Ср, 2024-04-24, 23:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 13 » Державне майно продають дешево і в одні руки, - екс-голова ФДМУ
13:46
Державне майно продають дешево і в одні руки, - екс-голова ФДМУ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Основною причиною невиконання у 2012 році плану надходжень від приватизації є непрозора конкуренція і занижені ціни приватизованих об’єктів. Про це у коментарі Тиждень.ua заявив екс-голова Фонду Держмайна Олександр Бондар.

«Минулий рік вони виконали із 10 (запланованих 10 млрд грн. – Ред.) шість млрд грн. Головна причина - це те, що продають все в одні руки без всяких конкуренцій і за стартовими цінами», - заявив Бондар.

Експерт пояснює, що об’єктів продали дуже багато і за попередні роки «за таку кількість об’єктів зібрали б, мабуть, ті кошти, що закладені на три роки (прогнозований обсяг надходжень до держбюджету протягом дії програми приватизації на 2012-2014 роки становить 40-60 млрд грн - Ред.)».

«Порівняйте, «Криворіжсталь» продали при уряді Тимошенко за 24 млрд гривень. Одну. А тут продали безліч об’єктів всього за 6 млрд. Але якщо згадати, що продавали за минулий рік, то там вистачило б на декілька завдань річних. Думаю, що те ж саме буде в цьому році. Єдине, може вони встигнуть більше продати по кількості, а по вартості це буде те ж саме. Тому що там вже наперед визначено, хто який об’єкт купить», - сказав Бондар.

«Якщо продадуть Одеський припортовий завод і решту генерацій, то назбирають такі гроші (на 2013 рік – Ред.). Але завдання на три роки однозначно вони не виконають з такими цінами. Тому що тоді у 2014 році треба буде зібрати від 20 до 45 млрд грн, навіть більше», - зазначив він.

«Тобто все йде в одні руки за заниженими цінами - ось основна причина невиконання плану», - наголосив експерт.

«Одними руками» він називає структури СКМ (належить Рінату Ахметову), РосУкрЕнерго (його акціонерами є Газпром і Центрагаз Холдинг АГ, у якому 90% акцій належать фірмі Дмитра Фірташа), а також «Сім’я» президента Віктора Януковича.

«Вони по черзі скуповують цілі галузі і роблять це і на вторинному ринку. Можна привести приклади: вся титанова галузь скуплена компанією, пов’язаною з РосУкрЕнерго, а металургійні, обленерго і генерації – все купується компаніями СКМ. І та ж «Запоріжсталь» за цей час дісталася СКМ, і завод Ілліча і багато інших об’єктів», - зазначив Бондар.

«Третій учасник цих всіх оборудок - це «Сім’я». Хто туди входить, і хто там керівник - це невідомо. Але ці структури пов’язані безпосередньо з президентом. Вони теж беруть участь у цих всіх операціях. Ніхто не знає, з яким відсотками і по яких об’єктах. Але це зрозуміло», - каже експерт.

Нагадаємо, як повідомили у Фонді держмайна, надходження від приватизації за підсумками 2012 року становили 6 млрд 763 млн грн, що становить 67,6% річного плану.

Олександр Бондар був керівником Фонду держмайна України (1997-2003 роки), заступником голови ФДМУ (2005-2006), народним депутатом (працював у профільному комітеті Верховної Ради упродовж двох скликань).
Джерело: 
tyzhden.ua

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1541 | Додав: adminA | Теги: одні руки, ФДМУ, державне майно, дешево
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ