям. 4 частоти виставлено на повторний конкурс, а 8 перенесено у резерв, бо на них не було заявок.

Торік "частотний скандал" стався на телебаченні - суд відібрав у ТВi і "5 каналу" частоти мовлення на користь групи телеканалів "Інтер".

Радіомережа "Мелодія" звертається до Януковича з проханням не закривати мережу

Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" оприлюднила заяву, в якій просить президента України Віктора Януковича "терміново призначити й очолити комісію з розслідування ситуації навколо знищення першої незалежної всеукраїнської радіомережі".

Зокрема, колектив "Мелодії" зазначає, що удруге звертається до Януковича як до керівника держави і гаранта Конституції, "вичерпавши перед цим усі доступні засоби захисту загальнонаціонального мовця, який вже більше 9 років працює в інформаційному просторі, зберігаючи і відновлюючи культурну спадщину України".

"Нам зрозуміло, що у зв'язку з вашою неймовірною зайнятістю державними справами наше перше звернення не потрапило до вас своєчасно, і 16 березня 2011 року Національна рада ухвалила рішення передати частоти Всеукраїнської мережі "Мелодія" іншому, досі не відомому ні в журналістських, ні у творчих колах мовцеві - ДП "Новий горизонт".

"Цей факт наочно підтвердив, - йдеться у зверненні, - що в нашій державі ще не повністю викорінено корупційні механізми, з якими ви постійно і наполегливо боретеся, а ми, як гілка "четвертої влади", завжди чесно і відверто допомагали і надалі обіцяємо допомагати вам у цій складній роботі. Ми упевнені і віримо, що ви зможете зупинити і подолати корупційні механізми, задіяні для остаточного і безповоротного закриття незалежного загальнонаціонального засобу масової інформації, попри 25-мільйонну аудиторію українських слухачів, підтримку міжнародних радіомовних партнерів, звернення нашого трудового творчого колективу безпосередньо до вас як до гаранта державності зі збереження Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" в інформаційному просторі України".

У зверненні наголошується, що без втручання президента "нам залишилося існувати лічені дні, а може бути, і години. Ми вже найближчим часом чекаємо на практичні дії зі знеструмлення наших передавачів, і просимо вас терміново призначити й очолити комісію з розслідування ситуації навколо знищення першої незалежної всеукраїнської радіомережі".

"Шановний пане президент, оскільки нам не відомо, чи потрапить наше звернення у ваші руки, ми ухвалили рішення щогодинно транслювати його в ефірі, поки не отримаємо офіційної відповіді від вас або запрошення для безпосередньої зустрічі з вами. Просимо негайно втрутитися в ситуацію і зберегти першого незалежного загальнонаціонального українського мовця", - йдеться у зверненні Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" до Януковича.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1092 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ